pentru evele cu copii mici

•  
    • 91 mesaje
    5 Feb 2002, 15:45
    1 0
    Ce parere aveti dragi Eve de antibioticul Augmentin? Voi l-ati dat la copii vostrii? Eu am auzit ca este fff. prost, dar pediatrul meu mi-l da de fiecare data cind raceste baietelul meu, noroc ca nu raceste prea des.
  •  
    • 91 mesaje
    6 Feb 2002, 08:34
    0 0
    Oare sunt singura care are copil?
  •  
    • 8 mesaje
    6 Feb 2002, 09:13
    0 0
    Este unul dintre antibioticele foarte puternice si foarte scumpe (cred ca stii).Daca raceala este foarte puternica si nu cedeaza la alte medicamente mai usoare este recomandat.Daca il administrezi pentru o raceala usoara, data viitoare cand iti va mai raci si vei vrea sa-i dai un antibiotic mai usor vei avea surpriza sa nu ii mai reactioneze organismul.Deci lasa-l pentru (doamne fereste) complicatii serioase si da-i ceva usor, de exemplu OSPAMOX - ieftin si bun -
  •  
    • 91 mesaje
    6 Feb 2002, 11:00
    0 0
    Iti multumesc pentru raspuns.
    Referitor la pret nu ma deranjeaza ca este scump pentru ca eu il obtin gratuit.
    Si eu am auzit ca este foarte puternic, de asta nu inteleg de ce medicii il recomanda asa usor.
  •  
    • 96 mesaje
    6 Feb 2002, 11:38
    0 0
    Si fetitei mele i-a prescris doctorul Augmentin atunci cand a avut o raceala puternica insa nu e bine sa-i dai prea des antibiotice puternice. Pentru ca fetita mea raceste foarte des si face febra foarte mare (39-40), medicul i-a recomandat un vaccin sub forma de pastile - Bronhovaxon cu care se face o cura de trei luni (10 zile pe luna). Parerile despre acest vaccin sunt impartite dar eu am incercat sa-i dau si deocamdata copilul se simte bine.
  •  
    jad
    • 1039 mesaje
    8 Feb 2002, 01:17
    0 0
    Daca incerc sa mai spun ceva din experienta mea de mamica cu patru copii, va veni iar cineva sa spuna ca traiesc in epoca de piatra...Dar antibioticele nu sunt deloc indicate...Ma abtin...Dar, Augmentin-ul, nu este indicat deloc...Reactiile pot fi si violente, dar si in timp, manifestate ca alergii...Pentru febra mare, daca micul copilut o face in mod curent, fara complicatii, nu trebuie decat masurile traditionale, daca face insa febra rar, si mare, atunci este cazul de masuri speciale...
    Nu trebuie sa te gandesti neaparat la situatii disperate, ca dovada iti pot spune ca la Olguta, la o simpla raceala, mica fiind, adica sase luni, mi s-a recomnadat antibioticul cu pricina, rezultatul a fost cumplit. Poate ca mi-a prins bine pe undeva, pentru ca de atunci nu-mi tratez copiii decat homeopat si foarte rar aleopat, adevarul este ca dupa primele tratamente nu am mai avut nici un fel de problema cu ele. Nici macar banala gripa, acesta este un capitol de amuzament cumva, pentru ca fratele meu, in fiecare an isi face vaccinurile antigripale de la Cantacuzino, si tot in fiecare an, la distanta fix de o saptamana, face gripa cu pricina, febra, si...tot tacamul. Nu vreau sa crezi ca sunt o anti doctor, dar cel putin pe copiii mei, cei patru la numar, am tratat toate bolile copilariei cum le tratau cei de la tara, desi sunt nascuta si crescuta in Bucuresti, rezultatele au fost mult mai rapide decat la antibiotice sau alte cele....De exemplu, pentru un rosu in gat si amigdale le dau daca este cazul banala penicilina v, ceaiuri , si trece in doua zile....
    In fine, ideea este ca, cu cat vei folosi antibiotice mai puternice, cu atat este mai rau, nu spun eu asta, uita-te si tu pe animal planet sau discovery, daca poti, dupa orele 24, atunci sunt cele mai interesante emisiuni, vei vedea ce inseamna un antibiotic. Gandeste-te ca s-ar putea sa aiba nevoie de un antibiotic puternic intr-o situatie de limita, ce faci atunci? Organismul uman se adapteaza foarte repede, mai ales la copii, dar am vazut ca esti foarte constienta de pericole....A inventat mama natura multe plante, daca nu le folosesti, nu poti crede ce efecte miraculoase au....Desi pare de domeniul HANDICAP, este adevarat totusi....
    Si ca raspuns, medicii si farmacistii au tot interesul sa rezolve o problema cat mai costisitor....Am intalnit doctori care nu stiau ce inseamna cuvantul "homeopatie"....
