chiuretaj bioptic
-
10 Feb 2004, 10:060 0Am o prietena care a fost diagnosticata cu un chist( deocamdata destul de mic) pe ovarul sting.I s-a spus ca trebuie sa faca un chiuretaj bioptic .Este foarte speriata .In ce consta de fapt acest chiuretaj si de ce este necesara anestezia generala.Nu se poate prin alte metode inlatura chistul. Pina acum a urmat cu anticonceptionale, dar i s-a spus ca acestea hranesc si fac sa cresca chistul si in plus ca dupa virsta de 35 de ani nu se mai administreaza( ea are 37 de ani).
Astept raspuns .Va multumesc anticipat. -
13 Feb 2004, 08:23Eu personal am trecut printr-o experienþã asemãnãtoare, ceva mai grav.
Aceste chisturi în general se formeazã din cauza dereglãrilor hormonale. La vârsta de 24 de ani am fost operatã de primul chist, în urma operaþiei am pierdut o trompã ºi un ovar, la numai un an de la operaþie am fãcut chist pe ovarul celãlalt de data asta a intervenit cu o puncþie si tot aºa am þinut-o cam 2 ani de zile, numai cu probleme.
Nu este deloc de glumit cu aceste chisturi din câte am aflat eu pânã la 5 cm se pot trata între 5,5 -7,5 cm se pot face puncþii mai departe se opereazã. Acum mã grãbesc, am sã revin cu mai multe amãnunte poate reuºesc sã ajut un pic.
Se poade preveni apariþia lor depinde de noi ºi viaþa noastrã sexsualã. -
16 Feb 2004, 12:04Dragã carmenbuculei,
Ai scris cã ai o prietenã care trebuie sã suporte un chiuretaj bioptic, acesta constã în extirparea unei bucãþi din partea bolnavã pentru a se face o analizã (Biopsie) pentru stabilirea unui diagnostic corect ºi de ce naturã este.
În ceea ce priveºte anestezia se face ca sã nu simptã durerea, eu am fãcut o astfel de analizã dar fãrã anestezie totalã doar localã.
Aceastã analizã dureazã între 7-10 zile.
În rãspunsul anterior am scris cã aceste chisturi sunt de naturã hormonalã între timp am aflat cã pot fi de mai multe feluri.
Îi doresc mult curaj ºi multã sãnãtate prietenei tale. -
27 Feb 2004, 13:07Draga Carmen,ceea ce am citit eu in mesajele de mai sus si chiar al tau este total invers de ceea ce am facut eu si a dat rezultate.Am 41 de ani si in februarie anul trecut mi s-a gasit un chist pe ovarul stang de dimensiuni mici. Trei luni am facut tratament cu medicamente care au stagnat marirea lui.In august am ajuns la ambulatoriul de la Universitar, unde dupa investigatii(ecografie, consult) mi s-a recomandat un anticonceptional-LOGEST.In ianuarie la ecografie nu mai era nici urma de chist.Repet -am 41 de ani nu am luat pana acuma anticonceptionale iar cand mi sau recomandat mi s-a spus ca trebuie sa le iau cel putin 2 ani.Ma simt foarte bine, mi s-au mai atenuat si durerile de sani care le aveam incepand chiar de la jumatatea ciclului.Multa sanatate tuturor.