resturi in putrefactie, pe dinti AJUTOR!

•  
    • 443 mesaje
    8 Dec 2007, 20:01
    0 1
    Zilnic trebuie sa aloc cam o ora igienei dintilor, astfel: spalat cu periuta cu vibratii si pasta medicinala Lacalut, curatati bine cu o scobitoare intre fiecare din ei, apoi luat fiecare si rascaite resturile de pe ei (foarte multe si urat mirositoare) atat exterior cat si interior, ata dentara si apoi iar pasta.
    Daca nu fac asta se depun atat de multe resturi si miros atat de urat, de parca am mancat numai mortaciuni si kkt
    Am incercat o saptamana doar sa ma spal normal si nu mai puteam nici sa deschid gura de miros.
    Sunt DISPERATAAAAAAAAAAA

Exista vreo solutie? Stie cineva despre ce vorbesc?

Ironia sortii face ca fratele meu sa aiba zile cand pur si simplu ii e lene sa se spele pe dinti. Si nu ii miroase gura absolut deloc
    CE SA FAC?????????????
  •  
    • 221 mesaje
    8 Dec 2007, 20:07
    0 0
    Eu un n-am mai auzit asa ceva,dar cred ca un control stomatologic n-ar fii rau!Poate iti dau ei vreo solutie!
  •  
    • 443 mesaje
    8 Dec 2007, 20:11
    0 1
    Sincer, nici eu nu am mai auzit dar ma gandesc ca poate nu sunt totusi singura in lumea asta care pateste asa ceva si poate am noroc sa intre sa citeasca cineva care a avut aceasta problema si a rezolvat-o
  •  
    • 689 mesaje
    8 Dec 2007, 20:52
    0 0
    Nu stiu cat e de corect ce faci tu. Pasta ar trebui doar la sfarsit. Apoi tu folosesti scobitori si ata dentara, dar acestea deca nu sunt folosite corect pot duce la lezarea gingiei. In mod normal ar trebui sa folosesti ata dentara, si apoi periaj si sa fie ok. Eventual o periuta interdentara sa cureti bine spatiul dintre dinti.
  •  
    • 3297 mesaje
    8 Dec 2007, 21:02
    0 0
    du-te la stomatolog, nu mai sta...
    s-ar putea sa fie o cauza interna... ceva in organismul tau...

du-te la stomatolog cat mai repede.
  •  
    • 443 mesaje
    8 Dec 2007, 21:27
    0 0
    Cu ata dentara iese doar ce e intre ei, iar de la periaj nu se curata deloc bine depunerile acelea. Nici nu iti imaginezi cat pot sa scot pe scobitoare Nu vreau sa fiu gretoasa, dar asta este situatia ......
    La stomatolog mi-au spus ca este din cauza ca am dintii cam ravasiti si mi-au recomandat aparat dentar .......... da, bine, acum la 30 de ani ma apuc sa umblu doi ani cu fiarele alea in gura si sa dau si 20-25 de mil. cand eu abia ma descurc Si oricum, si fratele meu are dintii cam aiurea, nici ai lui nu sunt drepti (daca ne-au lasat parintii sa sugem degetul cand eram micuti...) dar v-am zis, el nu are problema asta, ceea ce ma face sa cred ca nu e din cauza asta.

