chist Naboth

•  
    • 65 mesaje
    30 Nov 2007, 13:19
    0 3
    Buna evelor!
    Am fost ieri la clinica gynecoland..am facut ecografie transvaginala,colposcopie...ex..senologic,e totul ok...mi-a zis doctora ca am un chist pe ovarul stg...dar nu tb sa-mi fac probleme...ce parere aveti?
  •  
    • 2191 mesaje
    30 Nov 2007, 13:37
    0 2
    daca ti-a spus medicul ca nu e nici o problema, de ce mai vrei sa stii pareri?
    crezi ca doctora vorbeste prostii?
    nu ai ce probleme sa-ti faci de la un chist..
  •  
    • 65 mesaje
    30 Nov 2007, 14:06
    1 1
    Multumesc!ziceam ca poate a mai avut cineva si sa stiu ce inseamna
  •  
    • 26 mesaje
    30 Nov 2007, 14:40
    1 0
    buna eu cred ca ar trebui sa mai mergi si la alti doctori si mie mi a gasit ca am fibrom uterin are 2 cm si tot asa mia zis sa nu imi fac probleme dar nu este chiar asa .o verisoara de a mea a avut chisturi pe ovare a fost la un cabinet si ia dat un tratament pe baza de hormoni a avut ceva probleme i a cazut parul si sa ingrasat putin dar acum a revenit la normal adica nu ia mai gasit nici un chist
  •  
    • 53 mesaje
    30 Nov 2007, 19:54
    0 0
    Parerea mea e ca nu e de glumit. Am o prietena care tot a amanat luarea unor masuri, si, la un moment dat i-a fost recomandat... cutitul. Asa ca mai bine sa previi ori sa tratezi din timp. Ea a scapat pana la urma cu produse naturale. In orice caz ai grija de tine!
  •  
    • 2191 mesaje
    30 Nov 2007, 21:49
    1 1
    hai ca sa nu ducem totul la extrem si sa speriem fata!
    eu am aproximativ 7-8 chistulete pe ambele ovare (+ - 2-3 pe unul din ele)..si fac tratament cu anticonceptionale,nici vorba de hormoni sau mai stiu eu ce,ca sa ma trezesc cheala sau sa ma ingras..
    Aproape toate femeile au chisturi pe ovare (exista si ovare cu structura polichistica,asa cum sunt ale mele)..deci,la ea,cu un chistulet pe un singur ovar,chiar nu are de ce sa-si faca griji!
    De la un chist pana la cutit,e o cale extreeem de lunga..
    kristinuta,poti consulta inca un medic..si ai sa vezi ca iti spune la fel,ca nu ai de ce sa-ti faci griji de la un chist!
    Chiar nu e cazul sa o speriem.

(Cred ca daca veneam eu sa pun intrebarea ei si sa spun ca am 7-8 chisturi pe ovare (chisturi mici),cred ca imi spunea-ti sa ma duc direct pe masa de operatie )
  •  
    • 1431 mesaje
    30 Nov 2007, 23:16
    1 0
    kristinutza ...asa cum a mai zis si inca o eva nu are rost sa te sperii f tare
    medicul ti-a zis ca este decat un chist si atat ? ce dimensiuni are ?
    si au am avut un chist pe ovarul drept de 4,5 cm , am luat anticonc 2 luni dupa care s-a spart si am ramas cu unul mai mititel de 19 mm la dreptul si inca unul aproape la fel pe stangul
    din pacate mie acum aceste chistulete imi fac probl k nu pot ramane insarcinata
    vezi k la plafar exista extract de mladite de zmeur , este bun pt chist ovarian ...am luat si eu
    parerea mea este sa te mai duci la un alt medic , sa faci ecografie transv ( asta daca nu ai facut ) si sa iei un tratament k sa nu ai probl mai tarziu
    sanatate !
  •  
    • 162 mesaje
    1 Dec 2007, 07:54
    5 2
    Chistul Naboth nu este la nivelul ovarelor ci pe colul uterin si este o sechela a unui avort ( ca o cicatrice).Nu e nimic grav. Il ai acolo si atata tot.
  •  
    • 3528 mesaje
    1 Dec 2007, 16:52
    3 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 65 mesaje
    7 Dec 2007, 09:21
    4 0
    Bune dragelor eve!!!
    Am facut eco transvaginala si colposcopie mi-a zis ca nu are 2cm e mic si sa vin peste 3 luni sa vada ce modificari sunt...dar nu e de operat in nici un caz...se numeste Naboth
    Va multumesc pt sfaturi
  •  
    • 65 mesaje
    7 Dec 2007, 09:27
    6 2
    Dragele mele eu am 40 ani..am un copil de 20 de ani si 4 chiretaje...3 clasice si unul cu absorbtie...deci nu se mai pune probl de copil....si in 96 am facut o cauterizare pe col aveam o rana..tot la buc am cauterizat