Inainte de a ramane insarcinata...
-
0 0Deci, recunosc ca nu am cautat daca s-a discutat subiectul asta (arhiva e foarteeee mare si mi-ar lua ore sa caut).
Prin urmare, am decis sa deschid un topic cu tema acesta.
Cele care sunteti mamici sau viitoare mamici, poate scrieti aici ce analize si ce fel de investigatii v-ati facut inainte de a va programa o sarcina. Stiu ca sunt foarte dese cazurile de sarcini neprogramate (si acolo nici nu mai putem vorbi de analize premergatoare sarcinii) dar ma gandesc ca avem eve pe forum care si-au facut o serie de analize si investigatii inainte de sarcina.
Merci -
si eu am facut niste analize asemanatoare .... am fost la medicul de fam si i-am spus ca vreau sa fac un bebe , si mi-a dat trimitere la laborator pt a face analize ( toate analizele la sange ) , mi-a mai dat trimitere la ginecologie sa fac papanicolau , secretie si cultura ...am mai facut si o ecografie transvaginala , un test de ovulatie ...si cam atat
astept rez de la giencologie , la eco mi-a spus ca tb sa fac un bebe ca s-ar putea sa am probleme ( dr de acolo nestiind ca eu vreau sa fac si de aceea am venit sa fac eco ) ...analizele la sange au iesit bine , ovulatia exista
acum astept rezultatul de la papanicolau si voi face si HSG daca va fi nevoie
cam atat .... -
HSG=histerosalpingografia, o analiza prin care medicul se asigura ca trompele uterine-indispensabile procrearii-nu sunt infundate-varianta fericita SAU sunt infundate si atunci nu e chiar bine. Se face cam asa: cu o seronga mare iti baga o substanta de contrast intre picioruse, stii tu unde, apoi iti face o radiografie. Daca trompele sunt ok, substanta de contrast le-a patruns si apar pe radiografie conturate perfect. daca nu, nu.