anticonceptionale spania

•  
    • 26 mesaje
    6 Oct 2007, 15:52
    0 0
    Buna tururor. am si eu o curiozitate..eu folosesc anticonceptionale Yasmine..peste 2 saptamani plec in spania. Stiti cumva daca se gasesc si acolo? Ca sa nu ma car de aici cu pastile pentru un an..pana ma intorc eu pe aici..
  •  
    • 85 mesaje
    6 Oct 2007, 16:59
    0 0
    Eu locuiesc in Spania de aproape un an. Nu stiu daca exista Yasmine, insa exista si alte anticonceptionale cu continut scazut de hormoni (din cauza de ingrasat si altele), spre exemplu cele pe care le iau eu, Suavuret.
    Insa, trebuie sa sti ca aici nu este ca in Romania unde mergi si le cumperi ca pe asipirina de la farmacie. Iti trebuie reteta, pe care ti-o da medicul tau de familie pentru 6 luni. Apoi, la control, si daca totul e ok. o alta reteta pentru alte 6 luni. Mie mi se pare foarte bine asa, nimeni nu ia nimic de capul lui....
    Sper ca te-am lamurit, daca mai ai si alte intrebari, le astept. Unde vei merge in Spania?.
    O zi buna
  •  
    • 26 mesaje
    6 Oct 2007, 19:12
    0 0
    voi merge la prietenul meu in Azuqueca de henares,prin estul Madridului.
    in legatura cu antico..cred ca-mi iau mai multe de aici,pentru inceput.si apoi apelez la medicii de acolo.
    pupicei
  •  
    • 153 mesaje
    6 Oct 2007, 20:55
    0 0
    E bine cand ajungi acolo sa te duci cu cardul ala european de sanatate la cea mai apropiata clinica de casa in care o sa stai, si acolo te iau in evidenta, si iti dau un medic de familie. E absolut gratuit, si pe medicul de familie il intrebi si de anticonceptionale, ii arati prospectul de yasmine, si el te trimite mai departe, la un ginecolog. Eu zic ca e mai bine asa, decat sa te cari dupa tine cu pastile pentru cateva luni, sau poate un an...
  •  
    • 85 mesaje
    6 Oct 2007, 23:16
    0 0
    Chestia cu cardul de sanatate european nu merge. Iti spun in mod sigur. Cardul european este numai pentru urgente, si intr-adevar pentru toata comunitatea europeana. Ca sa beneficiezi de un medic de famile aici si de celelalte facilitati, trebuie sa fi impadronat (sa te ia in spatiu cineva cu domiciliul aici).
    Iti spun din proprie experienta. Vara asta am fost in concediu prin europa si am mers cu cardul european la un centru de sanatate si mi s-a spus ca e valabil doar pentru urgente.
    Tu faci cum vrei si cum sti, eu doar am vrut sa iti explic ca, cu cardul european nu beneficiezi de medic de familie aici, asta ca sa poti lua masurile necesare din timp. Calatorie placuta!
  •  
    • 26 mesaje
    6 Oct 2007, 23:37
    0 0
    asa auzisem si eu..ca sunt in caz de urgenta. o sa gasesc o solutie,eventual iau antico pentru cateva luni,pana ma obisnuiesc acolo,si apoi apelam la medic acolo.
    mersik pentru raspunsuri.sa aveti grija de voi..pupicei
  •  
    • 26 mesaje
    6 Oct 2007, 23:44
    0 0
    aaa..pai iub meu sta cu chirie acolo,,si imi face certificat de patronament(sper ca asa ii zice).si o sa ma pot inscrie la medicul lui de familie.
    o rezolv eu cumva.