papanicolau 3

•  
    • 185 mesaje
    9 Feb 2004, 13:39
    0 0
    Sunt noua pe forum si mi-ar prinde bine cunostintele voastre. Imi puteti spune ce inseamna rezultatul testului papanicolau 3? si ce implicatii ar putea avea? multumesc
  •  
    • 48 mesaje
    10 Feb 2004, 11:20
    0 0
    Inseamna modificari ale celulelor colului uterin, deci fuguta la medic.
  •  
    • 2234 mesaje
    10 Feb 2004, 11:28
    0 0
    este un test pentru depistarea celulelor canceroase si precanceroase. adica eventualele riscuri de a face cancer de col uterin. daca il faci nu inseamna ca esti bolnava. orice femeie trebuei sa il faca o data pe an.
    asta inseamna in general testul papanicolau. stiu ca am vazut odata unul la un laborator la scoala. daca nu ma insel 3 nu poate fi de bine. adica 2 sunt celule precanceroase. auzi ia fugi la medic si vezi ce e ca noi te mai bagam si in sperieti, poate fara motiv.
  •  
    • 48 mesaje
    10 Feb 2004, 14:55
    0 0
    Nu este 2 prezenta celulelor precanceroase, ci o inflamatie a colului, de altfel sunt putine teste pap cu 1. 3 insa e o chestie serioasa, adica modificari celulare. De fapt se pune cu cifre romane, asa am vazut pe buletinul de analiza.
  •  
    • 636 mesaje
    10 Feb 2004, 22:22
    0 0
    Testul cuprinde 5 clase:

clasa I: celule absolut normale (nu se observa modificari atipice)

clasa a IIa: celule atipice, fara semne de malignitate

clasa aIIIa: celule sugerand malignitatea, fara ca aceasta sa fie evidenta

clasa aIVa: celule susutinand cu mare probabilitate malignitatea

clasa aVa: celule sigur maligne

cel mai bine ar fi sa repeti testul si sa asculti sfatul medicului. Nu intra in panica, dar nici nu te culca pe o ureche.
    Multa sanatate!