constipatie

•  
    • 3 mesaje
    7 Dec 2007, 12:43
    0 0
    constipatia ma streseaza de 6 ani .Totul a inceput cand medicul de familie mi-a confirmat(cu ajutorul analizelor de laborator)faptul ca sunt anemica.Dupa ce am terminat cu tratamentul antianemic de doua saptamani am observat ca tranzitul meu intestinal a devenit cam lenes.Incepeam sa am scaune dure,greu de eliminat de vreo 2/3 ori pe saptamana.De atunci am incercat sa scap de constipatie,dar nu am reusit decat pt.2 luni cand am fost nevoita sa-mi schimb alimentatia (am fost plecata in Grecia).Acum am descoperit ca reusesc sa am un scaun dimineata,dar numai dupa o cafea indulcita si fierbinte.As vrea sa scap de acest obicei pt.ca anul viitor vreau sa am un copil si va trebui sa ma descurc fara a bea cafea.Va rog din tot sufletul sa ma ajutati.
  •  
    • 1015 mesaje
    7 Dec 2007, 13:50
    0 0
    Si ai vreo problema cu cafeaua? Iti face rau sau te gandesti tu ca-ti face rau? O cafea dimineata, cum zici tu ca bei, nu face rau organismului. Acelasi remediu il aplic si eu, beau cafeaua pe stomacul gol si am scaun normal. Si fac asta de 25 de ani. Nu trebuie sa bei cafea cat beau eu, adica multa, dar daca asta ai observat ca e bine pentru tranzitul tau intestinal nu ai de ce sa-ti faci griji. Poti incerca sa bei o lingura de ulei de masline dimineta pe stomacul gol sau ulei de ricin daca-ti place mai mult. Este eficient si tratamentul asta. Succes!
  •  
    • 3 mesaje
    7 Dec 2007, 15:41
    0 0
    Am tensiunea scazuta asa ca,cafeaua o mai ridica putin ,dar problema e ca trebuie s-o beau indulcita.Asta inseamna ca o indulcesc de obicei cu '2-3 ling.de zahar'-cei mult strica,nu?Anul viitor as vrea si un copil,iar cafeaua nu prea prieste copilului.Nu stiu cum ma voi descurca in timpul sarcinii!As vrea sa gasesc un remediu de lunga durata-nu doar laxative,etc.care sa ma ajute de pe o zi pe alta!oricum mersi.Daca cineva stie sau a probat vreun tratament(chiar si naturist)sa ma ajute.
  •  
    • 510 mesaje
    7 Dec 2007, 18:52
    0 0
    incearca cu ulei de ricin...s-ar putea sa mearga...si mai este un ceai...dar am uitat de care...(nu verde)...daca imi amintesc,iti spun.
  •  
    • 262 mesaje
    7 Dec 2007, 19:13
    0 0
    e foarte bine ca seara inainte de culcare sa bei o cana de lapte cald cu o lingurita de miere de albine....apoi dimineata mananca cate un iaurt cu musli, sau lapte dulce cu musli....evita sa mananci prajeli, mancare uscata, adica salamuri,conserve,etc.....mananca doar mancare gatita si bea multa apa 1,5-2 litri pe zi, daca nu poti incearca sa bei ceai....renunta la sucuri, mai ales coca cola....pe mine toate astea m-au ajutat desi eram disperata....
  •  
    • 3528 mesaje
    7 Dec 2007, 20:25
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 367 mesaje
    7 Dec 2007, 22:33
    0 0
    te salut,
    am scapat de constipatie ptr totdeauna dupa trei luni de de mancat tarate astfel,2-3 linguri seara amestecate cu iaurt,inghitite cu apa,suc,etc.
    imi era teama sa ma las crezand ca am devenit dependenta,nu a fost asa ,e un tratament foarte bun care nu da dependenta si retine un aspect,ati reface si flora intestinala.
    incearca,o punga de tarate costa 1 leu se gaseste la orice plafar
    multa sanatate
  •  
    • 488 mesaje
    7 Dec 2007, 22:40
    1 0
    draga mea.Eu am avut intodeauna tensiunea f f mica.Cand am ramas insarcinata mi-a scazut si mai tare.
    Medicul meu de fam a zis ca o cafea mica mai slaba dimineata nu-i face rau fatului.
    Am o fata de nota 10.
    Consuma multe fructe si iaurturi.Activia e f bun pt tranzitul intestinal
  •  
    • 150 mesaje
    8 Dec 2007, 00:02
    0 0
    Si eu ma confrunt cu aceasta problema de ceva timp si singurul remediu eficient pentru mine este ceaiul verde.In acelasi timp consuma fructe si seminte de floarea soarelui.Fa-ti totusi o coprocultura,ar putea fi vorba despre o parazitoza,Succes
  •  
    • 15 mesaje
    8 Dec 2007, 10:53
    0 0
    adriana77,imi poti spune te rog, taratele cu ce le-as mai putea combina? Eu nu pot sa mananc iaurt,pt ca nu-mi place absolut deloc! am incercat Activia, orice iaurt, nu-mi intra in gat oricat as incerca...Alta varianta? multumesc
  •  
    • 2778 mesaje
    8 Dec 2007, 11:53
    0 0
    Oare cafeaua aia din cereale o fi buna de ceva?Pare destul de sanatoasa.
  •  
    • 357 mesaje
    8 Dec 2007, 17:38
    0 0
    ce-i aia cafea din cereale?! bea o cafea normala ca sigur nu-ti face rau.
    poti sa bei seara o cana de ceai naturavit de slabit. nu slabesti, stai linistita, dar are un efect laxativ dimineata si, f important, nu da dependenta. cumpara ceaiul vrac,3.5 lei/cutia si fa decoct dintr-o lingura rasa la o cana cu apa.
  •  
    • 952 mesaje
    8 Dec 2007, 18:14
    0 0
    o lingura de miere de albine cu un pahar de apa plata,succes garantat!
  •  
    • 331 mesaje
    8 Dec 2007, 19:51
    0 1
    Bea ceai de crusin - se gaseste si la farmacie si la plafar. Vei vedea ca dupa cateva luni te reglezi la stomac si nu mai ai nevoie de ceai.

