catelusa ranita
-
0 0va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat ca nu stiu ce sa mai fac! la bloc, am o catelusa care are grija de masina mea, iar eu ( si sotul ) o iubim la nebunie. e scumpa foc, iubitoare, ce sa va spun, o scumpete de catelusa. acum 3 zile, a disparut de dimineata, si s-a intors cam in jurul pranzului : batuta, tavalita, era toata neagra, plina de noroi, muscata de labute, cu o ureche sfasiata, iar cealalta muscata.
ce sa va mai spun, era intr-o stare jalnica, nu era in stare nici macar in picioare sa stea. am bagat-o in casa, ( a stat pana azi-noapte la 2.30), si am ingrijit-o si eu asa cum m-am priceput. insa, am observat ca urechea sfasiata mai rau ( i-am dat cu crema de galbenele), a inceput parca sa se infecteze si are si un miros neplacut. cu ce sa-i mai dau ? partea mai rea e ca nici in casa nu mai vrea sa stea, azi noapte a cerut afara, si a ramas pe scara.
dar nici din scara nu mai iese, cred ca e traumatizata. nici nu stiu ce sa-i fac. ce credeti, isi va reveni ? va ramane marcata, asa speriata cum e acum ?
va multumesc mult ! -
poti sa cureti rana cu apa oxigenata si sa presari deasupra praf de penicilina dintr-un flacon .dupa care, daca e posibil...pune un pansament deasupra.teoretic, a dou zi deja trebuie sa fie aproape inchisa rana.
problema e alta. un vaccin antirabic.de aceea indiferent de cat de mare e efortul financiar, mergi la un veterinar.poate gasesti unul ce practica preturi mai accesibile.
nu o parasi!e pacat -
Felicitari pentru gestul tau.
Da, poate pati ceva si inca rau de tot. Se poate infecta, face septicemie si moare. Urechea de care spui ca miroase urat inseamna ca are bucati de carne moarta care intra in putrefactie. Ranile de muscatura la labute degeaba le speli tu si le dai cu crema pe deasupra, caci prin muscatura a intrat in profunzime in rani blana de a ei si saliva acelui alt caine. Se va infecta cumplit. Daca nu te pricepi (ceea ce se observa) nu ai cum sa o cureti bine, iti trebuie mult sange rece. Trebuie sa bagi fasa sterila pe varful unei pense, dai cu betadina si cu ea zgarmi pe sub rana, in interior si pe margini, unde sigur este pielea dezlipita, si sa cureti bine de tot.
Impotriva infectiei da-i o pastila de Amoxicilina de 250 mg la 12 ore (i-o bagi cu forta pe gat, adanc cat poti tu).
Eu zic sa o duci neaparat la veterinar, poate chiar pe datorie daca accepta .... sau ii spui ca nu ai bani acum, ca este de pe strada si duci si tu o cafea ceva .... etica profesionala l-ar obliga pe orice doctor sa iti acorde acest prim ajutor. -
Si inca ceva. Fetelor care ii recomandati tot felul de creme, voi ati folosit asa ceva la cainii vostri la rani de muscatura sau ziceti si voi din auzite?
NU se da cu crema!!!!!!! Crema ajuta lipirea parului si a prafului acolo, ceea ce este fffff periculos.
Se spala pe dinauntru bine cu betadina (cu seringa cu jet puternic) si dupa ce se usuca se da cu apa oxigenata. Atat! Numai dupa ce incep ranile sa se prinda (semn ca s-a inlaturat orice pericol de infectie) se foloseste praf de Baneocin pentru a ajuta cicatrizarea.
Cremele de care spuneti voi sunt f. bune. Dar nu pentru asta...
Fara suparare. -
in anumite cazuri,cum ar fi cele de leziuni externe,se pot aplica cu succes,,,preparatele'' de uz uman.
dupa o toaletare a ranii[nu ti-as recomanda apa oxigenata,chiar,ci mai bine rivanol]poti pulveriza zilnic cu un spray -bioxiteracon.
poti badijona rana si cu albastru de metilen,dar indicat ar fi,sa-i administrezi,preventiv si un antibiotic cu spectru larg,eventual o cefalosporina.[desi ma indoiesc ca ar lua-o oral]cate kilograme are catzelusha?apeleaza, totusi, la un veterinar!in mod normal ar trebui sa te ajute,caci doar s-au pus in slujba salvarii animalelor! -
Anisia, catelusa mea a avut o taietura adanca pe piept facuta intr-un gard cu sarma ghimpata, am fost cu ea la vet si a cusut-o de 2 ori. De fiecare data a reusit cumva sa-si scoata firele. Pana la urma solutia aleasa de doctor a fost urmatoarea: dezinfectat f. bine de 2 ori pe zi cu apa oxigenata si aplicat apoi un strat de asocilin. Eu am fost cea care a facut chestia asta vreo saptamana, timp in care s-a cicatrizat f. frumos rana (care era super adanca).
Intr-adevar nu e usor pt cineva care nu are sange rece sa curete cum trebuie si cel mai bine e sa ajungi cu catelul la veterinar. -
fetelor, va multumesc din suflet pt sfaturi. e adevarat ca nu ma pricep si nici nu am curaj sa o curat asa cum m-ati invatat voi. mi se face tare mila de ea, mai ales ca are o privire blanda de-ti topeste sufletul. cel mai bine, fac asa cum m-ati sfatuit, fac un efort, o duc la dr., macar acolo v-a primi ingrijirile de care are nevoie.
-
Cel mai indicat este sa mergi la veterinar ( cred ca mai mult de 20 lei nu te costa). Daca totusi nu-ti permiti acest lucru, incearca sa o cureti tu cu apa oxigenata ( atentie, o va ustura foarte tare ), dupa care presari pe rani Baneocin . Nu folosi unguent ca Mibazon sau Asocilin in starea de acum ( nu se usuca rana, o mentine umeda si favorizeaza infectia) si in nici un caz Rivanol.