Tuse uscata

•  
    • 159 mesaje
    27 Nov 2007, 15:27
    0 0
    De vreo saptamana tusesc. Simt ca am caile respiratorii mai stramte.

Nu tot timpul. Mai ales cand sunt intr-un spatiu neaerisit sau simt fum de tigara. Sau cand trec dinauntru afara sau invers.

Deja incepe sa ma streseze pentru ca eu am avut TBC si singura data cand am avut o tuse persistenta a fost atunci.
  •  
    • 3036 mesaje
    27 Nov 2007, 16:16
    0 0
    ayurveda zice ca e vorba de "flegma uscata" - adica acumulata si retinuta din cauza uscaciunii si astringentei.

e bine sa iei un sirop expectorant, care va subtia flegma si ii va permite sa fie eliminata.

pentru ca ai TBC in antecedente, ia un sirop natural, bland, pentru copii - siropul de patlagina ar fi cel mai potrivit.

vreme de cateva zile la rand, ia-ti temperatura cu un termometru bun, in fiecare dimineata. daca observi ca esti febrila sau chiar subfebrila (in jur de 37 grade Celsius), mergi la medic.
    nu-ti lua temperatura seara, pentru ca, chiar si la oamenii perfect sanatosi, temperatura e un picut mai crescuta in acea parte a zilei.

multa sanatate
  •  
    • 331 mesaje
    27 Nov 2007, 17:05
    0 0
    Da, siropul de patlagina este f bun ptr tusea uscata si eu ti-l recomand cu incredere.
    Sanatate!
  •  
    • 567 mesaje
    27 Nov 2007, 18:47
    0 0
    Eu tot timpul cand tusesc imi cumpar tussin de la farmacie,in 3 zile imi trece.Nu stiu exact pt ce fel de tuse etse dar imi face bine!Poate te ajuta,e si ieftin aproape 50.000.
  •  
    • 269 mesaje
    28 Nov 2007, 10:26
    0 0
    lady in black, si eu ma confrunt cu aceiasi problema numai ca mi se-ntampla sa tusesc putin mai rar..nu stiu dc iti mai aduci aminte dar am facut tratament pt tbc cam in aceiasi perioada. l-a cat timp ti-ai repetat radiografia? sanatate multa
  •  
    • 316 mesaje
    28 Nov 2007, 12:13
    0 0
    fetelor, intr-o vara, ma apucase o tuse seaca care m-a tinut mai bine de 2 luni), o sa ziceti ca de ce nu m-am dus la dr. de frica! mi-a spus cineva ca s-ar putea sa am TBC si asa tare m-am speriat ca nu-mi mai trebuia nimic... siropuri, incercasem deja tone fara nici un rezultat. si atunci m-am intors catre medicina naturista care pe mine m-a ajutat intotdeauna. in acest caz (tuse seaca) se ia o ceapa mare se scobeste cat sa incapa o lingura de zahar si se lasa asa (intr-un castron sau alt recipient) pana dimineata. se obtine un sirop care se ia dupa fiecare masa cate o lingura. am facut asa vreo 4 zile si mi-a trecut. puteti si voi incerca, poate ajuta.
  •  
    • 159 mesaje
    28 Nov 2007, 18:36
    0 0
    Lulu, eu am facut o radiografie la 6 luni dupa incheierea tratamentului si au mai trecut inca 6 de atunci.

La mine tusea a fost inainte de TBC (dar sunt convinsa ca a avut legatura). M-am tratat atunci cu tusin si sirop. Iar la vreo doua luni am descoperit diagnosticul de TBC.

Nu suport incertitudinea asta, asa ca vineri voi merge sa fac o noua radiografie.
  •  
    • 269 mesaje
    28 Nov 2007, 22:17
    0 0
    da, lady te inteleg perfect...eu mi-am mai facut 2 de cand am terminat tratamentul fiindca la fiecare chestie care mi se parea aiurea ma speriam si ma duceam la dr.

atunci au iesit ok, cred ca o sa ma du si eu fiindca am momente cand simt ca ma sufoc...e o senzatie ciudata pe care cred ca o cunosti.

eu as vrea sa fac un bebe insa nu stiu exact cat timp trebuie sa treaca de la tratament si mai ales dc nu o sa am probleme in timpul sarcinii tinand cont ca atunci oricum obosesti mai usor, respiri mai greu...
    sper sa-ti iasa bine radiografia

o seara buna
  •  
    • 266 mesaje
    29 Nov 2007, 00:08
    0 0
    eu zic ca esti alergica la ceva (praf, fum de tigara probabil)
    citeste si articolul pe care l-am gasit.
    http://www.revistafelicia.ro/da_Cum_scapam_de_tusea_chinuitoare_1000968.htm

fetita mea tusea noaptea si am gasit cauza: era alergica la porcusorul de guineea care era in aceeasi camera. L-am dat de o saptamana si nu mai tuseste.
  •  
    • 159 mesaje
    29 Nov 2007, 11:44
    0 0
    Lulu, am avut si eu un timp senzatia de lipsa de aer. M-am controlat in fel si chip. Se ajunsese la concluzia ca am atacuri de panica si mi s-a recomandat sa merg la psihiatru.

Nu am fost. In schimb, am mai studiat eu si am descoperit ca aveam un deficit de B12. Am luat niste vitamine si mi-au disparut "atacurile de panica".

Lardia, m-am gandit si eu ca poate fi o alergie, dar vreau mai intai sa fiu sigura ca nu e altceva. Sunt constienta ca poate fi si o simpla raceala, dar, stiti cum e, cand te-ai fript cu ciorba...
  •  
    • 269 mesaje
    5 Dec 2007, 13:05
    0 0
    lady, ai fost la dr? cum ti-a iesit radiografia? as vrea sa merg si eu ca nu ma simt prea bine...
    sper sa auzim de bine!
  •  
    • 159 mesaje
    5 Dec 2007, 13:21
    0 0
    Am fost, dar doctorul meu era plecat.

Intre timp, accesele de tuse s-au rarit, desi nu am luat niciun antitusiv. Imi monitorizez insa greutatea si temperatura. Pana acum nu a aparut nimic suspect.

Tu de ce nu te simti bine? Ce simptome ai?
  •  
    • 269 mesaje
    5 Dec 2007, 13:24
    0 0
    am observat ca am temp putin crescuta, desi nu sunt racita si mai tot timpul imi vine sa expectorez. nu inteleg cu greutatea, mie nu mi s-a modificat nici inainte si nici dupa tratament.
    ma gandesc din ce in ce mai serios sa-mi fac un tomograf...e mult mai performant si cred ca se vede mai bine orice ramasita de boala, care sper insa sa nu fie.
    adevarul este ca sunt si super stresata la serviciu, nu prea reusesc sa ma odihnesc.mie dr. mi-a zis ca trebuie sa dorm cel putin 8 ore pe zi.
  •  
    • 159 mesaje
    5 Dec 2007, 15:59
    0 0
    Eu zic sa nu-ti faci tomografie daca n-ai motive serioase de ingrijorare. Vezi ce spune doctorul legat de temperatura.

In ceea ce priveste oboseala, mai bine fa-ti niste analize, vezi daca ai fier suficient s. a.

Eu slabisem inainte de a incepe tratamentul. Cam 5 kg. Si eram foarte palida.