Cand eram mica sufeream de constipatie si ai mei mi-au luat toate medicamentele si uleiurile din lume, dar nimic nu a avut efect. Dupa ani de chin, mama a aflat de acest ceai.
    Sunt ani buni de cand nu am avut nici o problemutza.

Incearca cu incdredere si sanatate!
  •  
    • 443 mesaje
    8 Dec 2007, 20:27
    0 0
    Pui de cu seara in camera in care dormi un pahar cu apa si dimineata cum te dai jos din pat il bei.
    Efect garantat!
  •  
    • 689 mesaje
    8 Dec 2007, 21:03
    0 0
    Cel mai eficient si naturist: mananca fibre. Un om are necesar de fibre cam 10g pe zi cred...dar nu sunt sigura. Oricum, si eu am problema asta, si am rezolvt-o mancand dimineata cereale cu lapte. Cerealele le aleg in functie de cate fibre au pe 100gr, mie imi plac Vitalis cele crocante care au 6gr fibre la 100gr cereale, dar sunt altele care au si mai multe fibre. De aseenea coaja fructelor are multe fibre, in special la pere si mere.
    Mai nou am inceput sa beau si ceai pentru digestie usoara (se gaseste de la Lipton si Fares si chiar asa ii spune, ceai pentru digestie usoara), e chiar bun, ies afara chiar de 2 ori pe zi (cu cerealele ieseam cand cum, adica de obicei 1 data pe zi, dar din cand in cand si la 2 zile), dar cu asta trebuie sa vezi ce spune medicul, daca e ok pentru copil.
  •  
    • 1530 mesaje
    10 Dec 2007, 20:04
    0 0
    Eu as vrea sa aflu daca, pe langa constipatie, voi aveti si dureri abdominale. La mine constipatia e usoara, dar mai mereu simt ca nu a fost tot dat afara si mai am si un disconfort abdominal enervant. Sa nu uit de gaze si de senzatia de plin. Am zile in care ies de 3 ori si zile in care nu se intampla nimic. Mananc la fibre ... haaaaat, cred ca pentru 2 persoane: ce ceva timp am o pasiune (cam exagerata) pentru fructe deshidratate, mai ales curmale, smochine si prune, mananc zilnic cerale integrale, musli, batoane de cereale, miere de cateva ori pe saptamana, la 2 zile paine de secara (cea originala), orez expandat, basca iaurt Activia destul de des, lapte in general in fiecare dimineata, zilnic cam 2 feluri de fructe (in sezonul asta mere, portocale, pomelo, struguri, etc). Si cateodata legume (nu stau f bine la capitolul asta..). Si beau f multa apa. Ce-i drept, stau proptita-n scaun cal putin 8 ore pe zi, miscare nu fac (in afara de mers pe jos o statie de autobuz pe zi si urcat scarile la metrou). Gata, imi propun sa fac miscare si dupa o luna reevaluez situatia: daca nu se schimba, merg la medic.
  •  
    • 6 mesaje
    11 Dec 2007, 10:08
    0 0
    E foarte bun si ceaiul pt slabit "Silueta Perfecta".O cana luata dim sau seara, are efect cam in 10-12 ore.
  •  
    • 428 mesaje
    11 Dec 2007, 15:52
    0 0
    Body Slim (ceai pt slabit Formula 2)de la Vedda.
    Mie imi provoaca diaree (eu am scaun normal) si banuiesc ca pe tine te aduce la normalitate. Stai linistita, nu o sa slabesti de la el (dc te ingrijoreaza partea asta) dar functioneaza ca un diuretic foarte bun. In cazul meu mai bun decat mi-as dori....)