Arsuri stomacale

•  
    • 528 mesaje
    20 Nov 2007, 18:31
    0 0
    Salut! Prietenul meu are o problema zilele astea ...arsuri stomacale zilnice (seara)....desi mancam la fel....salate, mancare gatita (care e si putin grasa uneori), rar cartofi prajiti(1 data la 2 sapt), mancare chinezeasca....si poate o data pe luna iesim si la o pizza...deci nu stiu care ar fi motivul....ma ajutati pls? mersi mult!
  •  
    • 1015 mesaje
    20 Nov 2007, 19:10
    0 0
    Alege si tu una dintre retetele astea. Si putin regim n-ar strica: fara prajeli si grasimi animale.
    Nu sunt retete sofisticate dar sunt eficiente si raposatul Valeriu Popa le-a recomandat pacientilor sai cu rezultate foarte bune.

- Rontaiti zilnic 15 boabe de mustar si o lingurita de seminte de anason;
    - Mestecati incet felii de cartof crud;
    - Beti 1/4litru suc de morcov prospat imediat dupa aparitia simptomelor;
    - 2-3 cani pe zi din infuzie 10 minute de troscot, 2 lingurite la 200 ml apa clocotita;
    - 2 cani pe zi din infuzie 10 minute de musetel, o lingurita la cana;
    - 2 cani pe zi din infuzie 15 minute de flori uscate de salcam, 1 lingurita la 250 ml apa clocotita.
  •  
    • 4487 mesaje
    20 Nov 2007, 19:13
    0 0
    Eu iau Dicarbocalm mentolat si-mi trece imediat. Trebuie sa tii pastila in gura pana se dizolva.
  •  
    • 528 mesaje
    20 Nov 2007, 20:03
    0 0
    Mersi mult fetelor am sa folosesc clar i dinn sfaturile naturiste pt el dar am sa am grija sa avem in casa si dicarbocalm cat despre florile de salcam am vazut si pe naturaplant.ro un sirop pt arsuri stomacale......dar ce ma deranjeaza e cauza pt ca singura prajeala pe care o mancam saptamanal e peste....poate ar trebui sa il fac la cuptor?
  •  
    • 162 mesaje
    20 Nov 2007, 21:13
    0 0
    Sa faca un tranzit baritat sau o endoscopie digestiva superioara.
  •  
    • 528 mesaje
    20 Nov 2007, 21:38
    0 0
    oare sunt incluse in analizele alea de la stat ca acuma vrea sa si le faca.....a btw nu trebuie facute pana in 2008 cel mult ca eu nu le-am primit inca?
  •  
    • 13910 mesaje
    21 Nov 2007, 01:26
    0 0
    pai da, mincarea chinezeasca, pestele prajit, cartofii prajiti...
    poate are o gastrita (sa zicem aia mai usoara), fumeaza? mai bea ceva alcool?

renunta la prajeli, la chinezisme, pestele fa-l pe gratar sau in tigaia de teflon (fara ulei), sau la cuptor cu legume ...

in loc de cartofi prajiti, fa cartofi copti, natur...sau legune, orez.

si sa aveti in casa MALOX sau DICARBOCALM (maloxul e mai bun) pe care sa il ia cind are are senzatia de arsura.

trebuie sa-i zica medicului de familie de problema asta ca ea/el sa-i de-a trimitere la analize si pt asa ceva.

numai bine!