Intrebare despre Yasmin????
-
0 0Medicul ginecolog mia prescris anticonceptionale yasmin dupa ce termin prima folie fac 7 zile pauza si in alea 7 nu iau nimic si din a 8 zi incep folia 2??? lomexinul ovule are vreo influenta asupra antic??? si eu iau cand ma doare stomacul epigastralgin care contine(flori de salcam 0,020g; sunatoare 0,020g; roinita 0,020g;galbenele 0,10g) caredeti ca sacde efectul antic, pt ca eu stiu ca sunatoarea si grepefruit??? asa e? si eu o sa iau antic seara, si de obicei eu ziua am scaun cam moale o data sau de doua ori pe zi, bine nu e apa e moale este vreo problema scade efectul lor???
-
Eu iau Yasmin de un an, ca tratament pentru ovare polichistice. Incep folia luni, iau pastila zilnica aproximativ la aceeasi ora si termin de luat toata folia - dupa cum e normal - intr-o duminica. Toata saptamana urmatoare fac pauza (pana duminica inclusiv) si reiau tratamentul din lunea care urmeaza.
Cat despre celelalte intrebari, imi pare rau, dar nu stiu raspunsul. Oricum, citeste cu atentie instructiunile din cutie si poate te vei lamuri mai bine. Sanatate multa! -
am inteles ca iei Yasmine de 1 an.Vreau sa te intreeb daca nu a avut efecte negative asupra sanilor.Si eu am luat 4 luni de zile , pt niste chisturi, care au si disparut, insa ma dureau f tare sanii, .Am facut o mamografie, si s-a descoperit un nodul, astfel ca a fost nevoie sa ma si operez.Deci atentie cu Yasmine, si in general cu anticonceptionalele!
-
In ceea ce priveste efectul asupra sanilor, am simtit un usor disconfort la inceput, insa durere e prea mult spus (in cazul meu, fireste). Ceea ce e sigur este faptul ca mi s-au marit - observ asta dupa sutiene si bluzele mai stramte.
Imi pare rau ca tu ai avut probleme - sper ca s-au rezolvat si acum esti bine. Multumesc pentru sfat - voi face si eu un control, pentru orice eventualitate.
Acum am si eu o intrebare: e posibil sa ma fi ingrasat de la Yasmin? In ultimul an m-am ingrasat cam cu 7 kg., desi nu am schimbat nimic in alimentatie sau in stilul de viata. Sau e faptul ca ma aproprii de 40 de ani (am implinit 37)? -
a si da din a opta zi reincepi folia. Si eu am fost asa la inceput. Am facut exact cum a zis o eva mai sus. Terminam folia Duminica si pe miercuri, joi cel tarziu imi venea ciclul, iar luni exact in a opta zi de cand am terminat folia, reincepeam urmatoarea.Poti sa te uiti si pe prospect, ca zice acolo cum trebe luate.
-
mai si eu am avut ceva dureri de cap,cand le-am luat, dar si pe parcurs. mai sigur mergi la dr-ul(ita) ce ti le-a prescris si intreaba-l(
, dc se poate. Ideea e ca eu am avut si atunci cand le-am luat si acum, deci nu cred sa fi fost de la pastile.
Si dc te doare in continuare, intrerupe si incearca alte pastile, dar numai la sfatul medicului. -
de luat ai inteles bine, cate una pe zi la aceasi ora pana termini folia, apoi pauza 7 zile si-apoi intr-a 8a zi incepi folie noua. cel mai bine pentru asimilare este sa le iei dimineata pe stomacul gol. dar oricum se asimileaza bine si eficacitatea este foarte mare. daca vomezi la o ora-doua dupa ce-ai luat pastila, mai ia una. cand si ce fel de scaun ai nu conteaza. despre interactiunile cu alte pastile, suna la doctorul care ti le-a prescris. anticonceptionalele in general sunt afectate de antibiotice.
a, si lucru important: Yasmin-ul nu ingrasa, pentru ca spre deosebire de alte anticonceptionale, are in componenta un progesteron sintetic care previne retentia de apa - cauza ingrasarii cu alte pastile. DAR trebuie sa-ti verifici rinichii ca sa eviti complicatiile.
cel mai important: nu fuma!! pericol mare de cheaguri de sange in vasele sangvine, care pot bloca circulatia si pot cauza stop cardiac. -
de dureri de cap n-am mai auzit...
suna la doctor!
cele mai comune efecte secundare sunt ameteli, greata, sangerari usoare intime, sani sensibili si schimbari de temperament: depresie, crize de plans, irascibilitate, emotivitate. daca te simti ciudat si nu-ti trece intr-o luna-doua, poti sa incerci alte pastile. -
3_07 ma cam sperii...cum sa mai ia una daca vomita?!niciodata nu se face asta!o i-a pe urmatoarea cand trebuie luata...si se protejeaza suplimentar 7 zile...pentru ca nu tii ce cantitate a fost asimilata de organism...
iar de luat pe stomacul gol...nu stiu ce sa-ti spun...ar trebui sa ai un stomac!cine are probleme gen gastrita,ulcer...nu trebuie sa ia anticonceptionale deloc,daramite pe stomacul gol!asta e sinucidere curata!risti sa faci un ulcer perforat de toata frumusetea...
iar in privinta medicamentelor care scad eficienta anticonceptionalelor,sunt de obicei antibioticele...dar daca sunt alte medicamente..poti i8ntreba un farmacist pentru siguranta...
in privinta ingrasatului...eu am slabit de cand am inceput sa iau yasmin...nu mult...si asta explica ,ca fiecare reactioneaza diferit la anticonceptionale...