premenopauza
-
0 0am 40 de ani si de 2 luni jumatate nu mai am menstruatie
am facut teste de sarcina si au iesit negative
ginecologul mi-a recomandat fara analize ale sangelui tratament hormonal si branca ursului
alte simptome nu am decat un apetit nebun de mancare desigur
ce sfat imi dati
sunteti pt sau contra tratam hormonale? -
Sunt total impotriva tratamentelor hormonale.Menopauza NU este o boala,ci o etapa fireasca in viata fiecarei femei.Cantitatea de estrogen se reduce odata cu instalarea menopauzei,dar exista o multime de suplimente naturiste (fara contraindicatii),care pot rezolva aceasta problema.Gandeste pozitiv:menopauza este o a doua tinerete,cu o viata activa si tonica vei simtii ca-ti este mai bine decat inainte.Medicii s-au obisnuit sa ne sperie in legatura cu aceasta situatie pt. a-si vinde ei serviciile iar farmacistii medicamentele.Sa ne amintim de bunicile noastre care datorita muncii la camp nu aveau timp sa se gandeasca nici cand au avut prima menstruatie, nici cand au intrat la menopauza si au trait fara probleme si fara hormoni artificiali pana la 80-90 de ani.Curaj!
-
La 40 de ani nuai voie sa spui ca esti batrana,eu am ceva mai multi ani decat tine si inca ma simt tanara.Gandeste-te ca in occident, la 40 de ani unele femei dau nastere primului copil.Trebuie sa primesti cu seninatate toate etepele vietii pt.ca toate aduc ceva frumos cu ele.In caz contrar vei fi coplesita de teama si disperare,iar acestea sunt cei mai mari dusmani ai nostri.
-
Si eu am probleme cu ciclul.Cam de un an!Mi-am dat seama ca e din cauza stresului.Asa a inceput ,intarziere de 2-3 luni ,pe urma normal ,cam tot atat .Am fost la ginecolog ,mi-a dat tratament hormonal dar nu l-am luat .Poate si pentru ca imediat mi-a venit ciclul (!!!) desi intarzia de 2 luni jumate sau pentru ca vorbisem cand asteptam la mamografie cu o doamna care mi-a povestit ca a intrat la menopauza la 40 ani ,asa cum au intrat de altfel mama si sora ei mai mica ,si un medica ginecolog i-a dat un tratament de la care i se umflasera sanii si a avut o stare de rau de nu stia ce sa mai faca .A consultat alt medic si acesta i-a spus ca e genetic si nu trebuia sa ia acel tratament.Si eu cred ca cel mai bine e sa aplicam metode naturiste ,sa acceptam ce ni se intampla si mai cred ca tineretea vine intodeauna din suflet .Multa sanatate pentru tine si fii tanara asa cum iti doresti!
-
ginet_ginet...vreau sa-ti spun ceva ce un mare medic ne-a spus la cursul pe care ni l-a predat la facultatea de medicina(si este gastroenterolog): nu exista tratamente(atat farmaceutice,cat si naturiste) fara efecte secundare...
si crede-ma pe cuvant ca am vazut cum o femeie a decedat din cauza unui tratament naturist de detoxifiere pe baza de aloe vera...pt ca femeia a avut ciroza hepatica si i s-a recomandat de un "medic naturist" un tratament pe baza de aloe,de la o firma "american...nu mai stiu cum"...a facut soc toxic si nimik nu a mai salvat-o...
nu spun ca sunt in total pentru tratamentul substitutiv cu hormoni dupa menopauza...dar...am vazut cum functioneaza la soacra mea care a facut histerectomie totala(si bineinteles cu menopauza produsa de aceasta operatie)...
simi ai putea merge sa ceri si parerea altui medic...si apoi sa decizi ce sa faci...
si voiam sa mai spun ceva...daca femeile de inainte(care munceau toata ziua pe camp nu au avut parte de aceste tratamente) ,asta nu inseamna ca le-a fost bine...daca stiinta avanseaza,de ce sa nu profitam de ea? -
Cris,cu toata stima,iti spun ca sunt deacord cu tine ca unele plante au efecte adverse chiar grave(vezi marul-lupului sau rostopasca),dar acestea sunt toxice si pot fi folosite intern doar in cantitati f. mici,sau doar in uz extern;trebuie sa citesti putin despre ele inainte de-a le folosi.Eu am simtit pe propria-mi piele ce inseamna tratamentul hormonal si ce ravagii poate face acesta in organism.Fiul meu are 25 de ani,1,90m,80dekg.si de la varsta de 1an si jumatate cand aproape a facut soc anafilactic de la penicilina,nu a mai luat nici macar o aspirina l-am tratat doar naturist si este perfect sanatos. Te rog sa nu te superi pe mine,dar si vestitele masline pot avea efecte negative daca sunt consumate in mod excesiv, ce sa mai spunem de hrana noastra cea de toate zilele.