Ce poate fi?!?
-
0 0Salut! E vorba despre mama mea
tuseste de ceva timp(fumeaza de 30 de ani) medicul de familie i-a spus ca are bronsita si i-a dat un antibiotic destul de slabut-zice ea. Problema e ca scuipa cu urme de sange (scuzati imaginea). A fost la 2 radiografii si nu are nimic la plamani. I-au spus ca firicelele de sange sunt de la faptul ca acele cai respiratorii au fost iritate...Acum nu stiu ce sa cred, m-am speriat 
Azi a mai fost la dr. si i-a schimbat antibioticul. Voi ce parere aveti? E grav?
Va multumesc. -
sangele nu poate fi neaparat din plamani ci din caile respiratorii superioaree sau inferioare-faringe, laringe, bronhii cu toate ramificatiile lor.
de regula, aceste firisoare de sange semnalizeaza o lipsa acuta de vitamina C si/sau K.mama ta ar trebui sa manance ceva mai multa lamaie, DAR cu tot cu coaja.coaja de lamaie contine asa numita vitamina PP- care are rolul de a potenta efectul vitaminei C.
e posibila existenta unei fragilitati capilare la acest nivel, dar si a unei inflamatii acute.prin urmare poate s anu fie nimic pulmonar dar o faringita, laringita, traheita cronice.
ps- daca era bronsiectazie, se vedea la radiografie.dar...atentie, netratata infectia actuala poate degenera in bronsiectazie. -
daca pe radiografie nu se vede nimic se poate sa fie o inflamatie a cailor respiratorii superioare .tusea poate fi iritativa si amplificata de fumat.tatal meu a avut o raceala puternica ( fumator de 40 ani) si in urma racelii a ramas cu o tuse urita si medicul i-a prescris ambroxol picaturi concomitent cu antibioticul. sanatate multa pt. mami