infertilitate
-
0 0Buna fetelor. Am nevoie de sfatul vostru.Daca a mai trecut cineva prin asa ceva. Imi doresc enorm un bebe.Si de 5 ani ma chinui.
Se pare ca nu am ovulatie, si sunt si dereglata hormonal, din cauza tiroidei- am hipotiroida si gusa.Am facut si analize. Daca imi puteti da un sfat, ar fi nemaipomenit, iar daca vreti si analizele, v-i le pot da. Va multumesc fetelor anticipat -
Si eu incerc de vreo 6 ani sa fac un bebe,dar mie mi-au gasit o endometrioza de grad 4 si infertilitate primara,plus chisturi ovariene ,de care am scapat (sper)cu o interventie laparoscopica.Am facut un tratament de 4 luni cu DIPHERELINE,este un medicament nou si costa 170 euro si consta intr- o injectie lunar(este un hormon natural).Iar acum fac un tratament cu Duphaston care costa vreo 300.000 lei,pentru ca eu am menstruatie din 25 in 25 de zile si trebuie sa o am din 28 in 28 de zile ,este foarte important.Doctorul meu ,a spus ca daca fac exact ce imi spune el ,o sa am un bebe superb.Si trebuie sa il cred pentru ca altfel nu as avea nici-o sansa.Am mare incredere in el.Daca vrei poti obtine o trimitere de la medicul tau de familie pentru spitalul militar sa te vada si medicii de acolo,sa-si de-a si ei cu parerea .Medicul meu se numeste Ciuncanu.Iti doresc multa sanatate si daca te pot ajuta cu ceva sa-mi spui.
-
Draga green, cate pastile de Duphaston, ti-a dat pe zi si din a cata zi pina cand iei? Aceleasi probleme an si eu cu durata ciclului care e mai mica de 23-25 de zile, dar atunci cind iau medicamentul asta apar singerari intre cicluri, si dimpotriva vine mai repede. Eu sunt din provincie si urmez sfatul medicilor de aici, curios ca orice forma de progesteron se da la lipsa menstruatiei si cand perioada este mai mare 30-40 zile, dar si cand vine mai repede de 28 de zile ,tot progesteron se da?
-
Draga Vili, eu iau Duphaston, dar nu am probleme cu ciclul.Eu il am regulat, la 30zile.Dar am facut o serie de analize, si mi-a iesit ca am lipsa de ovulatie,si pentru asta m-i s-a dat Ova-mit, iar din ziua 16 pana in ziua 25, trebuie sa iau Duphaston.Daca vrei mai multe detalii, tu sau altcineva, sa spui.
-
Green, multumesc mult pentru urari, la fel iti doresc si tie si tuturor femeilor care isi doresc un bebe. Deja fac tratament cu Duphaston. Mie m-i s-a pus diagnosticul de insuficienta tiro-ovariana.Deci am mari probleme cu tiroida, am hipotiroida si de aici ma da peste cap hormonal.Deci ce sa-ti mai spun, am o gramada de chestii, dar eu am mare incredere in D-zeu si sper sa am si eu ce-mi doresc asa de mult.
-
Draga vili1,eu iau Duphaston din ziua 16 pana in ziua 26.Nu am sangerari intre cicluri,de fapt am luat pana acum decat 10 pastile,dar im vine sa vomit tot timpul.Alte reactii nu am mai avut.Iau cate doua pastile pe zi,una dimineata si una seara.Mai multe iti pot spune dupa ce termin de luat restul de 10,
-
te rugam da-ne mai multe detalii despre cabinetul care poate sa ne ajute in asa ceva. Pe mine ma intereseaza, mai ales ca nu sunt din Bucuresti, vreau mai multe detalii, poti sa-mi scrii eventual un mesaj privat, daca nu vrei sa spui mai multe, cu toate ca toate care am participat la acest subiect suntem interesate. te pup si-ti multumim.
-
Buna Green
Ma cheama Mica si am 29 de ani,am si eu aproape aceeasi problema nu pot face copii, am o infertilitate primara si mai nou ... acum 2 saptamani am fost la medic si trebuie sa ma operez de fibrom uterin care este destul de mare are 13cm cu 18cm , insa voiam sa te intreb daca mai ai cumva vreo cutie (goala) de la DIPHERELIN pentru ca si eu trebuie sa fac dar numai doua injectii inainte de operatie , dar eu nu am gasit DIPHERELIN si am luat altceva care este similar(DECAPEPTYL) numai ca vreau sa fiu sigura de subsatnta actvia a DIPHERELIn-ului, crezi ca poti sa m-a ajuti cumva?
Astept cu interes raspunsul tau -
Buna Green. Am citit mesajul tau de pe forum.Am probleme foarte asemanatoare.Te rog sa-mi spui daca in timpul tratamentului cu Diphereline ai avut probleme asemanatoare cu cele de la menopauza, cum te-ai simtit in timpul tratamentului, ce rezultate a avut si la cat timp dupa finalizarea tratamentului a revenit menstruatia. A-i incercat cumva si un tratament cu acupunctura? Eu am 38 de ani, am fost operata laparoscopic pentru endometrioza in urma cu doi ani, dar chisturile au reaparut dupa doar 6 saptamani.Mi s-a recomandat de curand Diphereline, dar ma tem de reactiile adverse care pot aparea la acesata varsta.Astept raspunsul tau si-ti multumesc.
-
Buna Green. Am citit mesajul tau de pe forum.Am probleme foarte asemanatoare.Te rog sa-mi spui daca in timpul tratamentului cu Diphereline ai avut probleme asemanatoare cu cele de la menopauza, cum te-ai simtit in timpul tratamentului, ce rezultate a avut si la cat timp dupa finalizarea tratamentului a revenit menstruatia. A-i incercat cumva si un tratament cu acupunctura? Eu am 38 de ani, am fost operata laparoscopic pentru endometrioza in urma cu doi ani, dar chisturile au reaparut dupa doar 6 saptamani.Mi s-a recomandat de curand Diphereline, dar ma tem de reactiile adverse care pot aparea la acesata varsta.Astept raspunsul tau si-ti multumesc.
-
Scuze pentru intarziere, dar am fost plecata din tara si nu am putut intra pe forum. Tratamentul cu Diphereline a fost ok, m-am simtit foarte bine, nu am avut ciclu timp de 7 luni (4 luni in timpul tratamentului si 3 luni dupa). Duphaston inca mai iau, sunt in a 4-a luna, tot doua pastile pe zi iau, numai ca luna asta mi-a venit in a 25-a zi , si nu cred ca este normal. Numai am stari de voma. Saptamana viitoare am sa merg la control sa vad ce se intampla. Inca nu stiu pentru cat timp voi lua duphaston, dar stiu ca dupa, am sa iau anticonceptionale janine. Din spusele doctorului endometrioza este ok, nu a avansat , din contra. Eu ma simt bine, si am incredere ca o sa fie bine.
-
Acupunctura nu am facut ,iar tratamentul cu diphereline a dat rezultate , in sensul ca endometrioza s-a vindecat, nu stiu daca de tot, insa dupa ce ciclurile se vor regla la 28 de zile, pot avea copii. Cel putin asa spune doctorul...Numai am dureri la menstruatie, numai am cosuri, ma simt excelent.