Cauterizare col uterin
-
0 0Cine poate sa-mi spuna cate ceva de cauterizare>?Este o durere puternica?Cum se procedeaza?De la ce apare rana pe col?
-
dragele mele,depinde f mult de cum este rana care treb cauterizata,ce dimensiuni are..,depinde de ex papanicolau,depinde daca a fost indusa de hpv..sunt multe f multe de discutat.cert este ca sedinta de cauterizare este destul de dureroasa,unii med. aplica un anestezic local..cert este ca ,aceasta cauterizare se face prog,in mai multe etape.avizul medicului ginec. este cel mai indicat.bafta!
-
buna seara, eu am avut o rana pe colul uterin cat o moneda de 5000 lei si am facut cauterizarea.
rana pe col apare de la o infectie netratata.
cauterizarea se face cu anestezie, pe mine m-a dat cu un spray pt ca sunt alergica la xilina.
a durut putin dar a fost o durere suportabila, simteam cum arde in acel loc si ii spuneam doctoritei, se mai oprea si cand simteam eu ca e ok, relua. a durat cam 15 min.
si mie mi-a fost frica pana sa fac cauterizarea si chiar si dupa ce am iesit de la cauterizare eram asa dezorientata dar apoi mi-am dat seama ca e pt binele meu, pt sanatatea mea. -
mie stiu ca mi-a iesit papanicolau de gradul II.
eu am fac tratament o saptamana cam asa, ca sa pot trata infectia si apoi am mers la cauterizare.
dupa cauterizare nu am avut voie sa fac baie in cada, sa folosesc tampoane interne si sa am relatii intime timp de o luna de zile.
si eu m-am mirat ca m-a programat asa repede pt cauterizare dar e mai bine decat sa iei tot felul de pastile, asa zic eu.
nu ai de ce sa te temi de cauterizare, o sa fie bine, multa sanatate. -
anny, nu sunt dr, dar am trecut prin ceva similar. mie mi-a spus dr ca daca prin tratament nu aduc rana la stadiul de papII, sa nu accept sa mi se faca cauterizarea. nu s-a putut ajunge la pap II si am facut conizatie. sfatul meu e sa mai ceri si a 2-a, a 3-a opinie si sa actionezi in mai multa cunostinta de cauza.
-
draga mea anni, nu ai nici un motiv de ingrijorare.Stai linistita ca am facut si eu cauterizare fara nici un tratament in prealabil si a fost ok...nu dureaza mai mult de 10 min si se face anestezie locala, nu simti mai nimik decat piscaturi si un miros naspa ...porc parlit...eu am avut rana de cand am nascut copilul...asa ca nu trebuie sa te sperii nici o clipa...bafta si fii tare