operatie miopie

•  
    • 1 mesaje
    15 Oct 2007, 20:27
    5 1
    am miopie, (-5) la ambii ochi, si intentionez sa scap de aceasta problema prin chirurgie refractiva. Ma intereseaza daca a mai facut cineva aceasta operatie si poate sa-mi comunice rezultatul.
    Multam fain!
  •  
    • 170 mesaje
    16 Oct 2007, 10:43
    0 0
    .
  •  
    • 64 mesaje
    16 Oct 2007, 14:41
    0 0
    stie cineva de operatiile cu laser pt miopie??a fct cineva??mi se pare prea complicata si dureroasa varianta chirurgicala
  •  
    • 1431 mesaje
    16 Oct 2007, 15:58
    2 0
    Ce bine ca am intrat la acest topic ca sa te pot ajuta cu un sfat !
    Eu am facut operatie acum 3 luni , si mai exact in iulie
    Eu aveam - 4,25 la un ochi si +5, 25 la celalalt ..... cam asa , aveam un asigmatism cu care m-am nascut, in fien o complicatie ca sa zic asa
    Operatia in sine dureaza 5 minute dar pregatirea dureaza mai mult , pt ca iti pune in ochi niste picaturi cu anestezie si apoi urmeaza trei injectii cu anestezie , care sunt f dureroase , primele 2 ca pe ultima nu o mai simti ....... si o perfuzie , cel putin mie asa mi-a pus
    Toate astea au durat cam 1 ora si jumate apoi operatia in sine
    Nu vreau sa te sperii dar pana sa ajung la operatie mie mi-au facut semen pe ochi , mi-au dat cu iod in ochi si o fost groaznic,, apoi mi-au bagat o ventuza dar din fier in ocgi , a fost cumpli si acum mi se face pielea gaina pe mine cand ma gandesc
    Cum iti spuneam operatia in sine dureaza 5 minute maxim , unde nu mai simti nimik si apoi ti se acopera ochiul cu pansament si iti da o reteta sa iti cumper picaturi de la farmacie si sa pui in ochi ( picaturile costa 40 ron la un ochi , deci 80 ron la amandoi )
    a doua zi vi la control , ti se da bandajul jos , tb sa ai picaturile care le cumperi la tine , si te pune la un aparat ca sa vada cum a iesit operatia si sa citesti la panoul acela cu litere
    a doua zi te duci sa te opereze la celalalt ochi .... si procedurile sunt aceleasi ca la primul
    REPET a fost groaznic DAR MERITA
    acum vad ok , nu mai tb sa port ochelarii.......e superrrrrrrrrrrrrrrrrrrr , merita sincer
    TI-am zis toate astea ca a fost atat de nasol sa ma aflu acolo si sa nu imi zica nimeni ce urmeaza sa se intample cu mine
    M-am operat la clinica OCULUS Dr doctor MORARU , cea mai buna clinica si dr . si a costat 80 milioane , destul dar MERITA
    Multa bafta astept intrebari daca mai ai !
  •  
    • 369 mesaje
    16 Oct 2007, 20:15
    1 0
    A fost un prieten de-al meu la Oculus pt consultatia care se face inainte de operatie. Mi-a spus ceva ce m-a mirat. Este un panou cu personalul medical al clinicii pe unul dintre peretii din holul de asteptare. O parte dintre ei, inclusiv Dr. Moraru, poarta ochelari. Care ar fi explicatia logica, atata timp cat ei ar trebui sa fie primii care beneficiaza de aceasta operatie?
  •  
    • 6273 mesaje
    16 Oct 2007, 22:49
    1 1
    Si eu am fost la Dr. Moraru la clinica in speranta ca se poate sa fiu operata numai ca la mine e din nastere si mi-a zis ca sunt caz inoperabil.
