Alcoolism
-
0 0Buna!
am nevoie de sfaturi,nu stiu ce sa mai fac.Mama e dependenta de alcool si orice incercare de a o face sa renunte a esuat!La inceputul anului a fost in coma de la o cazatura si operata in ultimul moment la cap.Acum o luna a inceput iar sa bea ,a cazut,are fata desfigurata .Nu recunoaste ca are probleme cu alcoolul !Cine poate sa ma ajute??Ce sa fac?? -
Multumesc!
In incercarile mele de a gasi o solutie am ajuns si pe adresa respectiva.Am revazut ,stiu acum ca e o boala grava si ca nu mai trebuie sa caut motivele sau sa ma simt vinovata !
Vreau sa se vindece mama,dar refuza categoric sa accepte ca are probleme cu alcoolul,desi am incercat ce am citit ,mai ales ca a avut o perioada de abstinenta.Nu stiu daca as face bine sa o internez ,impotriva vointei ei.Se poate la starea in care este de cateva zile.Daca dupa dezintoxicare e mai rau??Cine a mai trecut prin asa ceva? Cine stie ? E bine sa o internez??Pupici! -
Dezintoxicarea sau dezalcolizarea in cazul mamei tale o face sa nu mai fie biologic dependenta de alcool. Insa dependenta psihologica si depresia care urmeaza ii fac pe cei mai multi sa se reapuce/. Astfel incat este nevoie de o psihoterapie foarte serioasa pentru ca problema nu este alcoolul ci de ce bea mama ta.
-
Oricum,ea nu o s arecunoasca ca are probleme cu alcoolul.In afara este o interaga echipa care lucreza cu omul si il convinge sa fie lucid de problemele cu care se confrunta.La spitaul Obregia ii va afce o cura de dezalcolizare cu mult tratament etc,dar va face si terapie asta in cazul in care va fi pana la urma de acord.
-
La acest spital m-am gandit si eu.Am retinut..dr Ene,multumesc!
Sper sa aiba o perioada de luciditate ,si sa o pot convinge.
DE CE?de ce bea? m-am tot gandit ,ani in sir !si am ajuns la o concluzie : probabil este ereditar.In famile au fost 3 surori,una a decedat la 40 ani ,ciroza,a baut pina in ultima clipa,celalata s-a lasat acum 3 ani cand nu mai suporta durerile de picioare,de altfel anul trecut i-a amputat piciorul drept !Nu are niciun motiv ,chiar niciunul!Suntem alaturi de ea,toti cei 4 copii,mai ales dupa operatia survenita pe 4 ianuarie ,nu-i lipseste nimic material,are gospodarie ,la tara ,perfecta.E foarte harnica si buna si blanda cand nu bea!Pe tata l-a doborat tot alcoolul,si am incercat mereu sa nu se simta singura !Nu inteleg daca noi gresim cu ceva, ca nu am suparat-o chiar daca am avut probleme,am menajat-o mereu.Poate fi ereditar??Ce poate sa o supere?Cand mereu ne spunea treaza fiind, ce fericita e cu asa copii,si ce probleme au altii ca nu le deschide usa nimeni? -
Multumesc!Intradevar ,multe sfaturi bune pe acest site.Chiar as participa la o intalnire ,dar eu sunt din Bucuresti.Poate o sa ma duc la intilnirile unei asociatii de aici ,am vazut ca sunt.Deja incep sa scap de sentimentul de vina si o incurajez si pe sora mea mai mica .Ea e cea mai afectata ,intrucat locuieste in acelasi sat cu mama.Multumesc mult tuturor pentru raspunsuri,ma simt mult mai bine si nici nu mai plang.Trebuie sa gasesc o solutie.
-
Draga mea cat te inteleg!!!Cumnata mea a avut astfel de probleme.Nici un alcoolic nu recunoaste ca e dependent de alcool.Daca refuza internarea n-ai ce-i face.Si daca o duci la dezalcolizare si n-are pe urma bunavointa se apuca din nou.
Alcoolstop ii reduce pofta de alcool.Dar trebuie sa-i dai permanent.Intra pe www.naturaplant.ro la afectiuni la diverse si de acolo la alcoolsim si vezi ca sunt tot felul de tincturi.
Se pot pune in alcool sau in mancare fara ca ea sa stie.Dar trebuie sa-i pui permanent ca altfel n-are nici un efect.
Iti doresc sa ai putere sa duci aceasta cruce -
o matusa ii dadea sotului tot un produs naturist, se numea antalcool. ii punea in mancare sau bautura fara ca el sa stie. daca bea alcool in ziua aceea se simtea f rau. pana la urma a facut legatura ca starile de rau ii vin de la alcool si a renuntat singur. din omul recalcitrant si vesnic aburit de alcool, a devenit un credincios practicant care nu lipsea de la biserica la nicio sarbatoare, s-a schimbat extrem de mult in bine.
succes si tie! -
Cred ca deja stiti cat bine mi-ati facut fiind alaturi de mine ,dragele mele .Deja am cumparat alcool stop si alcool protector,de la un plafar.Am sa procedez asa deocamdata .Din fire sunt luptatoare si optimista asa ca abia astept sa va spun ca da rezultate.Multa sanatate si iubire pentru voi.Pupici