intrebare

•  
    • 2293 mesaje
    4 Oct 2007, 12:28
    0 0
    mi-am facut analizele obligatorii, dar medicul meu de familie e plecat vreo saptamana si sunt f curioasa ce mi-a iesit pe acolo. am o sg intrebare daca stie cineva, la ce se refera rubrica PDW.
  •  
    • 844 mesaje
    4 Oct 2007, 15:41
    0 0
    distributia plachetara medie (PDW)

nu prea am gasit multe pe net dar se pare ca nu esti singura care are nelamuriri!

Buna ziua!
    Sunt o studenta de 21 ani, tocmai mi-am efectuat niste analize prin programul national in curs de desfasurare. Singurul rezultat in afara limitelor normale inscrise pe buletinul de analize era acest PDW
    (medicul de familie nu a stiut sa-mi spuna ce inseamna, am aflat de pe internet ca ar fi "distributia plachetara medie"), cu o valoare de 48:%, in timp ca aceste limite normale erau 10%-18%.
    http://www.netmedic.ro/forum-medical-intrebari/254/PDW

sper ca ti-am fost de ajutor macar unu pic!
  •  
    • 2293 mesaje
    4 Oct 2007, 15:50
    0 0
    si eu am gasit asta pe net, dar vroiam o explicatie pe intelesul meu. of of...
  •  
    • 1021 mesaje
    4 Oct 2007, 15:51
    0 0
    PDW - distributia plachetara medie - este un indice hematologic. Denumirea in limba engleza, de la care vine si acronimu, este platelet distribution width. La o cautare pe google, se gasesc niste informatii, dar mai bine intrebi medicul pt ca se pare ca trebuie corelate cu restul analizelor.