Candidoza-help!!!

•  
    • 16 mesaje
    2 Nov 2007, 09:38
    0 0
    Sunt sigura ca s-a mai vorbit pe forum de acest lucru,dar sunt foarte speriata de ce mi se intampla..de cateva zile am observat ca am toate simptomele candidei vaginale(mancarimi,scurgeri albicioase, imflamare si inrosire).Am citit putin pe net si am aflat ca sunt multe cazuri si nu e o boala venerica, dar vreau sa va intreb daca ma pot duce direct la farmacie(fara reteta) sa imi iau creme sau pastile fara sa ma duc la doctor.Eu am un doctor ginecolog in orasul natal,numai la el ma duc, plus ca acum e plecat din tara si nu il pot suna,eu sunt in alt oras si nu ma duc la cineva strain...ma puteti ajuta?Ce creme sau pastile sa-mi cumpar?multumesc..
  •  
    • 24 mesaje
    2 Nov 2007, 09:52
    0 0
    mai bine mergi la farmacie si rogi farmacista sa-ti dea medicamentele recomandate de medici,ele stiu intotdeauna.eu asa procedez in caz ca nu merg la doctor.
  •  
    • 16 mesaje
    2 Nov 2007, 09:56
    1 0
    Multumesc Lizuca, dar ma gandeam daca una din eve a trecut prin asa ceva si sa-mi spuna exact numele cremei,ca sunt sigura daca ma duc la farmacie ma trimite la doctor si mi-e frica sa nu-mi dea fara reteta
  •  
    • 24 mesaje
    2 Nov 2007, 10:20
    1 0
    ai aflat cind se intoarce medicul tau din strainatate?pina atunci poti sa faci spalaturi cu ceai de galbenele,iar ptr.mincarimi poti aplica cu un tampon iaurt,are un efect f.bun.totusi sfatul meu este sa mergi la medic,sigur vei gasi un cabinet unde sa primesti un tratament bun.hai curaj!succes.
  •  
    • 8253 mesaje
    2 Nov 2007, 10:34
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 844 mesaje
    2 Nov 2007, 11:11
    0 0
    cauta la farmacie bicarbonat de sodiu si pui p lingurita rasa la un litru de apa fiarta si calduta, apoi faci spalaturi .....pana mergi la medic o sa-ti treaca pruritul vaginal!
  •  
    • 844 mesaje
    2 Nov 2007, 11:12
    0 0
    apoi clotrimazol!
  •  
    • 16 mesaje
    2 Nov 2007, 11:55
    1 0
    Multumesc tare mult fetelor, ma simt mai bine numai la gandul ca am primit sfaturi de la voi...chiar sunteti alaturi atunci cand omul are nevoie de voi mutumesc inca o data si imediat dau fuga la farmacie sa-mi iau de toate.Va pup
  •  
    • 48 mesaje
    2 Nov 2007, 13:25
    0 0
    si eu m-am tratat prima data cu clotrimazol dar nu mi-a trecut. apoi mi-a prescris ginecologul meu o crema Micoheal (se da si fara reteta) cu aplicator si de 8 luni de cand am facut tratamentul n-am mai avut niciodata pb cu candidoza, asta in conditiile in care eu faceam non-stop.
  •  
    • 698 mesaje
    2 Nov 2007, 15:12
    0 0
    si eu sunt cam in aceeasi situatie ca sunt in italia si va dati seama ca e si mai aiurea. intrebarea e ce cer eu la farmacia astora?ca-mi dau seama ca denumirile nu sunt la fel
  •  
    • 345 mesaje
    2 Nov 2007, 15:28
    1 0
    tergynan ovule vaginale

Compozitie si mod de prezentare
    Compozitie: Ternidazol 200 mg
    Neomicina sulfat 100 mg
    Nistatin 100 000 U
    Prednisolon 3 mg
    Excipienti: amidon, lactoza, siliciu, talc,
    sterat de magneziu, laurilsulfat de sodiu,
    polividona, esente de muscata si cuisoare.

Indicatii
    Vaginite bacteriene datorate germenilor patogeni banali.

Vaginite cu leucoree de descuamare.

Vaginite trichomoniazice.

Vaginite micotice cauzate de Candida albicans.

Vaginite mixte cu trichomonas si levuri

sau GYNOFORT crema sau ovule
  •  
    • 36 mesaje
    2 Nov 2007, 15:35
    1 0
    SI eu m-am confruntat mereu cu Candida, am luat diverse tratamente si mereu aparea boala, de credeam ca nu mai scap de ea. Ultima data am facut tratament cu Ovule Gynozol(400mg), 6zile. Si, slava Domnului, pana acum nu am mai avut probleme, eu care am crezut ca mereu voi avea aceeasi problema. Bineinteles, paralel am facut spalaturi cu ceai de musetel si galbenele, la care puneam o lingurita de bicarbonat pt fiecare litru de apa, unguent Clotrimazol. Multa sanatate!
  •  
    • 48 mesaje
    2 Nov 2007, 15:41
    0 0
    andutzzza si eu sunt in spania, deci numele medicamentelor nu coincid cu cele din ro. du-te la farmacie si cere o crema vaginala care sa contina NITRAT DE MICONAZOL.e aceeasi substanta in toate limbile. aici se da fara reteta.
  •  
    • 2778 mesaje
    2 Nov 2007, 16:05
    0 0
    Astea se dau numai cu prescriptie medicala la farmacie?
  •  
    • 16 mesaje
    2 Nov 2007, 16:08
    0 0
    Am fost si am luat clotrimazol si ceai de musetel,n-am avut pb la farmacie cum ma temeam, dar acum am o alta intrebare..pot sa am contact sexual cat timp fac tratamentul asta?trebuie sa faca tratament si partenerul?ca am inteles ca pot scapa de candida si daca el nu face tratament mi-o poate da iarasi si tot asa,e un cerc vicios.Sper sa scap cat mai curand de asta...
  •  
    • 345 mesaje
    2 Nov 2007, 16:40
    2 0
    buna

pe durata tratamentului nu ai voie la contact sexual. Nici cu prezervativ, asta in cazul in care tratamentul este cu ovule.
    Prietenul tau trebuie, de asemenea sa faca tratament.
    cel mai bine este sa mergeti impreuna la un medic, sa faceti analize, astfel incat sa se stabileasca un diagnistic.
    poate di candidoza sau poate fi altceva.
    Sanatate
  •  
    • 698 mesaje
    3 Nov 2007, 10:22
    1 0
    ms de raspuns olivia. eu am avut de mult candidoza si am ramas cu scurgerea aia aiurea, dar fara mancarimi sau altceva. deci un dezinfectat mi-ar fi util. cred ca aceasta crema e buna. ma duc luni sa vad. ms mult
  •  
    • 48 mesaje
    3 Nov 2007, 12:47
    1 0
    cu multa placere andutzzza. eu m-am vindecat complet cu crema aia. trebuie sa o aplici o data pe zi( seara) macar o saptamana. scurgerile de care zici pot fi scurgeri vaginale normale daca nu te mananca si nu sunt de culoare galbuie-verzuie. asa se curata vaginul.in perioada fertila(vreo 7-8 zile) aceasta secretie e mult mai abundenta. Asta nu inseamna neaparat ca ai candidoza.
    P.S- Daca iti cumperi crema(costa 3-4 eursa-ti cumperi cu aplicator ca, daca te faci doar extern nu rezolvi mare lucru.