anticonceptionale
-
0 0le folosesc de 1 an. am luat pana pe 13 inclusiv cand mi-a venit ciclu. pe 21 am avut un contact sexual si le-am luat dupa 3 zile.are ceva?
-
DA! ai mare sansa sa ramai insarcinata in scenariul de fata. bafta ta daca n-ai ramas. daca ovulatia ta s-a produs intre 21-27, spermatozoizii erau inca vii si tu nu erai protejata de pastile. plus ca deoarece pauza a fost mai lunga de sapte zile, nu erai cu adevarat protejata decat la 7 zile dupa ce ai reluat pastilele, adica 24+7 -> pe 31
adela, ia spune, cum iei tu pastilele?
cate una in fiecare zi pana iti vine ciclul? si-apoi pauza cat te duce pe tine capul?
fata draga,
1. pastilele se iau asa: cate una pe zi 21 de zile la rand; cate o pastiluta fara hormoni (daca ai pachet de 2
sau nimic (daca ai pachet de 21) urmatoarele 7 zile; iar cate o pastila activa urmatoarele 21 zile si asa mai departe. daca ai luat ultima pastila activa marti, incepi iar pastilele active miercurea care vine. incepi iar in aceasi zi ca prima zi in care le-ai oprit, in exemplul de fata miercuri.
2. ce-ti vine cand iei pastile nu e ciclu, e numai o sangerare. pastilele opresc ovulatia. deci ciclul pe care il ai cu anticonceptionale nu este unul natural. nu vine de la sine. vine dupa ce opresti pastilele, deoarece in lipsa dozei de hormoni din pastile endometrul se elimina. n-are nici un sens sa astepti ciclul natural sau sa te iei dupa cand sangerezi. urmeaza cu exactitate calendarul pastilelor. -
nu le iei corect. pe 20 trebuia sa incepi folia urmatoare.
trebuie sa iei 21 de zile la rand si apoi sapte zile sa faci pauza. in decursul acestor 7 zile o sa-ti vina ciclul. chiar daca mai sangerezi inca, in a opta zi incepi urmatoarea folie de pastile. priceput?
nu stiu daca ai ramas sau nu, asta iti spune testul de sarcina. stiu sigur ca nu iei pastilele corect. chiar daca n-ai patit nimic trei luni, e pentru ca ai avut bafta!! nu-ti deregla corpul, ia pastilele cum trebuie.