Ulei de ricin - contact cu ochii

•  
    • 2209 mesaje
    14 Oct 2007, 13:08
    3 1
    Buna fetelor. Cum ramane cu uleiul de ricin? Este sau nu daunator vederii?
    Eu am inceput sa-mi dau genele cu ulei de ricin in fiecare seara. Inevitabil, imi ajunge si in ochi. Poate acest lucru sa dauneze vederii?
  •  
    • 108 mesaje
    14 Oct 2007, 17:51
    0 1
    cred ca cel mai bine stie un medic oftalmolog..
  •  
    • 3036 mesaje
    14 Oct 2007, 21:19
    3 6
    in general, uleiurile irita ochii.

cat despre ricin, abia de curand am aflat si eu ca este foarte toxic. chiar zilele trecute am vazut un documentar despre cum o femeie si-a otravit sotul punendu-i in mancare seminte de ricin . asa ca acuma, sa stiu ca as ramane fara gene, si n-as mai avea curaj sa-mi dau cu ulei de ricin pe ele...
  •  
    • 118 mesaje
    14 Oct 2007, 22:28
    8 0
    Cum sa fie toxic uleiul de ricin daca este folosit pe cale interna ca laxativ ???
  •  
    • 2191 mesaje
    15 Oct 2007, 00:15
    0 1
    Este..si eu am vazut documentarul respectiv!!
    Poate semintele sunt mai toxice..si uleiul,prin preparare isi pierde din toxicitate..ma gandesc ca asta ar fi explicatia,avand in vedere cat este de laudat uleiul,pt efectele sale bune..
  •  
    • 3 mesaje
    15 Oct 2007, 01:40
    1 0
    boracha,eu te-as sfatui sa nu mai folosesti uleiul de ricin......fara suparare ,dar daca iti doresti gene lungi mai bine iti cumperi gene false sau o mascara de calitate......nici eu nu sunt multumita de genele mele ,dar ce sa fac, asta este,nu intotdeauna avem ce ne dorim.decat sa patesti cine stie ce mai bine stai cuminte
  •  
    • 412 mesaje
    15 Oct 2007, 08:57
    0 1
    la gene nu stiu ce sa spun... insa.. eu vreau sa folosesc ulei de ricin pentru sprancene ! sa imi creasca mai rpd sa le pot da o forma mai groasa ,mai frumoasa...oare merge??
    off topic: si eu am vaz documentarul , super tare...traiasca reality...apropo..oare emisiunea Untold Stories about Er (sper sa nu gresesc) nu am mai vaz...
  •  
    • 2209 mesaje
    15 Oct 2007, 20:00
    1 2
    Eu am folosit ulei de ricin 2 zile. Mi-a intrat in ochi si in a3a zi erau atat de rosii, incat aratam de parca primisem o bataie zdravana!

Am citit pe net numeroase articole despre uleiul de ricin. Toxice sunt doar semintele. Uleiul, prin procesare la temperatura inalta, nu este toxic. Uitati aici site-ul in care am gasit despre intoxicatia cu ulei de ricin:
    http://www.e-referate.ro/referate/Intoxicatii_cu_plante2007-09-27.html - scoateti voi eventualele spatii.

Pe multe alte site-uri, am gasit cum ca ar face bine ochiului, ca atunci cand este iritat si obosit, se picura in fiecare ochi cate 2 picaturi.

Roseata ochilor mei eu am asociat-o cu uleiul de ricin, pentru ca a aparut in a2a zi de utilizare. Dar eu oricum am ochii sensibili, am avut conjunctivita si de atunci am o sensibilitate crescuta. Dupa ce trece iritatia, voi mai incerca si daca se irita din nou, e clar de la ce e!