Ce poate fi?!?

•  
    • 348 mesaje
    19 Nov 2007, 13:57
    0 0
    Salut! E vorba despre mama mea tuseste de ceva timp(fumeaza de 30 de ani) medicul de familie i-a spus ca are bronsita si i-a dat un antibiotic destul de slabut-zice ea. Problema e ca scuipa cu urme de sange (scuzati imaginea). A fost la 2 radiografii si nu are nimic la plamani. I-au spus ca firicelele de sange sunt de la faptul ca acele cai respiratorii au fost iritate...Acum nu stiu ce sa cred, m-am speriat

Azi a mai fost la dr. si i-a schimbat antibioticul. Voi ce parere aveti? E grav?

Va multumesc.
  •  
    • 841 mesaje
    19 Nov 2007, 17:08
    0 0
    mai mergeti la un alt doctor 2 pareri sunt mereu mai bune decat una singura...
  •  
    • 1913 mesaje
    19 Nov 2007, 17:22
    0 0
    In primul rand, sa se lase de fumat!(...macar acum, ca au aparut problemele...)
    Apoi, sa faca tratamentul
    recomandat de medic! daca ar fi fost ceva grav, ar fi aparut la radiografie!
    Totusi, repet, ar fi cazul sa lase tigarile, deoarece acum e riscul mare!
  •  
    • 348 mesaje
    19 Nov 2007, 19:32
    0 0
    Multumesc pt raspunsuri!

A fost din nou la dr si i-a dat un antibiotic mai puternic. Sper sa fie bine. Da, trebuie lasate tigarile.
  •  
    • 75 mesaje
    19 Nov 2007, 20:12
    0 0
    Poate fi chiar TBC. Tuse persistenta .. mai mult de 3 saptamani poate fi TBC. Asociata cu stare febrila si scadere in greutate. Eu aveam doar tuse .. insa am si slabit vreo 5 Kg. ..
  •  
    • 348 mesaje
    20 Nov 2007, 19:16
    0 0
    Buna seara! A fost la TBC, la dr. si nu are nimic la plamani...i s-a facut si radiografie.
    Si azi mi-a spus ca scuipa cu urme de sange.

Sunt tare ingrijorata pt ea. Ce poate fi??
    Ceva grav sper ca nu...s-ar fi vazut la radiografie... habar nu am...
    Medicul de familie i-a schimbat antibioticul.
  •  
    • 162 mesaje
    20 Nov 2007, 21:08
    0 0
    Posibil sa aiba bronsiectazii.
  •  
    • 2439 mesaje
    21 Nov 2007, 12:43
    0 0
    Ce inseamna? Explica, sa intelejem cu toate!
  •  
    • 8403 mesaje
    21 Nov 2007, 14:43
    0 0
    sangele nu poate fi neaparat din plamani ci din caile respiratorii superioaree sau inferioare-faringe, laringe, bronhii cu toate ramificatiile lor.

de regula, aceste firisoare de sange semnalizeaza o lipsa acuta de vitamina C si/sau K.mama ta ar trebui sa manance ceva mai multa lamaie, DAR cu tot cu coaja.coaja de lamaie contine asa numita vitamina PP- care are rolul de a potenta efectul vitaminei C.

e posibila existenta unei fragilitati capilare la acest nivel, dar si a unei inflamatii acute.prin urmare poate s anu fie nimic pulmonar dar o faringita, laringita, traheita cronice.

ps- daca era bronsiectazie, se vedea la radiografie.dar...atentie, netratata infectia actuala poate degenera in bronsiectazie.
  •  
    • 2439 mesaje
    21 Nov 2007, 15:11
    0 0
    Interesant
  •  
    • 162 mesaje
    21 Nov 2007, 19:57
    0 0
    Nu intotdeauna bronsiectaziile se vad pe radiografie, mai ales daca radiologul nu are experienta sau nu are chef sa se uite cu atentie.Diagnosticul de certitudine pt bronsiectazii se pune pe CT.
    PS: ralukutza (sau cum te-o chema) : esti ridicola, fata.
  •  
    • 142 mesaje
    21 Nov 2007, 23:36
    0 0
    daca pe radiografie nu se vede nimic se poate sa fie o inflamatie a cailor respiratorii superioare .tusea poate fi iritativa si amplificata de fumat.tatal meu a avut o raceala puternica ( fumator de 40 ani) si in urma racelii a ramas cu o tuse urita si medicul i-a prescris ambroxol picaturi concomitent cu antibioticul. sanatate multa pt. mami
  •  
    • 348 mesaje
    22 Nov 2007, 08:37
    0 1
    Merci mult de tot!

M-am speriat rau, rau...ma gandeam la ceva grav. Ce analize ar mai trebui sa faca? Stiu ca a fost la radiografie si la dr. TBC. Eu cred ca la ORL ar trebui mers.