fat cu spina bifida si hidrocefalie

•  
    • 12 mesaje
    7 Dec 2007, 13:50
    1 0
    Buna evelor
    In urma cu aproximativ 2 ani am facut intrerupere de sarcina pentru ca bebeul a fost diagnosticat cu spina bifida si hidrocefalie. Doctorul care m-a supravegheat in timpul sarcinii nu mi-a dat sa iau nici un fel de pastile (acid folic, prenatale, etc) si nu mi-a fost facut nici cariotipul fetal cand a aflat diagnosticul. Cand am facut avortul n-a prelevat nici de la bebe nimic sa vada care este cauza. Eu am facut toate analizele dupa aceasta sarcina: sange, urina, complexul TORCH. Oricum ideea esta urmatoarea: acum sunt din nou insarcinata si doream sa stiu daca a mai trecut cineva prin asa ceva ca tare am nevoie sa-mi ridice cineva moralul. Acum am luat acid folic cu 6 luni inainte de a ramane insarcina + pe perioada sarcinii (sunt abia la inceput).
    Va pup si astept raspuns
  •  
    • 10876 mesaje
    7 Dec 2007, 16:56
    0 1
    am trecut doar prin sa zicem o parte.
    mi-a iesit triplu test pozitiv, am facut amnio, si la amnio s-a elucidat totul, ca e ok bebe.
    trebuia sa-ti faci amnio, nu sa dai copilul aiurea afara.e un idiot medicul.
    mai am o vecina careia i-a iesit triplu pozitiv si care a avortat direct.frate, trebuia sa-si faca cariotipu, nu sa avorteze de nebuna.
    tu printesa schimba medicul.asta e clar
  •  
    • 12 mesaje
    7 Dec 2007, 17:35
    0 0
    E adevarat ce spui tu. Intai am facut morfologie fetala unde a reiesit ca bebeul are malformatii. Am fost si eu programata sa fac amniocenteza insa doctorul a spus ca daca stam si asteptam va fi mult mai rau si nu-si are rostul. Adevarul e ca diagnosticul lui a fost corect, s-a vazut imediat dupa avort. Eu n-am avut taria sa ma uit
    Partea rea este ca ar fi fost bine totusi sa fi facut cariotipul pentru ca ar fi stabilit poate o cauza pentru toate cele intamplate. Sper doar ca la sarcina asta totul va fi in regula. Oricum am schimbat doctorul.
  •  
    • 10876 mesaje
    7 Dec 2007, 17:57
    0 0
    sa dea dzeu sa fie bine de data asta
  •  
    • 510 mesaje
    7 Dec 2007, 18:48
    0 0
    problema e ca niciodata nu se va sti cauza anomaliilor genetice...e bine ca le putem detecta si intrerupe sarcina in caz de malformatii grave...asa ca,ma indoiesc ca ar fi putut medicul acela sa-ti spuna de ce s-a intamplat acest lucru...imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva...si crede-ma ca te inteleg...
  •  
    • 12 mesaje
    8 Dec 2007, 09:32
    0 0
    adevarul ca e foarte dificil sa treci printr-o astfel de experienta. Imi doresc din tot sufletul ca macar de data asta totul sa fie ok si sa nu mai apara neprevazute. Poate doctorul n-ar fi putut sa-mi spuna cauza insa poate ar fi putut sa-mi spuna mai repede. Sau poate sunt eu paranoia. Oricum multumesc pentru sfaturi si pareri
  •  
    • 12 mesaje
    10 Dec 2007, 10:08
    0 0
    sper ca de data asta totul sa mearga bine si sa dea Dumnezeu sa am si eu un bebe sanatos ca mi-l doresc din toata inima