operatie de apendicita!!

•  
    • 93 mesaje
    6 Nov 2007, 16:05
    0 0
    vreau sa imi spuneti si mie cate feluri de operatii sunt (clasica, laparoscopica, etc...) si cum is fiecare, care e cea mai recomandata, preturile si ce anestezie e cea mai recomandata...va rog frumos, vreau sa ma operez si nu am idee cum....multumesc anticipat!
  •  
    • 170 mesaje
    6 Nov 2007, 17:48
    0 0
    ma mir ca doctorul nu te-a pus la curent, in general doctorul iti recomanda ce este mai bine pentru tine.
  •  
    • 4487 mesaje
    6 Nov 2007, 19:08
    0 0
    Operatia de apendicita este bine sa fie cea clasica, deoarece la cea laroscopica, exista riscul sa nu-ti scoata tot si nu este foarte sigura. Asta una. A doua, anestezia este in coloana. Este cea mai buna si cea mai sigura. Dar, acum depinde de tine daca o sa suporti sau nu anestezia. Ca poti sa fi alergica la ea. Oricum trebuie sa vb. cu doctorul despre anestezie si despre operatie. Sanatate si grija de tine.
  •  
    • 514 mesaje
    6 Nov 2007, 20:58
    0 0
    eu m-am operat acum 3 ani,
    anestezia a fost locala.doctorul mi-a recomandat asa pt ca sunt foarte slabutza plus ca am numai masa musculara la abdomen,grasime deloc si prinde f. bine numai anestezia locala. asa mi-a explicat el ca cica nu e nevoie sa ma adoarma.
    si 9 minute cat a durat operatzia(clasica),m-a taiat, am fost constienta,vorbeam cu doctorul si asistentele despre silicoane .
    vreau sa spun ca a avut o mana de aur acest domn doctor,nici nu se observa operatzia,nimic,nici un semn.au fost numai 3 copci.
    bafta si sanatate,discuta cu chirurgul.
  •  
    • 93 mesaje
    6 Nov 2007, 21:21
    0 0
    pai am vb cu mai multi doctori , am trecut prin mana la mai multi chirurgi si mi-au spus ca nu am nimik la apendicita (cred ei) asa ca mi-am facut multe multe teste, urina, cropocultura, sange, ecografie etc. si nu mi-a iesit nimik suspect insa durerile le am cam de o luna si ceva si is continuu si nu le mai suport, de aceea cred ca o sa ma operez de buna voie cu toate ca mi cam frica mi cam frica sa fac anestezie totala dar partiala nu cred ca o sa fiu in stare so fac pt k is mai panicata de felul meu si cred ca o sa lesin oricum...mai dati-mi sfaturi daca mai aveti
  •  
    • 4487 mesaje
    6 Nov 2007, 21:36
    0 0
    Si mie mi-a fost fff. frica. Nici pe mine nu m-a adormit, ci mi-a facut anestezie locala, dar a trebuit sa-mi faca doua, ca sunt un pic mai plinuta. Ce nu mi-a placut a fost ca dupa ce au trecut ceva ore, nu reuseam sa-mi simt picioarele. Sa ai un sentiment de neputinta a fost groaznic pentru mine. Ce am aflat a fost ca am vorbit tot timpul, dar eu nu stiu. I-am spus inclusiv doctorului sa-mi arate operatia si a facut-o, ca nu a avut incotro.
    Este o operatie usoara si o sa treci repede peste ea.
    Dar...totusi esti sigura ca durerile sunt de la apendicita? Am inteles ca ti-ai facut multe controale si nu ti-a iesit nimic, dar e ciudat ca nu ti-a iesit nimic. Poate este bila, ficatul si nu apendicita. La cum ma durea pe mine, ca durerea nu se intindea si pe picior, am crezut ca este bila sau ficatul, in nici un caz apendicita. Dar...tu stii mai bine.
  •  
    • 3741 mesaje
    6 Nov 2007, 22:13
    0 0
    Eu am facut acum multi multi ani operatie, cred ca acum 11 ani. M-a adormit, dar eram mica si anestezie nu putea sa-mi faca. Eu nu am avut deloc simptome, ma durea burta, mai la ovare si mai mult in partea stanga
    Dupa 3 luni m-am operat si era deja inflamat apendicul.
    Daca ai facut bubatul recet si 1 an inseamna recent cand trebuie sa te operezi de apendicita sa-i spui doctorului. Eu m-am procopsit cu o cicatrice de 5 copci si lata ca dracu! Au gasit ei nu stiu ce naiba pe acolo si i-au zis mamei mele ca am cancer sau ceva de genul asta cand eu aveam 8 ani si asta pt ca facusem bubatul in urma cu o jumatate de an.
    AI grija la ce doctor te duci!
    Bafta si multa sanatate.
