Fierea

•  
    • 1 mesaje
    1 Dec 2007, 23:41
    1 0
    Am avut o durere mare in capul pieptului care m- obligat sa ajung la spitalul de urgenta,unde am fost diagnosticat cu colica biliara.Mi-au gasit in fiere 3 pietricele de 3,4 si 5 mm dupa care au vrut sa ma interneze si sa ma opereze cu laser.Am refuzat internarea pe motiv ca am crezut a fi normal sa incerc mai intai un tratament naturist sau chiar alopat,cu toate ca nu sunt de acord cu cele din urma,pt a scapa de pietrele din fiere.Am facut o alta ecografie abdominala,la un cabinet particular,unde mi s-a spus ca intradevar am 3 pietre pe care le-am si vazut prima data intr-o pozitie,iar dupa ce m-m intors pe cealalta parte pt a fi verificat si acolo,revenind la pozitia initiala,una din pietre si-a schimbat pozitia.Dr. mi-a zis ca trebuie operatie dar avand in vedere ca scapasem de criza mi-a zis sa tin un regim strict si sa incerc cu tratament naturist dar ca exista sansa,datorita faptului ca pietrele sunt prea mici pt a ramane in fiere,ca acestea sa plece spre pancreas si sa se blocheze acolo,marimea lor pt a reusi sa treaca prin canalele pancreasului fiind prea mare si existand posibilitatea sa ramana blocate acolo,fapt care ar fi mult mai grav decat extirparea fierii.
    1.Ce ma sfatuiti sa fac?
    2.Operatia,in cazul in care ar fi inevitabila,cum ar fi mai bine de facut?Clasica sau cu laser(paroscop sau ceva de genul asta)
    Cu multumiri!
  •  
    • 765 mesaje
    2 Dec 2007, 00:28
    1 0
    Sfaturi in acesta privinta? Medicii vor spune operatie.
    E bine sa-ti asculti intuitia. Tot ce pot sa-ti spun este ca am avut curajul sa elimin pietre de 2 cm de la fiere printr-o metoda publicata in Formula-As.
    Eliminarea s-a facut in 24 de ore.
    De ce spun curaj? Pentru ca sotul meu n-a fost de acord pentru ca era speriat ca se poate bloca canalul cu acele pietre.
    Cel care a dat reteta a spus ca metoda este mai mult inginereasca. Canalul coledoc nu are muschi dar, ca orice material supus caldurii, se dilata.
    Fierea este fortata sa lucreze si arunca afara si acele pietricele. Marimea pietricelelor ce pot sa treaca in acest fel prin canalul coledoc este de 2 cm.

Am facut acesta reteta de 2 ori la interval de 3 ani.

Reteta o gasesti si in Formula As find data de Bogdan Victor.
    sau o gasesti la http://docs.google.com/Doc?id=ddn7cnfd_052zhns
  •  
    • 8 mesaje
    2 Dec 2007, 09:56
    2 0
    Eu ma-m operat acum 30 de zile tot acest diagnostic lam avut si am avut un noroc fantastic pt ca una din pitre plecase pe canal se blocase si facuse infectie daca mai stateam 1 zi puteam sa fac septicemie si.....Sfatul meu este sa te operezi pt ca nu are rost sa te joci cu sanatatea ta{metode naturiste let's be reale}daca se poate si Doctoru ti=a recomandat sa o faci la parascop fao la fel o am si yo si nu sant decat 3 incizi mici care dupa 3 zile de la operatie nici nu ma mai dureau asa ca...faci cum crezi ca e mai bine
  •  
    • 8 mesaje
    2 Dec 2007, 10:09
    1 0
    Apropo pana te hotarasti ce sa faci in cazul in care mai ai dureri fa injectii
    cu Scobutil si NO Spa iti trec mult mai rpd durerile stiu pt ca eu ma-m chinuit cu ele 3 luni oricum indiferent ce decizie iei Multa Sanatate
  •  
    • 2817 mesaje
    2 Dec 2007, 12:03
    3 0
    incearca intai o endoscopie retrograda (ERCP); e MULT mai buna decat o operatie, fie ea si cu laser; eu asa am scapat de pietrele din fiere, si eram intr-o situatie foarte grava! era sa mor
    endoscopia asta sparge si scoate pietrele si in acelasi timp largeste canalul, fara sa scoata fierea, si daca mai faci alte pietre, se vor elimina singure pt ca e larg canalul dupa asta.
    eu am stat cu pietrele 2 ani ca am fost diagnosticata gresit... mi-au zis ca e ulcer; asa, si am facut tratament de ulcer timp de 2 ani!! si nu in romania, da?
    ma rog, crizele de durere deveneau din ce in ce mai dese, ajungeam la urgenta cel putin o data pe saptamana... pana pietrele au infundat canalul asta, nu stiu exact cum ii zice in romana, in engl. e common bile duct.am facut icter si infectie.. si sangerare interna; am stat in spital cu febra foarte mare, delir, etc antibiotice intravenoase, timp de 3 saptamani, transfuzii etc; am fost foarte aproape de septicemie; le-a fost si frica sa ma opereze, era deja foarte riscant, dar endoscopia retrograda m-a salvat; prima n-a reusit,a doua da; au trecut aproape 3 ani si nu am avut absolut nimic in tot acest timp; nu tin regim, am o viata normala, doar ca oricum mananc eu mai sanatos din principiu, foarte rar prajeli si grasimi.
    deci eu iti recomand cu incredere endoscopia retrograda; nu e foarte ok sa scoti fierea.
    si nu sta mult timp cu pietrele, nu iti cade parul? mie mi-a cazut mult pana la endoscopie in 2 ani, dar dupa ce am scos pietrele parul si-a revenit spectaculos!
    multa sanatate
  •  
    • 220 mesaje
    2 Dec 2007, 23:15
    0 1
    buna, si eu am fost operata acum 2 luni de fiere...am avut o piatra de 2,16 cm....nu prea mai avem ce sa fac ca era prea mare si nu incapea pe canal care are cam 1cm diametru...ma simt bine, deja mananc cam de toate si am decat 3 incizii.
    am auzit ca e o operatie mai usoara decat apendicita...eu nu am stat decat 3 zile in spital si o saptamana cu regim strict si in concediu...apoi am inceput munca si am cam neglijat regimul....eu zic ca e bine sa o scoti ca daca esti predispus la asa ceva dupa ce scapi de de ele, se refac....asa mi-a spus doctorul patrascu de la cantacuzino cel mai bun chirurg de acolo...mi-a zis ca in 2 ani voi veni din nou la spital si doamne fereste poate fac si complicatii...
  •  
    • 765 mesaje
    3 Dec 2007, 12:06
    1 0
    Rectific adresa unde poate fi gasit materialul
    http://docs.google.com/View?docid=ddn7cnfd_1g73mb2
  •  
    • 4132 mesaje
    4 Dec 2007, 08:00
    0 0
    poate a treia oara o scrii pe cea corecta
  •  
    • 1052 mesaje
    4 Dec 2007, 10:02
    2 5
    macedonia, adresa este corecta, dar intre "_" si '"1" este un spatiu care trebuie eliminat. astfel, vei putea vedea pagina.