senzatia de murarea a picioarelor
-
13 Nov 2007, 20:460 0as dori daca ma poate ajuta cineva.... nu stiu ce sa mai fac... am consultat diversi medici dermatologi fara nici un rezultat. Dupa o zi intreaga de mers atat pe jos cat si cu masina, incaltat in pantofi doar de piele, atat cand ajung acasa cat si in timpul zilei am picioarele ''murate'' , fara miros de transpiratie , doar cu senzatie neplacuta de usturime si murare. Medici dermatologi mi-au prescris doua feluri de medicamente pentru circulatia sangelui, Bepanten crema, Bicarbonat de sodiu in apa, acid boric in pantofi, toate fara efect. Dar in sandale sau slapi nu am nimic, numai in incaltaminte inchisa. Astept sfaturi. Multumesc.
-
13 Nov 2007, 21:14te rog consulta un endocrinolog..si tiroida mai poate face asemenea manifestari..succes si urmeaza-mi sfatul n-o sa-ti para rau..cateva dozaje hormonale..si ai sa vezi daca totul e ok.succes!
-
14 Nov 2007, 19:35"murate" inseamna "transpirate"?
eu as interpreta senzatia de "murare" a picioarelor ca fiind vorba de picioare reci si ude. daca au o culoare usor cianotica (rosie-vinetie), este posibil sa fie vorba de acrocianoza - o afectiune circulatorie care este agravata mai degraba de vremea rece decat de tipul de incaltaminte.
oricum, daca zici ca ai fost la medic, probabil ca varianta acrocianozei a fost eliminata. eu as zice sa te duci la un homeopat - pentru ca homeopatia ia foarte in serios tocmai acest gen de simtome si senzatii care nu se incadreaza intr-un diagnostic pus de medicina alopata.
pe de alta parte, nu toata incaltamintea din piele este OK.
- daca nu permite picioarelor sa respire, poate sa fie facuta din pielea cea mai fina - degeaba... acum exista un gen de incaltaminte cu o structura speciala, care lasa picioarele sa respire. n-ar fi rau sa iti cauti asa ceva.
- daca exteriorul pantofilor este din piele, dar interiorul este din inlocuitor sintetic sau panza, dezastrul este iminent.
in fine, despre faptul ca sosetele ar trebui sa fie 100% bumbac cred ca nici nu mai trebuie sa pomenesc...