Miopie forte

•  
    • 17 mesaje
    31 Oct 2007, 12:04
    0 0
    Buna!Am un baietel de 12 ani .Poarta ochelari de vedere de la varsta de 6 ani. Problema este ca la fiecare control(si mergem la 6 luni)se modifica dioptria. A ajuns deja la -7,50. Are si astigmatism.L-au vazut mai multi medici, toti spun ca nu exista remediu, insa mi-e teama sa nu fie totusi un motiv pentru care ii creste dioptria asa de mult si sa nu-l fi descoperit inca.
    V-ati confruntat vreodata cu o astfel de situatie sau ati auzit ceva despre acest lucru?
    Sincer sunt foate ingrijorata si chiar nu mai stiu ce sa fac.
  •  
    • 1431 mesaje
    31 Oct 2007, 12:11
    0 0
    a mai fost un topik ceva de genul ... cauta-l se numea ''Operatie de miopie ''sau ceva de genul , poate te ajuta
    acolo am postat si eu si am dat cateva detalii , eu sunt operata de miopie ( asigmatism)
    daca mai vrei ceva detalii ti le ofer cu cea mai mare placere
  •  
    • 10816 mesaje
    31 Oct 2007, 16:04
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 242 mesaje
    31 Oct 2007, 18:23
    0 0
    Operatia de corectarea miopiei se face dupa varsta de 20 de ani si dupa ce se constata ca in rastimp de cel putin un an nu au mai crescut dioptriile. Lucru exclus in momentul de fata pentru micutul tau. Si eu port ochelari (de fapt, de vreo 12 ani lentile de contact) de la varsta de 6 ani. Primii ochelari prescrisi aveau -4,5. In timp miopia a progresat in asa fel incat pe la 25 de ani mi s-au recomandat -9 dioptrii, iar la 27 cand am facut un control pt. lentile de contact, aveam deja -12 dioptrii. De atunci miopia nu a mai progresat (se pare ca si datorita purtarii lentilelor de contact). Tin minte ca, copil fiind, mi se prescrisesera niste medicamente, in mare parte vitamine (A in principal)si Difrarel (am inteles ca inca se produce). Pe vremea aceea, in anii 70-80, era f.greu de gasesti medicamente straine (Difrarel era frantuzesc), dar totusi parintii reuseau sa faca rost. Cat mi-au folosit, habar n-am. Ah, si am mai facut ani buni injectii sub ochi cu NaCl.Acum am inteles ca nu se mai fac pt.ca nu s-a demonstrat practic ca ar ajuta cu ceva (pe mine sigur m-au ajutat sa nu-mi mai fie frica in veci de injectii de orice fel).