TGP mare

•  
    • 104 mesaje
    28 Nov 2007, 19:51
    1 1
    Buna ziua,
    Am 26 de ani si zilele acestea mi-am facut analizele obligatorii. Cele mai multe rezultate sunt pe la limitele inferioare sau superioare, dar ceea ce mi-a atras atentia sunt valorile pentru glicemie (9, colesterolul (220-mai mare decat al mamei mele care inghite medicamente pentru scaderea colesterolului de ani de zile) si TGP-ul (6. Cel mai mult ma ingrijoreaza ultima valoare, pentru ca limita maxima "normala" e de 37 de unitati. Pe internet am citit ca ar fi legat de boli mai grave ale ficatului. Mentionez ca sufar de dischinezie biliara din copilarie, nu fumez si nu consum alcool. Nu am ajuns inca la medicul de familie cu rezultatele analizelor din cauza programului de lucru.
    Daca cineva de specialitate ce ar putea sa imi dea o idee despre ce er putea inseamna aceste rezultate as fi recunoscatoare.
    Va multumesc.
  •  
    • 162 mesaje
    29 Nov 2007, 14:17
    0 0
    Probabil ca ai o incarcare grasa a ficatului (vezi si colesterolul marit) si de aici cresterea TGP dar ai putea avea si o hepatita. Ar trebui sa-ti faci analize si pt depistarea hepatitelor B si C.
  •  
    • 29 mesaje
    29 Nov 2007, 22:34
    0 0
    subscriu...nu mai amana si du-te la medic...saptamana trecuta am avut aceeasi surpriza, TGP si TGO mari la analizele obligatorii

o sa fii trimisa sa faci niste analize suplimentare si abia atunci se poate vorbi de o hepatita B sau C!

Eu am trecut prin furcile caudine pana in seara asta cand am aflta rezultatul, negativ. Am valorile marite de la oboseala cronica si stress maxim

du-te la medic, lasa programul, esti mult mai importanta tu decat job-ul
  •  
    • 104 mesaje
    30 Nov 2007, 08:10
    1 0
    Am ajuns ieri la medic. El nu s-a speriat asa tare ca mine de analize, desi nu exclude sa fi facut o hepatita si sa o duc pe picioare. Mi-a prescris un hepatoprotector sa-l iau o luna, de 3 ori pe zi, sa tin regim si sa incerc sa fac miscare. Peste o luna ma duc iar sa repet transaminazele si sa-mi fac si analizele specifice pentru hepatita.
    Multumesc pentru raspunsuri.
    Sanatate multa.
  •  
    • 142 mesaje
    30 Nov 2007, 22:29
    0 0
    medicul poate a procedat corec dar eu nu vad normal sa-ti prescrie un medicament fara a te trimite sa-ti faci analizele pt. hepatita ( apropo se poate transmite ff usor familiei nu merita sa risti) Eu nu vreau sa te speri insa cu ocazia acestor analize obligatorii f foarte multi oameni ( si din anturajul meu) au fost diagnosticati cu hepatita cu virus B sau C iar aceste boli au repercursiuni foarte grave , dute fie la un alt medic fie sa-ti faci analizele pt. hepatita nu risca culoarele de la fundeni sunt pline cu oameni trimisi de la spitalele din tara . Gindestete la modul de transmitere si vezi daca ai riscat sa te inbolnavesti vrodata ( manichiura , dentist , injectii sau si mai banal tacimurile din restaurante care nu sunt foarte bine spalate) eu nu vreau sa te sperii dar complicatiile pot fi ciroza sau cancer. Scuze daca am fost prea lunga si prea cicalitoare dar nimic nu e mai prioritar ca sanatatea( jobul) sper ca am reusit sa te conving .multa sanatate astept vest