durere
-
4 Oct 2007, 21:370 0de la 50 de kg am ajuns la 62,problema este ca se cunoaste foate mult la burta , am o burta care lasa impresia ca sunt gravida ,lucru care nu este adevarat.Dupa ce mananc simnt ca ma doare ingrozitor,ma balonez,am probleme si de constipatie foarte des.Cel mai bine ma simnt cand nu mananc,as sta asa tot timpul dar trebui sa si mananc putin.Oare de la ce vine durerea????????
-
4 Oct 2007, 22:10cred ca durerea vine de la aerul care preseaza pe organe, daca zici ca te balonezi.iti recomand un ceai din amestec de anason, rozmarin si coada soricelului. face minuni. bea cate o cana de cate ori de simti balonata.
poti sa-l si indulcesti - cu miere sau indulcitor, evita zaharul
merita sa incerci
nu e rau la gust, nu costa mult, si nu are ce sa-ti faca rau
daca problema persista va trebui sa consulti un medic -
4 Oct 2007, 23:36dea, cauta sa observi care sunt alimentele care iti provoaca balonare si elimina-le din alimentatie.
si eu am probleme asemanatoare, iar in cazul meu ele apar in special dupa ce mananc vinete, dovlecei, rosii, ardei gras, cartofi, teci de fasole galbena (acelea late), fasole uscata, varza, dulciuri, grasimi.
balonarea poate sa apara si atunci cand:
- nu mananci toata ziua, dar mananci mult seara;
- mananci inainte de a digera masa precedenta;
- mananci cand esti foarte nervoasa/obosita/deprimata/stresata
- mananci fructe la desert (se recomanda sa mananci fructele inainte de masa, cu cel putin 30 de minute)
- mananci combinatii de alimente incompatibile (adica a caror digestie se face in conditii gastrice diferite), de exemplu proteine grase (carne de porc) + carbohidrati (cartofi) + salata.
in ceea ce priveste cruditatile, nu este nevoie sa renunti la ele, ci sa le consumi in cantitati moderate.
evita fructele uscate (smochine, curmale) si pe cele acre-acide, inclusiv citricele (cu exceptia lamailor) si prefera-le pe cele bine coapte, zemoase.
stiu ca pare nitel cam complicat, dar daca vei incepe sa ai 3-4 mese/zi, reduse cantitativ si formate, fiecare, din cat mai putine feluri de alimente, o sa-ti fie din ce in ce mai bine (cu cat combini mai multe ingrediente, cu atat digestia devine mai dificil de realizat, se face necorespunzator, alimentele partial digerate fermenteaza si astfel apar gazele).