  •  
    • 1431 mesaje
    17 Oct 2007, 13:48
    1 0
    morena_style asa o fi cum spui tu sau cum ti-a zis prietenul tau ...... eu nu am stat sa analizez si peretii clinicii , am fost interesata strict de sanatatea mea
    Spui ca majoritatea purtau ochelarii ? posibil asa este insa Dr Moraru este destul de inaintat in varsta , si daca nu stiai de la o varsta organismul nu mai are forta sa lupte asa cum o facea cand era tanar , celulele imbatranesc , etc etc
    Unu : Probabil ce are Dr Moraru la ochi numai poate fi operabil , asa cum a zis si Raluca si din cate stiu ea are 30 si ceva de ani si a zis ca este inoperabil ........
    DOi : nu mi se pare ceva ANORMAL ca un medic oftalmolog ( f bun in meseria lui ) sa poarte ochelari.....
    TREi: exista un proverb : Cizmarul nu are cizme si croitorul nu are pantaloni

RECOMAND CLINICA OCULUS TUTUROR PERS CARE AU PROBLEME CU OCHII
    momentan este cea mai buna de la noi din tara , iar daca ai bani si iti poti permite sa te operezi in stainatate o poti face .....
  •  
    • 1431 mesaje
    17 Oct 2007, 14:00
    0 0
    ''Care ar fi explicatia logica, atata timp cat ei ar trebui sa fie primii care beneficiaza de aceasta operatie? ''

Explicatia logica am incercat sa ti-o spun si in mesajul de mai sus , dar din cauza ca ma grabeam sa iti ras am uitatsa pun la un mom dat un NU poate fi operat .....
    Si vroiam sa mai precizez faptul ca operatiile la ochi sunt de mai multe feluri , eu m-am referit strict la miopie si implant ( ca eu de fapt asta am facut )
  •  
    • 369 mesaje
    18 Oct 2007, 16:11
    0 0
    Mai, personalul nu este alcatuit numai din medici in varsta, vad ca vorbesti numai de Dr. Moraru. Eu nu am contestat performantele aparaturii sau a medicilor de la clinica. Mare parte din personal e de varsta medie, chiar toti au probleme din nastere?
    Plus ca sunt o groaza de vedete care poarta ochelari si nu cred ca se pune problema de varsta, bani sau lipsa informatiei.
    Faza cu proverbul....asa am putea ierta toate manichiuristele care au oja sarita ,coafezele nearanjate...etc.
    Ideea nu era de a contesta reusitele clinicii ci de a sublinia si eventualele riscuri care exista la acesta operatie. La o simpla cautare pe google, poti citi despre persoane care se plang de nereusite. Sunt SIGURA ca nu s-au operat la Oculus , dar este bine cand dam informatii, sa spunem si riscurile, nu cum s-a exprimat altcineva, ca e 100% sigura.
  •  
    • 5457 mesaje
    18 Oct 2007, 19:51
    0 0
    Ciudat ceea ce spuneti voi aici. Eu am -3.25 si mi s-a spus ca aceste operatii reduc miopia cu 80%, niciodata 100%, plus ca nu impiedica o evolutie ulterioara operatiei a miopiei. Mie imi reducea, in urma operatiei, pana la -0.75, -1.0. Si mi se pare si logic sa nu reduca 100%. Mi s-a explicat ca operatia nu dureaza mai mult de 2 minute...si nu este dureroasa.
  •  
    • 369 mesaje
    18 Oct 2007, 20:11
    1 1
    Mika, cat costa operatia ta? Te intreb pentru ca prietenului meu i s-a spus la Oculus ca ar costa 3000RON un ochi si acuma citesc ca e 4000RON la aceeasi clinica. Si unde te operezi?
  •  
    • 55 mesaje
    18 Oct 2007, 21:02
    0 1
    Uitati-va pe www.eye.ro,au tarife pentru operatiile pe care le fac.
  •  
    • 369 mesaje
    18 Oct 2007, 21:34
    0 0
    Pai da, dar asta nu clarifica nimic. Acolo scrie 3000RON....
  •  
    • 476 mesaje
    19 Oct 2007, 12:12
    0 1
    Si eu am fost la OCULUS, si sunt foarte multumita.
