Produse nat. pt.scaderea colesterolului

•  
    • 180 mesaje
    7 Oct 2007, 19:19
    0 0
    Am facut ceva analize si printre altele am constatat ca am colesterolul f.f. mare. Stie cineva un remediu naturist ?. Cu ceva ani mai in urma il aveam mai mic si incerc sa nu mananc orice, sa tin regim, dar....
    Medicul mi-a dat reteta pt. medicamente, dar as incerca si cu ceva natural, eventual sa merg in paralel.
  •  
    • 3036 mesaje
    7 Oct 2007, 19:48
    0 0
    1. omega 3
    2. ulei de in (contine mai mult omega 3 decat uleiul de peste)
    3. turmeric (sofran de India) - o mirodenie care se poate folosi in aproape orice fel de mancare, de la ciorbe si pana la prajituri (cofetariile il foloseau drept colorant natural pe vremea cand colorantii artificiali nu erau inca in voga)
    4. foarte important: fumatul, sedentarismul, somnul insuficient, stresul cresc colesterolul, indiferent daca tii regim si iei medicamente. carevasazica... stii cam ce ai de facut
  •  
    • 180 mesaje
    7 Oct 2007, 20:41
    0 0
    Donna iti multumesc pentru promtitudine. La mine fumatul si sedentarismul nu sunt cazul. Fac multi km pe zi. In schimb stresul si odihna (abia daca reusesc sa ma odihnesc 5-6 ore pe noapte).
  •  
    • 85 mesaje
    7 Oct 2007, 21:56
    0 0
    Si eu am aceeasi problema ca si tine. Desi sunt tanara, si aproape ca nu mananc nimic gras (pana si laptele il beau degresat) mi-a iesit colesterolul mare (270, cand limita e 200). La mine e chestie de "mostenire".
    Sti ce mi-a spus medicul meu....Eu nu iti pot da reteta pentru asa ceva, pentru ca sunt medic si recomand medicamente, dar tu nu lua nici o pastila, ia LECITINA DE SOIA.
    Nu stiu daca exista si in Romania, aici este in mai multe forme. Mi s-a recomandat cea sub forma de graule. Sunt niste bobite mici, cam ca orezul si se iau trei lingurite pe zi. Eu le beau pur si simplu cu apa pt. ca nu-mi place gustul, dar daca iti place le poti pune in salata, in alta mancare...
    La mine a functionat. Desigur, ca nu se pot face minuni, dar facand asta, si gatind doar cu ulei de masline virgen extra eu l-am mai redus....
    Incearca si tu...rau nu poate sa-ti faca. Sanatate!
  •  
    • 3036 mesaje
    8 Oct 2007, 10:36
    0 0
    lara: lecitina de soia, s-a notat

apropo de ulei de gatit, medicul i-a recomandat sotului meu (are si el colesterolul mare, 260) uleiul de palmier. il folosim de vreo 2 luni, asa ca inca nu i-am putut constata efectele, insa pe internet sunt articole in care este foarte laudat. ce este cert e faptul ca acest ulei se comporta extraordinar de bine la prajit (nu face fum deloc, nu miroase defel, iar alimentele par sa se imbibe mult mai putin decat in cazul altor tipuri de ulei).
    am citit ca poate fi folosit si la prajituri, in loc de unt sau margarina, datorita calitatii lui de a se solidifica asemanator acestora atunci cand este pastrat la racoare.

bica, am cautat pe net, granule de soia se gasesc si la noi. de exemplu, cele produse de calivita (Super Soya Lecitin): pe www.calivitatm.eu sau www.pravaliata.ro
  •  
    • 180 mesaje
    8 Oct 2007, 21:25
    0 0
    Da, am aflat si eu de pe net ca sunt si la noi produse pe baza de granule de soia, azi nu am reusit sa caut la mine in oras sa vad ce gasesc. Eu am un colesterol de toata frumusetea - 340. Am avut 280 acum trei ani, am luat pravacol (sau cam asa ceva) dsar numai 6 luni si nici analize nu am mai facut pana acuma si surpriza a fost mare. Mie mi-a dat medicul Semvastatin de 20mg. Oricum trebuie sa mai repet analizele ca mai apar si erori.
    Eu va multumesc foarte mult pentru sfaturile primite si va doresc tuturor numai sanatate.
  •  
    • 488 mesaje
    8 Oct 2007, 21:50
    0 0
    Si eu am avut aceasta problema.Gelul de aloe(sau capsulele de aloe)face minuni.Si silimarina.
    Eu dupa ce am facut tratament cu silimarina si aloe ,mi s-a reglat colesterolul.Bineintelesa ca nu mananc gras si cu rantasuri.
    Sotului meu i-a recomandat doctora si Omega 3 cu ulei de somon si vitamina E
  •  
    • 282 mesaje
    8 Oct 2007, 22:17
    0 0
    pentru reducerea colesterolului ANGHINAREA. noi gasim borcanele cu anghinare murata. sunt delicioase si ajuta mult la scaderea colesterolului.
  •  
    • 488 mesaje
    8 Oct 2007, 22:28
    0 0
    Angelana unde se gaseste anghinare murata?E prima data cand aud asa ceva.
    Anghinarea e buna pt curatirea ficatului dar ceaiul e f amar si-mi vine sa vomit.
    Mersi