  •  
    • 248 mesaje
    7 Nov 2007, 16:05
    1 0
    De multe ori durerile in dreapta jos sunt de la inflamarea colonului de la anumite mancaruri sau indigestie, mie asa mi se intampla. am fost la doctor prima oara cand m-a durut, mi-a explicat de la ce e si acum cand ma mai doare iau un Colospasmin, evit mancarea care mi-a provocat durerea si cam asta. Daca mai multi doctori ti-au zis ca nu e apendicita, tu de ce insisti cu operatia?
  •  
    • 93 mesaje
    7 Nov 2007, 21:08
    0 0
    pai eu nu insist...eu as face orice numa sa nu fac operatie iti dai seama...dar nu mai suport sa umblu numa prin spitale si nimeni sa nu-mi spuna ceva concret, sa-mi dea tratamente pe baza de nimik si sa nu-mi treaca durerile...chiar azi am venit de la o ecogfarie si m-a apasat umpik pe burta si ma durut foarte tare si mi-a zis k acolo ii apendicele...ma rog m-a mai trimis iar la chirurg si acuma tre sa ma duc iara sa trec prin chinurile de a ma apasa pe burta pana ii ies degetele prin spate ... va dati seama k nu mai am rabdare ma doare de 2 luni si nu mai suport. iti dai seama k as da orice sa nu ma operez da ce sa fac ?
  •  
    • 54 mesaje
    15 Nov 2007, 19:02
    0 0
    rosssye, te-ai operat? E totul ok? Pana la urma a fost apendicele?
    Si eu as vrea sa-l scot, la mine nu sunt dureri f puternice, dar sunt persistente si apar f des, de cel putin 8 luni. Nu stiu sigur daca e apendicele sau altceva, caci se combina cu tot felul de semne si simptome, in tot abdomenul, mai sus, mai jos, in dreapta, in stanga si in spate. Am mai fost la dr, dar am o banuiala ca si-au batut joc de mine. De aia eram curioasa ce ai facut tu. Sper ca e totul ok
  •  
    • 93 mesaje
    17 Nov 2007, 15:18
    0 2
    dap...m-am operat , sunt foarte fericita ca am trecut peste in sfarsit ieri am iesit din spital, m-au operat miarcuri...mi-a facut laparoscopic si era un doctor suuuuuper super de treaba care m-a operat si mi-a scos apendicele prin buric ca sa nu ramana semne a zis el foarte amabil nu am decat o gaurica mica langa buric pe unde a bagat camera, ink nu am scos pansamentul si mi frica sa ma uit cum arata buricul meu dar peste 10 zile imi scot atele si atunci o sa ma uit...ink ma mai doare operatia, sper sa-mi treaca curand, totul a fost bine, anestezie totala de la care nu m-am simtit prea bine dar e bine...doctorul mi-a zis k am avut apendicita cronica de aia ma doare de 2 luni si ink nu sa spart si ink nu era de scos dar oricum trebuia scoasa mai devreme sau mai tarziu... te poti opera linistita..te poopik
  •  
    • 3036 mesaje
    17 Nov 2007, 21:45
    1 0
    la 3 saptamani de la operatia de apendicita (clasica, cu anestezie totala, ca sunt anxioasa) am dansat bine-merci la propria mea nunta.

si cu asta cred ca am zis tot.
  •  
    • 14 mesaje
    18 Nov 2007, 02:01
    1 0
    Freespirit, parerea mea este ca ar fi bine sa-ti faci operatia de apendicita pentru a scapa de durerile pe care le ai acum. Nu fac altceva decat sa te epuieze fizic si psihic. Eu am inceput cu dureri cam de prin mai cand am fost prima data la urgenta intr-o noapte. M-au tinut acolo si mi-au dat drumul spre dimineata ca nu am nimic. Durerile au revenit insa sistematic si foarte puternice in saptamana dinaintea operatiei. Am rezistat eroic cu toate ca eram constienta ca e apendicita si o sa ma coste un bisturiu Cand m-am dus la urgenta m-au si operat - operatie clasica, anestezie totala. Totul a decurs excelent si m-am simtit la fel imediat dupa operatie. Eh, durerile de dupa sunt putin nasoale dar suportabile. Medicul a fost dragut, m-a intrebat daca mai am "acele dureri" dinaite de operatie - nu, nu le aveam "acelea", aveam altele . Dar trec repede. Totul e sa ai grija sa bei multe lichide in timpul convalescentei ptr. ca exista riscul de infectie urinara. Eu am patit-o.
    Oricum, operatia de apendicita este una usoara si trebuie tratata ca atare. No big deal.
    Si inca un lucru. Apendicita are manifestari foarte diferite in functie de locul in care este plasat apendicele. Gasesti multe explicatii pe net.
    Numai bine!