fir par alunita

•  
    • 248 mesaje
    7 Oct 2007, 21:15
    0 0
    Buna, fetelor. Am tot citit ca e periculos sa smulgi firele de par care cresc din alunite. Am o alunita cu un fir de par in ea, am fost la dermatolog si mi-a zis ca e in regula si doar sa o supraveghez (ca alunitele cu fir de par nu sunt cancerigene), insa azi am prins intre degete firicelul de par ca sa-l asez si am ramas cu el intre degete. Mentionez ca nu l-am tras, nici nu l-am smuls. E periculos, vi s-a intamplat asa ceva? Daca s-a rupt firul de par doar atingandu-l, fara ca eu sa-l smulg, se considera ca am traumatizat alunita? Nu a sangerat.
  •  
    • 3036 mesaje
    8 Oct 2007, 10:49
    2 0
    sora mea are o alunita maricica pe barbie. din ea, ii cresc 2-3 fire de par pe care le smulge regulat. are alunita aia de cand o stiu, iar acum sora-mea are 40 de ani, deci... cel putin in cazul ei, s-a dovedit ca nu-s probleme din punctul asta de vedere.

o alternativa este sa elimini alunita chirurgical. o colega de-a mea a facut asta, iar urma care a ramas este complet nesemnificativa.
  •  
    • 6273 mesaje
    8 Oct 2007, 10:53
    1 4
    Eu am alunita, dar e din nastere si cresc si fire de par pe care le tai, nu le smulg pentru ca asa mi-a zis medicul. Datorita faptului ca e din nastere nu merge operata si nici sa smulg firele, e cancerigena. Doar alunitile din nastere sunt cancerigene nu cele aparute ulterior.
  •  
    • 1737 mesaje
    8 Oct 2007, 12:27
    2 0
    mama mea are de cand o stiu o alunita in barbie, dar nu e colorata, e de culoarea pielii si ii cresc fire de par in ea. cand eram eu mai mica si ea mai tanara, ma punea sa i le smulg, acum i le tai (s-au indesit de la taiat). are 71 de ani si n-a avut niciodata probleme cu ea, doar i-a spus un medic sa n-o opereze ca e "cu doua taisuri"
  •  
    • 465 mesaje
    8 Oct 2007, 16:48
    0 0
    Eu am o alunita sub nara stanga si o "traumatizez" de cate ori imi epilez mustata (cu ceara), adica aprox o data pe saptamana. Nu mai stiu daca e din nastere, dar nici nu stiam de diferenta dinte aluntitele din nastele si cele ulterioare. Pana acum n-am avut nimic la ea, dar mi-ar placea sa o pot scoate. E mica da' nu-mi place deloc.
  •  
    • 34 mesaje
    8 Oct 2007, 17:35
    0 0
    te contrazic nu doar alunitele din nastere sunt cancerigene, ci si cele aparute spontan de l soare si care cresc in timp
  •  
    • 2794 mesaje
    8 Oct 2007, 20:51
    5 0
    Nu exista nici o legatura intre momentul in care apare alunita si daca e sau nu "cancerigena". In general alunitele cu care ne nastem sint benigne, cu exceptia celor mari sau care isi modifica aspectul in timp, motivul pt care si trebuie supravegheate. Iar in legatura cu smulsul firelor de par...iarasi nu-s probleme. Puteti s-o faceti linistite.