Fractura de humerus
-
4 2A avut cineva fractura humerala? m-a lovit o masina pe trecerea de pietoni, am fractura de cap si de col humeral, sunt imobilizata pentru o perioada de 6 saptamani.
...cum va arata bratul meu dupa 6 saptamani? se atrofiaza muschiul? medicul mi-a spus ca o sa am nevoie de tratament de recuperare... a fost cineva intr-o situatie asemanatoare? -
iti multumesc mult Celia! imi fac griji pentru ca eu nu mai sunt micuta, cand esti mic totul se repara mai usor...azi am fost la medic, nu am gips, sunt imobilizata cu fase. mi-e greu noaptea ca nu ma pot rasuci si amortesc iar in pozitie culcat ma si doare bratul...a spus si medicul sa nu-mi fac probleme ca incet incet se va repara si ca bratul meu isi va recapata 90% din functii. Era foarte aglomerat si nu am mai intrebat in ce va consta recuperarea.
probabil ca la mine totul se va repara intr-un timp dublu decat in cazul tau...imi trebuie rabdare si nu prea am, recunosc... neatentia unui sofer m-a costat atatea....le-am incurcat vietile si la ai mei...
iti multumesc inca odata pentru incurajare -
ce relaxant e sa poti povesti cu cineva... asa este, bine ca nu au fost picioarele, bine ca nu a fost mai rau...desi nu mai sunt "tanara", am un organism destul de sanatos, sper sa ma ajute si de data asta si sa fie bine. azi am fost la medic, mi-a refacut bandajele, pe mine m-a imobilizat cu bratul indoit de la cot, lipit de trup, cu fase peste el si peste torace....cred ca iti imaginezi cum. sunt ca intr-un corset in care e prinsa si mana rupta.
multumesc mult inca odata pentru interventie Celia! numai bine si tie! -
Si eu am avut o fractura de humerus si in plus umarul deplasat.Iar ghipsul era la fel cum povesteste celia..groaznic.Nu stiu totusi daca a fost bine ca ti-au atasat numai fase.Este chiar o fractura sau o fisura?
Vei face kinetoterapie,fizioterapie si masaj iar bratul isi va reveni destul de repede.La mine a fost destul de greu,nu stiu de ce ,mana si-a revenit destul de greu;am avut si piciorul rupt si parca nu a fost asa de dificil,nu mai stiu.Insa cu gimnastica si ajutor se va reface f bine,nu-ti face griji.sa nu te sperii daca bratul nu va avea mobilitate si daca vei observa ca este subtiat.Cu putina vointa te recuperezi f repede.Poti face exercitii si singura acasa,cat de mult poti.
Ah..si pe perioada cat este imobilizat bratul, strange pumnul cat de des iti amintesti,daca poti sa strangi o mingie "elastica" ar fi f bine,misca degetele ,presupun ca au ramas afara din fase.Vei mai reduce imobilitatea bratului.
Apropos de ce povestea celia..gimnastica in apa este f recomandata deoarece muschiul se relaxeaza si reactioneaza mult mai bine; iti poti face masaj in timpul dusului si nu numai ,insa trebuie sa fie unul puternic,nu de relaxare ci chiar pana la durere,pana ti se inroseste pielea. -
Multumesc Doica, si tu sa fii sanatoasa si nici sa nu ai parte de asa ceva! Sunt in general curajoasa, am avut mai multe cumpene in viata si nu am intrat in panica, le-am deposit cu bine. Nu stiu insa ce se intampla cu mine, cu trecerea anilor imi pierd tot mai mult rabdarea si mi se pare ca timpul trece mult prea repede. Am implinit de curand 50 de ani, dar eu ma simt mai tanara, lucrez intr-un colectiv tanar, fac multa miscare pentru varsta mea, merg la sala, imi iubesc munca….desi ma simt mai tanara, varsta mea biologica este totusi cea pe care am mentionat-o, cu neajunsurile de rigoare. Iti multumesc mult pentru gandul bun, cu siguranta ca ma intelegi.
Buna Andreea! Este chiar fractura, cu deplasare, de-a lungul osului. Nu stiu sa-ti spun de ce nu am ghips, am vazut mai multe persoane bandajate in corset asa ca mine. Da, am laba mainii imobilizate libera din bandaj si incerc sa nu uit de ea si sa o misc cum spui tu, adica sa strang pumnul, mai ales ca acum este putin umflata si cu echimoza…Azi am doua saptamani de la accident, deci 2 sapt de imobilizare….mai sunt 4…apoi o sa scap de fase si probabil ca un timp nici nu am sa stiu ce sa fac cu ea. Fiica mea glumeste, zice ca am sa ma trezesc cu doua maini drepte pentru ca intre timp stanga e nevoita sa faca mai multe decat facea inainte…
Am incredere ca sunt pe maini bune, ma ingrijeste un medic de la Sanatoriul de Ortopedie din Eforie Sud si acolo este o echipa recunoscuta de medici buni ... Totusi, sunt nelinistita si ma tem putin, nu stiu sa va spun exact de ce, cred ca este devina si modul brutal in care am capatat fractura….dar oare ce fractura se poate capata intr-un mod delicat? ... tu cum de ai atatea fracturi la activ?
Va multumesc mult ca mi-ati acordat putin din timpul vostru si ca ati incercat sa ma linistiti un pic. va multumesc mult pentru toate sfaturile. -
Tot datorita unui accident,si tot pe trecerea de pietoni.Am avut noroc ca am scapat.Nu pot sa ma vait,nu am ramas cu sechele,doar o usoara hipotonie a piciorului si niste cicatrice in urma operatiilor care nu mai conteaza.
Ai rabdare pana scapi de corset,o sa fie in regula.
Daca simti ca mana este umflata in zona afectata,pune o punga cu gheata in zona respectiva,peste corset,se va retrage rapid si nici nu te va durea la contactul cu gheata.
Nu uita sa misti degetele,nu-ti fie teama,nu afecteaza cu nimic vindecarea.
Pup si ai grija -
imi pare rau ca si tu ai avut accident, sper ca intr-o zi sa pot povesti si eu la fel de detasat ca tine....deja ma simt un pic mai bine ca am luat legatura cu voi. Am sa va urmez sfaturile cu speranta ca si la mine se va termina cu bine....deocamdata trebuie sa astept....si sa misc degetele,desigur!
am sa mai scriu daca mai apar semne de intrebare, iti multumesc mult, te pup si eu!