blastocystis homini

•  
    • 2 mesaje
    17 Oct 2007, 18:29
    0 0
    stie cineva ceva despre acest parazit intestinal?
    fetita mea este infestata cu acest parazit si pe net nu prea exista informatii despre el
  •  
    • 476 mesaje
    19 Oct 2007, 12:18
    0 0
    Presupun ca ai descoperit in urma unor analize, nu?
    Toto ce iti pot spune este ca tratamentul trebuie sa ti-l presacrie un parazitolog, nu medicul de familie. Medici foarte buni sunt la Colentina, numai ca analizele te trimite sa le faci la o clinica privata.
    Unde ai facut analizele?
    Poate merg si eu daca nu sunt asa scumpe...
  •  
    • 476 mesaje
    19 Oct 2007, 12:19
    0 0
    PS Am gasit eu ceva pe net, dar e in spaniola. Iti traduc si iti scriu.
  •  
    • 476 mesaje
    19 Oct 2007, 12:33
    0 0
    Atunci cand te infestezi cu un parazit intestinal nu exista alta varianta de tratement decat cea medicamentoasa.
    La unele medicamente parazitii au capatat rezistenta, altele sunt toxice si nu pot fi administrate pe perioade lungi de timp.
    Faptul ca parazitii se multiplica sexula explica existenta unei infectii masive.
    Tratamentul farmacologic al infectiilor parazitare intestinale si genitale pentru blastocystis homini se face cu Metronidazol, 750 mg/8 h timp de 10 zile la adulti, sau 15 mg pe kg in trei doze timp de 10 zile la copii (maxim 300 mg).
    Cam atat scria despre acest parazit.
  •  
    • 215 mesaje
    19 Oct 2007, 15:54
    0 0
    draga mea,in legatura cu acesti paraziti, iti voi relata o intamplare din viata mea.
    ma voi stradui sa o poavestesc pe foarte scurt.
    cu aproximativ 15 ani in urma, cand m-am casatorit, am plecat in "luna de miere" la mare (in tara noastra, la neptun).
    soarele, de data aceea, nu mi-a fost prieten prea bun, motiv pt care, "m-am pricopsit cu o alergie". ma manca pielea ff tare, desi nu aveam nici un semn...
    singura mea "scapare" am considerat ca va veni de la un dermatolog. zis si facut
    fiind din bucuresti, m-am dus la policlinica cu plata nr. 2, unde mi-a fost recomandat "renumitul" dermatolog dr. rosu.
    acesta, dupa ce s-a uitat bine la pielea mea, negasind nici un semn pe ea, mi-a recomandat un coproparazitologic.
    rezultatul la aceasta analiza a fost: "blostocistis homini si endomoclea coli" (nu stiu cum se scrie!!!).
    ok
    cu rezultatul in brate, m-am intors la dr. rosu. acesta, dupa ce a citit rezultatul a inceput sa urle la mine si sa ma acuze ca "sa-i spun exact cu ce straini si cu ce negrii jegosi" am avut relatii sexuale, de m-au infectat cu asemenea paraziti.
    nu este cazul sa-ti relatez ce am simtit si cum m-am simtit (eu, proaspat casatorita, fiind si bleguta, si cumiontica, si timida si... micuta (23 ani atunci).
    asa.
    mi-a dat un pumn de pastile (multe) nu stiu ce anume, sa le inghit deodata!
    le-am inghitit, mi s-a facut rau, ma rog!
    dupa aceea, din nou am repetat coproparazitologicul. din nou a iesit acelas rezultat.
    m-am dus iar la dr. rosu, am mai suportat niste acuzatii false din partea lui, iar mi-a dat pumnul de medicamente, iar am repetat analiza si tot asa, de vreo 4 ori, cand dr de la policlinica, care lucra propriu-zis analiza, dandu-si seama ce se intampla, m-a chemat si mi-a explicat cum ca acesti paraziti sunt ceva normal si firesc in organismul nostru si era convinsa ca am cazut victima vreunui medic "imbatranit", care ma indoapa cu medicamente, care printre altele imi distrug ficatul...
    cam despre asta este vorba.
    concluziile le tragi tu
    eu nu am nici o specialitate in domeniul medical, deci nu pot sa-mi dau cu parerea
    eu ti-am povestit ce mi s-a intamplat mie.
    multa sanatate tie si fiicei tale.
    va pup.