mi-e frica !
-
0 0pe data de 1 august am facut dragoste, pe 15 august mi-a venit ciclul, dar in septembrie ... nu a mai venit. Pe 30 septembrie am intrat in spital cu o intoxicatie alimentara si o cadere de calciu, si am stat cu perfuzii, se poate sa fie asta un motiv pentru care nu mi-a mai venit ciclul? Mi-e frica pt ca nu mai sunt cu el si sunt mai mereu la serv de la 8 la 20 si nu vreau sa pierd serviciul dar nici nu inteleg ce am patit. Cand am fost in spital mi s-au facut analize la tot, sange, urina, tot, daca as fii insarcinata s-ar fi vazut acolo?
Va rog ... ajutor
-
Administrarea anumitor medicamente, stresul, emotiile...toate acestea pot duce la intarzierea menstuatiei. De ce te gandesti ca ai putea fi insarcinata? Daca te-ai protejat, nu cred ca e cazul sa iti faci griji...
Nu cred ca in analizele de sange de la spital, se vedea daca esti insarcinata. SI daca se vedea, nu era treaba doctorilor sa te instiinteze...nu de alta, dar ei cautau altceva, nu posibile sarcini.
Ca sa te scapi de stres totusi, ia-ti un test de sarcina. -
o enterocolita care te-a epuizat atat de mult incat ti-a produs o cadere de calciu si spitalizare POATE sa treaca organismul in sistem de avarie si sa suspende ciclul pentru o anumita perioada de timp - o luna, doua...
daca ai fi ramas insarcinata pe 1 august, acum sarcina ar avea peste 2 luni, si cu siguranta ai avea simptome specifice: somnolenta, sani mariti si durerosi, greturi matinale etc.
o metoda traditionala, empirica, de a-ti da seama cam ce se intampla este sa iti faci singura un fel de control ginecologic: introduci in vagin degetul mijlociu ca sa afli la ce inaltime se afla uterul si ce dimensiuni si consistenta are. daca uterul este coborat, este moale si usor marit, inseamna ca nu esti insarcinata. daca este situat foarte sus, este mic si tare, e posibil sa fii insarcinata.
insa, evident, numai un test de sarcina iti poate spune clar cum stau lucrurile.
m-as risca sa presupun ca despartirea de iubitul tau a reprezentat o trauma care ti-a slabit organismul - de aici si enterocolita+caderea de calciu, si suspendarea ciclului, si un fel de dorinta inconstienta de a "pastra legatura" cu ex-ul, sub forma unei temeri ca ai putea fi insarcinata, desi ti-a venit ciclul dupa ce ai facut dragoste cu el.
zic si eu, na... departe de mine ideea de a ma juca cu niste chestiuni atat de serioase cum sunt o despartire si eventualitatea unei sarcini.