Help! Alergie la produse cosmetice
-
0 0Am o problema care ma necajeste de mult si careia nu-i dau de capat in ciuda tuturor incercarilor facute. In zona sub brat orice produs folosesc imi produce eruptii cutanate, arsuri si senzatia de disconfort. Doctorii mi-au spus ca este vorba de o alergie! Daca nu folosesc produse cosmetice, totul revine la nomal dar glandele sudoripare isi fac datoria si intervine alta senzatie de disconfort ...cea olfactiva! Am folosit diverse tipuri de sapun, deodorante, pulverizatoare cu parfum, creme, servetele parfumate, deo roll sau deo stick dar totul in van. Ce ma sfatuiti?
-
wanda, multe deodorante cu efect antisudoripar provoaca mancarime si iritatii, pentru ca sufoca glandele sudoripare, iar toxinele care in mod normal se elimina prin transpiratie raman blocate in pielea de la subrat, putand chiar sa produca inflamatii la nivelul ganglionilor si sa formeze noduli nu numai subrat, ci si la sani.
cauta produse care sa aiba doar efect deodorant.
poarta haine din fibre naturale sau tricouri de bumbac pe sub cele cu fibre sintetice (transpiratia va mirosi muuult mai slab).
sa ai la indemana servetele umede cu care sa te stergi subrat din cand in cand (pur si simplu te duci la toaleta si le folosesti), apoi dai din nou cu deodorant.
PS. ce mananci, a aia mirosi. deci evita ceapa, prazul si usturoiul crude, si, in general, excesul de alimente acre, grase si excesiv de picante. -
wanda, pentru ca si eu am patit asa ceva iti spun ca am scapat de mancarimi doar cu ultralan, dupa care am folosit deodorantul de la forever.
Acum doar pe asta il pot folosi.
Dar folosesc si o pudra care absoarbe mirosurile ca si o sare de baie cu acelasi efect ambele continand clinoptilolite.
Am tinut sa-ti spun asta pentru ca mancarimea nu te lasa cu una cu doua si singurul unguent care mi-a alinat a fost ultralan. -
draga wanda, orice produs ce contine chimicale iti va produce suferinta!! aceleasi simptome am incercat si eu timp de 2 ani, pana ce matusa din germania mi-a trimis body stick. este miraculos, orice urma de transpiratie dispare ca prin farmec. trebuie sa fii atenta doar sa acoperi toata suprafata axilara si sa umezesti putin locul, asta e ttot secretul. stick-ul acesta nu iti acopera porii si elimina orice miros neplacut. am verificat ce a zis vkaty si intr-adevar este produsul pe care l-am folosit si eu. personal il folosesc de 2-3 ori pe zi si te sfatuiesc ca aditional sa urmezi si o cura de dezintoxicare pentru autoreglarea organismului...