paduchi
-
1 1este un subiect jenant dar sunt disperat. am o fetita minunata de 6 anisori.acum 0 luna am descoperit ca are paduchi. am incercat cu gaz, cu Pedex de la farmacie, fara rezultat. va rog, din suflet, spuneti-mi ce sa fac. de 2 saptamani nu o mai duc la gradinita, mi-e rusine. orice sfaturi sunt binevenite
-
si eu sunt experta in paduchi, cred ca am avut tot asa, de vreo 5-6 ori

nu ai de ce sa te simti jenata, e lucru stiu ca paduchii "trag" la parul curat, ca doar nu sunt tampiti sa locuiasca intr-un par murdar
de asemenea, paduchii se transmit, nu se "fac".
ca s-o scurtez:
nu e suficient sa aplici o singura data gaz pe par pentru ca paduchii sa moara.
1. fetita sa stea aplecata peste chiuveta sau cada. o piepteni bine-bine de tot, cu un pieptene des (ii descurci mai intai parul cu un pieptene mai rar, ca sa nu ii creezi un disconfort prea mare). vor cadea multi paduchi, vei vedea. ai grija sa nu ii zgarii scalpul, ca s-ar putea ca dupa aceea gazul sa o irite.
2. apoi aplici gaz pe toata lungimea firului de par (ca sa moara si ouale pe care paduchii le depun pe firele de par), cu un tampon mare de vata.
3. infasori capsorul fetitei intr-un prosop mai vechi. o lasi asa minim 30 de minute. fii fara grija, daca scalpul este intact, gazul n-o sa-i irite pielea.
4. speli fetita pe cap.
5. in ziua urmatoare, o piepteni iarasi deasupra cazii sau chiuvetei. daca din par cade fie si un singur paduche, repeti operatiunea din ziua precedenta. -
nu mai are nimeni in familie, mai ales ca eu si fetita mea locuim singuri, iar parul meu este foarte scurt. trebuie sa va spun ca nu am gasit niciodata paduchi pe capul fetei, numai oua moarte dar de o luna nu dispar, le indepartez si apar altele. de 2 saptamani mi-am luat concediu de la serviciu, mi se va termina in curand si va trebui sa o duc din nou la camin, sunt intr-o cursa contra-timp. o sa mai incerc cu gaz dar as vrea sa aflu si alte metode
-
Otetul este si el destul de eficient, intre gaz si lotiuni si alte chestii care irita pielea capului. O speli pe par, clatesti cu otet, nu clatesti cu apa. Si piepteni cu pieptanul des. Ideea este ca otetul dizolvand tot samponul face firul de par foarte alunecos, asa ca este usor sa cada ouale si inamicii pe care ii si ameteste. Dupa ce ai facut treaba, clatesti si cu apa. Avantajul metodei acesteia este ca poate fi aplicata in fiecare seara. De asemenea cum mai zicea si o Eva spala tot, iar ceea ce nu poti spala tine in carantina vreo 10 zile. Nu uita si canapele, pernute, haine in cuier. Invata fetita sa nu isi puna haina la scoala peste hainele altor copii. Eventual da-i o punga in care sa-si tina paltonul, caciulita, fularul. Pacatul este ca iau unii de la altii si nu se mai termina niciodata.
-
andrei ....am citit mesajele fetelor pe aici si nu pot sa iti spun decat ca : metoda donnei a dat rezultate si la mine
si eu am avut paduchi , de vreo 3-4 ori
chiar nu tb sa iti fie rusine , cei care au capul pe umeri inteleg ca asta e ceva inevitabil....nu mai departe cumnata mea a luat paduchi de la paris ....asa k ...
multa bafta ...mititica de ea ! -
Buna tuturor!Ma alatur si eu fetelor care au avut paduchi si Doamne..........cat de greu am scapat de ei.Imi aduc aminte de acel pieptene des special pentru asa ceva,de gaz,lotiuni,otet,de toate.Dragii mei aveam urechile arse de la gaz si ouale tot nu dispareau;si asa paduchii tot apareau.Cativa ani m-am chinuit si i-am chinuit pe ai mei.Asa ca Andrei incearca cat mai multe produse pana gasesti unul care da rezultat.Iti recomand sa folosesti mai bine produsele de la farmacie care nu terorizeaza asa de tare precum gazul si sunt si mai bune avand in vedere ca suntem intr-o continua evolutie.Sa scapati mai repede de carasei.Succes!
-
Si eu am chinuit-o pe mami cu paduchii...Ma dadea cu petrol, Ma spala apoi lua parul la puricat. Adica lua suvita cu suvita si cauta ouale, le scotea si le omora. Si asta cateva zile la rand ca nu mor dracii aia asa usor si e suficient unul sa scape si face iarasi oua si te umpli la loc. Ouale le depuneau in special la urechi si in spate, dar erau peste tot...
-
ma alatur si eu fetelor cind ma gindesc ca oriunde mergeam cind era copil si cienva avea paduchi nu exista ca eu sa nu iau si apoi sa ia si mami si fratele meu ,ciudat ca tatal meu nu avea ...si ii zicea mami iit pun si tie in cap macar sa nu mai rizi de noi ...si fetelor incercase cu de toate sa ne dea si nu mureau ,lua asa oaule de pe firul de par ,spala totul si apareau din nou ...pina cind cienva i-a zis sa dea cu spray de tintari si cu ala mureau ...stateam cu capul acoperit o ora cu o pinza alba pe cap si apoi ne pieptana cu pieptene des si picau morti si pina si ouale de pe firul parului...apoi scoatea ouale ce ramineau ,ne spala clatea cu otet si din nou ne controla ...si nu aveam prob apoi n timp ...deci daca mai stateam udneva aproape de cienva care avea paduchi si sigur trageau la mine ...parca numai cum ma gindesc ma maninca capul ...
va pup numai bine -
Eu am scapat repede de paduchii si oaule lor dupa ce o prietena mi-a zis sa caut un gel natural impotriva paduchilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation.
Era exact ce cautam, un produs care sa nu imi afecteze parul si sa nu imi irite pielea.
Gelul a fost minunat, m-am scapat repede de paduchi, de la prima utilizare si a fost tare delicat cu parul si scalpul meu.
Mi-a placut foarte mult produsul, pentru ca m-am scapat complet de paduchii si ouale lor, miroasa super bine, a natura si vine cu pieptam de paduchi in pachet, deci nu trebuie sa ma duc sa mai caut eu un pieptam.
Eu il recomand, pe mine m-a ajutat.
-
Recomand aceste produse impotriva paduchilor de la Thursday Plantation, confirm ca sunt eficiente. Le-am folosit nepotica mea si au fost singurele care au dat rezultate. Pe langa gelul anti-paduchi si lindini a folosit de la ei si un sampon si un balsam natural.
Acest mesaj a fost editat de către florentina2000: