Inainte de a ramane insarcinata...

•  
    • 250 mesaje
    10 Dec 2007, 12:28
    0 0
    Deci, recunosc ca nu am cautat daca s-a discutat subiectul asta (arhiva e foarteeee mare si mi-ar lua ore sa caut).
    Prin urmare, am decis sa deschid un topic cu tema acesta.

Cele care sunteti mamici sau viitoare mamici, poate scrieti aici ce analize si ce fel de investigatii v-ati facut inainte de a va programa o sarcina. Stiu ca sunt foarte dese cazurile de sarcini neprogramate (si acolo nici nu mai putem vorbi de analize premergatoare sarcinii) dar ma gandesc ca avem eve pe forum care si-au facut o serie de analize si investigatii inainte de sarcina.

Merci
  •  
    • 1431 mesaje
    10 Dec 2007, 13:24
    0 0
    si eu am facut niste analize asemanatoare .... am fost la medicul de fam si i-am spus ca vreau sa fac un bebe , si mi-a dat trimitere la laborator pt a face analize ( toate analizele la sange ) , mi-a mai dat trimitere la ginecologie sa fac papanicolau , secretie si cultura ...am mai facut si o ecografie transvaginala , un test de ovulatie ...si cam atat
    astept rez de la giencologie , la eco mi-a spus ca tb sa fac un bebe ca s-ar putea sa am probleme ( dr de acolo nestiind ca eu vreau sa fac si de aceea am venit sa fac eco ) ...analizele la sange au iesit bine , ovulatia exista
    acum astept rezultatul de la papanicolau si voi face si HSG daca va fi nevoie
    cam atat ....
  •  
    • 578 mesaje
    10 Dec 2007, 13:36
    0 0
    Ce este HSG?
  •  
    • 1784 mesaje
    10 Dec 2007, 13:58
    0 0
    HSG=histerosalpingografia, o analiza prin care medicul se asigura ca trompele uterine-indispensabile procrearii-nu sunt infundate-varianta fericita SAU sunt infundate si atunci nu e chiar bine. Se face cam asa: cu o seronga mare iti baga o substanta de contrast intre picioruse, stii tu unde, apoi iti face o radiografie. Daca trompele sunt ok, substanta de contrast le-a patruns si apar pe radiografie conturate perfect. daca nu, nu.
  •  
    • 450 mesaje
    10 Dec 2007, 15:16
    0 0
    Neaparat grupa de sanga si Rh-ul ptr tine si viitorul tatic; toxoplasma, si poti lua de pe acum acid folic.
    Cel mai bine insa, vorbeste cu medicul tau de familie care te poate indruma, mai ales in functie de istoricul afectiunilor tale.
  •  
    • 2249 mesaje
    10 Dec 2007, 15:42
    0 0
    Analizele uzuale de sange (hemoleucugrama, Ca, Fe, Mg, glicemie, uree, creatinina, enzime ficat TGO, TGP), grup de sange, Rh, hiv, sifilis, sumar urina. SI apoi analizele imunologice: toxoplasma, cmv, rubeola, listeria, mycoplasma, ureaplasma...
    Cam astea
  •  
    • 1431 mesaje
    10 Dec 2007, 16:54
    0 0
    se poate lua acid folic si inainte sa ramai insarcinata ? se ia numai la recomandarea medicului sau ma pot duce la farmacie ?
  •  
    • 5 mesaje
    11 Dec 2007, 14:18
    0 0
    e chiar recomandat sa iei acid folic inainte de sarcina (macar cu 3 luni inainte), pentru a preveni anumite anomalii care ar putea aparea in lipsa lui(defecte ale tubului neural cauzate de incompleta dezvoltare a creierului sau maduvei spinarii)
  •  
    • 1431 mesaje
    11 Dec 2007, 16:10
    0 0
    aham ...ms o sa ma duk la farmacie sa imi iau ....deci nu tb sa ti-l recomande dr
    pey si de unde sti ca le iei cu 3 luni inainte de sarcia , daca eu de ex nici nu tiu daca raman insarcinata , noi incercam dar ..... nimik
  •  
    • 450 mesaje
    11 Dec 2007, 21:49
    0 0
    Poti sa iei acid folic cu oricat timp inainte de sarcina. Este recomandat cu minim 3 luni.
  •  
    • 1431 mesaje
    12 Dec 2007, 09:46
    0 0
    multam gratiella cum am zis o sa imi iau de la farmacie
    pup all
  •  
    • 3528 mesaje
    12 Dec 2007, 11:54
    0 0
    Mesaj şters de administrator