A, periuta este interdentara si este si cu vibratii, dar cam degeaba.
  •  
    • 97 mesaje
    9 Dec 2007, 19:02
    0 0
    Cu apa de gura ai incercat? te clatesti cu ea dupa ce te-ai spalat pe dinti.Mirosul urat poate veni si din alte parti, cum ar fi de la stomac, de ex. Giardia poate da miros urat al gurii dar si alti paraziti.
  •  
    • 295 mesaje
    9 Dec 2007, 20:32
    0 0
    Nu cumva esti mai mereu constipata?
  •  
    • 24 mesaje
    9 Dec 2007, 23:46
    0 0
    Gumita! Eu nu zic ca substituie periajul,dar ajuta si ea,mestecata corect,pe toate partile si vorba aia..."cu toti dintii"
  •  
    • 17 mesaje
    10 Dec 2007, 17:32
    0 0
    control stomatologic.poate ar merge si un exudat.este tot mai laudata pasta de dinti Gano cu ceva ciuperci in ea.Am inteles ca si tine fr.mult
  •  
    • 3036 mesaje
    10 Dec 2007, 17:59
    0 0
    overwork, aceeasi problema o are un var de-al meu. de cand il stiu, adica de vreo 25-30 de ani, are o periuta de dinti de voiaj in buzunar. dupa ce mananca, se duce la baie si isi curata dintii de resturile alimentare. pasta de dinti o foloseste doar dimineata si seara - in timpul zilei doar isi perie dintii si clateste bine gura cu apa.
  •  
    • 295 mesaje
    10 Dec 2007, 18:38
    0 0
    Mirosul neplacut al gurii mai poate trada:o rinita sau sinuzita cronica, amigdalita, deficit de vit C, diabet, uremie, probleme gastrointestinale.
    Nu te rezuma doar la periajul dintilor . Fa-ti un examen ORL , precum si analize de laborator: glicemie, uree,creatinina.
  •  
    • 443 mesaje
    10 Dec 2007, 18:55
    0 0
    Gaba, intelege te rog ca e vorba de resturi alimentare, cred ca m-am exprimat destul de clar si detaliat, raspunde on topic, daca poti.

Donna, si a scapat asa de miros? Dimineata cum e?
  •  
    • 9 mesaje
    10 Dec 2007, 21:33
    0 0
    Daca fratele tau are dintii la fel de ravasiti si nici nu se spala zilnic pe dinti, asa cum spui si tu : cauza este alta. Fie ca-ti convine sau nu la dr trebuie sa ajungi daca vrei sa scapi de acest lucru.Daca vrei un "tratament" dupa ureche rontaie guma, fa gargara cu apa si ulei de eucalipt etc.
    Gaba ti-a dat niste sfaturi la obiect.
    Este parerea ta ca-ti miroase gura pt ca-ti ramane 1/2 de friptura intre dinti.
    Cauta pe google si citeste despre halena, poate te mai lamuresti un pic.
  •  
    • 443 mesaje
    10 Dec 2007, 22:11
    1 0
    Alta care se contrazice cu mine.
    Fratilor, ce aveti? Eu am pus o intrebare clara si la obiect, ce sa fac impotriva acelor resturi.
    Nu e vorba ca imi miroase gura ca am un rest de friptura intre dinti, sunt DEPUNERI IN PUTERFACTIE pe care le curat prin razuire si miros ca naiba, jos, la baza gingiei, pe dinti si mai ales masele! Nu se intelege romaneste?

A, si am citit despre halena destul, am incercat toate pastilele anti existente, iaurt etc etc.

Am intrebat la obiect si nu "oare ce-oi avea" pentru ca mi-am facut analizele medicale si toate sunt ok, atat exudatul nazal si faringian cat si cele pt. stomac, gastrita etc.
  •  
    • 689 mesaje
    11 Dec 2007, 08:53
    0 0
    Din cate inteleg eu, tie ti se depun si pe suprafata dintilor, ceea ce nu e normal pentru ca dinti au un mecanism de autocuratire...
    Ai fost la un detartraj? E obligatoriu la 6 luni, daca nu vrei sa faci gingivita si sa iti miroasa gura si mai rau...
  •  
    • 3 mesaje
    17 Dec 2007, 12:24
    1 0
    fa-ti un detartraj draguta.
    cel mai probabil ai deja un indice de tartru ridicat
    d-aia adera foarte multa mancare la dintii tai
    era foarte simplu, dar voua asa va place sa va scarpinati dupa ureche.
    succes