sunt ingrijorata
-
4 Nov 2007, 16:59nu stiu ca hemoroizii sa fie factor de risc pentru cancerul de colon
in alta ordine de idei...hemoroizii nu sunt una din manifestarile prin care acest cancer isi face prezenta....totusi, in cancerul rectosigmoidal, deci in regiunea ultima a aparatului digestiv, poate da simptome asemanatoare hemoroizilor...deci in afara de aceste simptome comune, nu e legatura -
4 Nov 2007, 17:59Multumesc pentru raspuns. Poti cumva sa-mi spui care sunt simmptomele care difera? Cum pot sa-mi dau seama fara o analiza medicala ca nu e nimic foarte grav?
-
4 Nov 2007, 18:16E o clinica unde poti merge sa rezolvi usor probl cu hemoroizii: Vezi http://www.procto-clinic.ro/
Ar fi bine sa-i tratezi, pt ca astia dau disconfort, dar pot crea si complicatii (...sa nu ajungi la operatie). -
4 Nov 2007, 18:50mai ca sa fii sigura suta la suta fara analize nu merge
simptome: hematochezie (scaun cu sange - prospat rosu, nu negru digerat ca la melena), tenesmus (dificultati la defecare si durere)
de obicei cancerul da hemoragii oculte, adica o sa vezi o anemie fara motive aparente, nu neaparat sange in scaun
nu fi ingrijorata...hemoroizii sunt o boala comuna....nu e chiar asa...hop-tzop am cancer