Rani pe limba copilului
-
0 0Fetitei mele de 4 ani i-au aparut acum un an si ceva niste rani pe limba. Am fost la foarte multi doctori, am facut o groaza de tratamente, dar nimic. Unii zic ca este limba geografica, altii ca este o candida dar nimeni nu mi-a dat un tratament care sa vindece.
Nu stiu cum sa atasez fotografii, caci v-as arata si cum arata.
Daca cineva s-a confruntat cu o astfel de problema, rog ajutor! -
La Apicola, sau in piata, gasesti propolis brut. Da-i fetitei sa suga cate o bucatica mica, dimineata inainte de masa cu 1/2 h si seara, inainte de culcare, invat-o sa tina bucatica pe limba si nu sub. Daca va vrea si daca va putea la varsta ei. Daca nu reusesti asa cumpara miere cu propolis si da-i cum ti-am spus mai sus.
-
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74013 :
"Limba geografica este o "afectiune" considerata varianta a normalului,nu se cunoaste cauza care determina aparitzia ei.Este relativ frecventa,uneori intalnindu-se chiar din primii ani de viatza.Se prezinta sub forma unor zone de culoare rosie,cu contur neregulat,de dimensiuni variabile.Conturul este alb-cenusiu,mai reliefat.In ansamblu,prezinta un aspect de harta9de unde ii vine si denumirea de limba gepgrafica).FOrma,marimea si dispozitzia acestor zone e schimbatoare in timp.Uneori poate fi accentuata,alteori poate disparea aproape complet."Leziunile" sunt in general asimptoomatice,rareori putandu-se irita si crea discomfort pacientzilor.Acestia se plang ocazional de usturimi la almente condimentate sau acide.
Cam asta e limba geografica.Eu zic ca cel mai important este un diagnostic corect.Vad ca esti din Bucuresti...asa ca te trimit la cea mai precisa sursa: Facultatea de stomatologie,Catedra de Patologie Orala,Dr. Serban Tovaru.Ceri o trimitere de la medicul de familie.Stiu ca il gasesti sigur miercurea pe la 10.Mai bine ca nenea asta n-are cine sa stie...crede-ma...asta cu asta se ocupa de vo 20 de ani,asa ca mergi cu toata increderea.N-are rost sa-i dai copiluli antibiotice sau sa-i faci cine stie ce tratamente pana nu stii SIGUR ce are."