    Sfatul meu, care am totusi patru copii, si , doamne-ajuta, sunt intregi si sanatoase, evita cat poti medicamentele, si mai ales antibioticele, fa asta daca situatia este grava, adica febra mare si8 ...etc....pentru raceli, virusi, gripe, foloseste amaratele noastre de ceaiuri si meodele traditionale de scazut febra, lasa copilutul sa-si dobandeasca singur anticorpi, cu cat il cresti sub un clopot de sticla, cu atat va fi mai grav pentru copilut mai tarziu....
  •  
    • 1445 mesaje
    8 Feb 2002, 15:35
    0 0
    .
  •  
    cib
    • 2 mesaje
    8 Mar 2002, 10:28
    0 0
    jad, esti genul meu. Sunt intru totul de acord cu tine. Vreau sa va spun ca eu nu i-am dat copilului meu pana acum niciodata antibiotice. Nici nu a vut ceva grav. Dar la raceli l-am tratat cu un sfert de aspirina (ptr ca nu are decat 11 luni), ceaiuri si stat in casa.
    Pot sa te mai intreb de metodele folosite de tine in caz ca am nevoie? Multumesc mult.
  •  
    • 57 mesaje
    24 Mar 2002, 13:23
    0 0
    Si eu sunt o adepta a tratamentelor homeopatice.Cand cineva din familia mea e suspect de gripa,imediat ia Oscilococinum si simptomele dispar.Secretul e administrarea prompta,inainte de instalarea deplina a starii gripale,altfel e inutil.
    N-am folosit niciodata Augumentin,asa ca nu stiu nimic despre el.Pediatra noastra ne recomanda antibiotice din familia cefalosporinelor sau amoxicilinei(Julphamox,Ospamox,Ceclor,Cexyl)dar nici ea nu recurgea la acestea decat cand copiii aveau febra mare si rosu in gat,iar in cazurile mai usoare insista sa ne limitam la Panadol,Eferalgan,Paracetamol (siropuri pt.copii sau supozitoare).
  •  
    • 413 mesaje
    26 Mar 2002, 18:05
    0 0
    Cind mai raceste copilul inainte de a pune mina pe antibiotic incearca niste metode "babesti" ca de exemplu: Ceai de musetel cu lamiie si miere, inhalatii (lasi copilul sa se joace in bucatarie in timp ce tu ai pe toate ochiurile de la aragaz cite o oala cu ceai aburinda - atentie sa nu si le traga in cap!), iesi mult cu el afara la aer curat indiferent de cit de rece e afara(cred ca dimineata mai e aerul cit de cit "curat") da-i mult sa bea (apa dar si sucuri de portocale proaspat stoarse), impachetari de picioare daca are febra iar daca nu are - fa-i o baita cu ulei de timian si baga-l imediat in pat. Antibioticele sint pentru lucruri cu mult mai serioase!
  •  
    • 413 mesaje
    26 Mar 2002, 18:09
    0 0
    Cib draga mea, m-am speriat rau cind am citit ca tu i-ai dat bebelusului tau aspirina! Copiii nu au voie sa ia aspirina pina in jurul virstei de 8 ani!
    Foloseste numai paracetamol, este la fel de bun! Si nu mai repeta greseala te rog!
  •  
    • 57 mesaje
    27 Mar 2002, 04:16
    0 0
    O,doamne,nici eu n-am vazut chestia cu aspirina!Cum ai putut sa-i dai aspirina unui bebelus,cand se stie cat de daunatoare poate fi ea pentru stomacul adultilor?
    In plus,in toate cartile de cresterea copiilor din ultimele 2 decenii mamicile sunt avertizate sa nu dea aspirina copiilor sub 8(in unele carti chiar sub 12)ani,din cauza ca aspirina poate declansa in anumite conditii(pe care nu le-am retinut,dar daca vrei,revin cu alta ocazie cu amanunte)o boala foarte grava ce poate afecta creierul si unele organe interne.Cazurile sunt rare,dar exista!
    Nici gravidele sau cele care alapteaza n-au voie sa ia aspirina.
  •  
    • 412 mesaje
    28 Mar 2002, 19:53
    0 0
    Fiul meu a facut laringita de 5 ori de cand l-am nascut..si are doar 4 ani shi jumatate...In romania s-a imbolnavit de 2 ori shi a fost tratat cu cele mai tari antibiotice...s-a observat ca anumite antibiotice nu-shi mai fac efectul acum...In canada a facut acceashi boala(cauzata de un virus, nu de bacterii) shi mi s-a spus clar ca virushii nu se trateaza cu antibitoc shi ca excesul de antibiotice duce la scaderea drastica a rezistentzei organismului..Copilul meu s-a vindecat de laringita doar cu Tylenol shi inhalatzii..
  •  
    • 1 mesaje
    16 Aug 2005, 09:59
    0 0
    Tratamentele homeopatice sunt bune dar ele nu trebuie sa excluda definitiv antibioticele. Se folosesc doar in anumite stadii. Antibioticele sunt o solutie la modul actual de viata (poluare, chimicale, etc) iar descoperirea lor a salvat lumea de la dezastru. Orice abuz (de orice tip) este daunator organismului, asa ca folosirea moderata are efecte benefice.