Oare asa o fi?

•  
    • 1431 mesaje
    9 Nov 2007, 12:22
    0 0
    Salutare
    Sunt atat de suparata incat nici nu stiu cum sa incep ...
    Am fost sa fac o ecografie transvaginala si Dr mi-a zis ca tb sa fac un bebe cat mai curand ca altfel s-a putea sa am probleme si poate exista riscul sa nu mai pot face bebe . Apoi a precizat faptul k asta nu inseamna ca acum gata intr-o luna tb sa raman insarcinata ca altfel se intampla nu stiu ce .
    Poate o sa ma intrebati daca aveam ceva probl de am fost sa imi fac o ecografie trans ....ei bine da , am descoperit prin luna martie un chist pe ovarul drept de 4.5 cm pt care am luat tratament cu anticonceptionale , dupa care am repetat iar ecografia dupa 2 luni si chistul se sparsese.
    Apoi am incercat sa raman insarcinata ....dupa 2 luni de asteptari , m-am hotarat sa ma duk din nou ca sa vad daca este vreo problema .
    Dr a zis ca tb sa imi verific trompele sa nu fie cumva infundate ( ovulatia exista ) si de aceea nu pot ramane insarcinata .
    Ma sperie tare mult chestia asta .
    Am citit pe net si am inteles ca pt a-ti vedea trompele tb sa iti bage o solutie acolo , care te doare , si apoi iti face o radiografie .
    A trecut cineva prin asa ceva ? Este asa de dureroasa cum am citit ?
    Daca doamne fereste am trompele infundate exista tratament pt asta ..
    Astept ras de la voi
    Multumesc !
  •  
    • 4411 mesaje
    9 Nov 2007, 15:32
    0 0
    da exista tratament,stiu de la cineva care s-a operat.amanunte nu-ti pot da,poti cuta pe net pana raspund evele..
  •  
    • 1431 mesaje
    9 Nov 2007, 16:18
    0 0
    am cautat .... dar nu prea m-am lamurit
    m-ar fi interesat si un tratament naturist , am citit undeva ca si extractul cu mladite de zmeur ar fi bun , eu am folosit asta dar pt chist
    ms oricum
  •  
    • 357 mesaje
    9 Nov 2007, 21:25
    0 0
    histerosalpingografie se numeste interventia si, da! este dureroasa.
    dar daca e necesara, tb facuta.cauta pe net ca gasesti multe informatii. bafta la bb!
  •  
    • 97 mesaje
    9 Nov 2007, 22:01
    0 0
    Draga Eva_new, eu am facut acum 2 saptamani aceasta analiza (histerosalpinograma) si nu a fost chiar asa de rau. Analiza trebuie facuta la 10 zile dupa prima zi de ciclu ca sa fi sigura ca nu esti insarcinata.Daca iti doresti un bebe este indicat sa faci aceasta analiza pentru ca iti poate desfunda trompele, asta in cazul in care binenteles sunt infundate.Am sa-ti povestesc cum a fost la mine, in prima zi a ciclului am dat telefon si m-am programat pentru analiza.E bine sa-ti iei la tine un tampon ca e posibil sa ai sangerari dupa, dar nu te speria ca nu-i nimic grav.Am intrat acolo, mi s-a dat un halat si m-am dezbracat de la jumatate in jos.M-am asezat pe masa si cu picioarele in pozitie ginecologica.Singurul moment in care am simtit o mica durere a fost cand mi s-a introdus substanta, este o durere exact ca la ciclu.Durerea a durat cam 1-2 minute maxim.Apoi mi s-au facut radiografii si gata.E bine ca inainte sa intrii acolo sa iei o fiola de algocalmin ca sa nu ai dureri dupa.Eu asa am facut si nu am avut absolut nimic, nici durere si nici sangerare.Deci nu te speria ca nu e asa de rau, fiecare femeie reactioneaza diferit.Dupa analiza este chiar recomandat sa faci dragoste pentru ca sansele de a ramane sunt mult mai mari.In legatura cu ecografie transvaginala, am facut-o si pe aceea si mi-au gasit si mie un chist pe ovarul drept de 1.5 cm, peste 6 saptamani am repetat-o si acuma aveam un chist pe ovarul stang,trebuie repetata din nou.Doctorita mi-a spus ca aceste chisturi apar frecvent si nu afecteaza in nici un fel fertilitatea.Asa ca mai bine iei second opinion sau cauti alt medic.
  •  
    • 1431 mesaje
    10 Nov 2007, 21:41
    0 0
    Multam fetelor !
    O sa ma duk si eu sa o fac ca este spre binele meu
    Cris ....ms pt detalii, ai dreptate nu toate femeile pot avea dureri , depinde de organism
    pupici