ALTZHEIMER
-
1 Nov 2007, 18:020 0bunica mea sufera de aceasta boala de 1 an de zile. care este tratamentul si ce simte ea? chiar nu recunoaste pe nimeni niciodata? se poate vindeca? se poate muri din cauza ei? care sunt complicatiile?
-
1 Nov 2007, 18:15Tatal meu sufera de Alzheimer de vreo 2 ani. Inca nu a ajuns sa nu recunoasca persoane cunoscute, insa are deseori sincope de memorie (nu-si aminteste cuvinte uzuale pe care le inlocuieste cu expresii de genul "dintr-aia alba din care-mi da maica-ta sa mananc dimineata", fiind vorba de branza de vaci). A fost evaluat la o clinica de psihiatrie si a fost diagnosticat cu gradul II de handicap neuro-psihic. I se prescrie lunar, gratuit, un medicament care incetineste progresia bolii (Ebixa). Medicatia este gratuita pt. ca exista un program national pt. bolnavii de Alzheimer. Cat despre speranta de viata a unui bolnav, se zice ca e de 7-8 ani de la debutul bolii. Pentru mai multe informatii intra pe site-ul www.alz.ro
-
1 Nov 2007, 18:20http://www.alz.ro
"Centrul Memoriei din Bucuresti este un centru-pilot initiat in anul 2000, de Societatea Romana Alzheimer in parteneriat cu Spitalul "Alexandru Obregia". Aici se desfasoara diverse programe in sprijinul celor care sufera de boala Alzheimer si al celor care ii ingrijesc: grupuri de sprijin, cursuri de ingrijire, linie telefonica pentru consiliere, stagii de practica pentru medicii psihiatri si psihogeriatri. Pentru detalii, vizitati site-ul www.alz.ro sau sunati la linia gratuita de informare 0800884422."
vezi ca s-a deschis unul si in Timisoara