    Cred ca sunt cei mai buni...amabili...etc...Numai de bine
  •  
    • 371 mesaje
    19 Oct 2007, 12:42
    0 0
    eu am facut operatia asta acum 13 ani la Cluj la Spitalul Militar.atunci nu exista laser.au redus miopia de la 4,5 la 1,25.acum un an am fost la un control(le faceam anual) si am descoperit ca s-a redus miopia la 0,5. daca nu le spuneam ca am operatie nici nu ar fivazut, atat de bine s-a recuperat ochiul.pt cine poate, merita.
  •  
    • 1431 mesaje
    19 Oct 2007, 16:30
    0 0
    da este adevarat exista si riscuri Morena
    cand te hitarasti sa faci o operatie ,fie ea de orice natura , te expui unor riscuri , ea poate reusi si poate esua , si stim bine cu totii acest lucru
    Din cate imi amintesc eu nu am zis ca la aceasta clinica operatiile usnt garantate 100% , in nic un caz
    nici mie nu mi-a reusit 100% , am ramas cu un 0.5 m dar nu ami tb sa port ochelari ..... vad super bine si sunt f multumita
    Eu am zis decat ce tip de operatie am facut eu , prin ce am trecut eu si cum a reusit operatie , pt ca pt mine este o reusita ............. eu nu vedeam la televizor , ma chinuiam si cu calc , si pe strada , imi era din ce in ce mai greu , pt ca nu vroiam sa port ochelari
    Am auzit ca sa zis ca acum eva timp operatia costa 3000 ron sau ceva de genul si acum costa 4000 ron , da eu atat am dat , cum am mai zis difera mult de operatie
    Mika ..... daca dioptriile tale sunt stabilizate atunci , dupa operatie miopia nu mai creste ....... daca nu sunt atunci da ea poate creste
    DA asa e multi oameni nu sunt ultumiti de operatia la ochi , probabil nu au facut aici la clinica aceasta si in plus ce sa mai zicem ? eu am fost la spitalul de ochi , acum cativa ani buni in urma si ce credeti ? mi-au gresit reteta si am dat o groaza de bani , milioane pe ochelari si cand i-am ridicat de la optinova : surpriza nu vedeam , am inceput sa le fac scanndal alora acolo si mi-au zis doamna dar daca asa aveti reteta ? noi nu suntem vinovati ......... si m-am scarpinat de late milioane apoi ca sa imi fac ochelarii buni .......... am fost la spital si nu ia interesat .........
    poate unii oameni prefera sa oarte ochelari , paote le este frica ca operatia lor sa nu fie un esec si atunci prefera sa stea asa in continuare , poate nu li sau dat sanse ..... poate si poate
  •  
    • 1431 mesaje
    19 Oct 2007, 16:34
    1 1
    lore , ma bucur ca ti-a reusit operatia , ai mai purtat ochelari dupa aceea ? cum sa redus miopia ?
    Eu cand m-am operat medicul mi-a zis ca miopia se opereaza cu laserul pana in -3 , ca dupa exista riscul as nu dea rezultate ......... ai avut bafta
  •  
    • 5457 mesaje
    19 Oct 2007, 20:03
    0 0
    Eu am fost la Oculus si toata povestea ar fi fost cam la 30 mil, acum un an si jumatate. Dar, dat fiind ca nu reducea cu un procent cat mai apropiat de 100%, astfel incat sa nu mai am nevoie de ochelari, nu am facut operatia.
  •  
    • 369 mesaje
    19 Oct 2007, 21:25
    0 0
    Prietenului i s-a spus de -0.25, ceea ce ar fi insesizabil. La -1 nu vad cum ar renta.
  •  
    • 1431 mesaje
    22 Oct 2007, 11:41
    1 1
    doamne fetelor voi nu tineti la sanatatea voastra ?
    ca sa ajungi de la un -5,25 la -1 nu ti se pare ca renteaza ?
    offffff .........