Dermatita seboreica
-
0 0Ma intereseaza dc cunosteti vreun tip de tratament si daca aveti idee care ar fi samponul care ar trebui folosit in mod curent!!!
-
eu folosesc numai gama ducray. toate tratamentele lor sunt compuse din 2 sampoane: unul tratament (cu diferite substante active in functie de necesitate) si unul elution, pentru intretinere. adica te speli cand cu unul cand cu altul. pentru mine a fost sinfura gama de sampoane care a priit parului meu. inconvenientul e ca sunt cam scumpe. eu le cumpar din italia de obicei si dau pe setul cu 2 sampoane undeva la 11-12 euro. si imi ajunge in jur de 2 luni(am parul mediu ca lungime si nu foarte des). aici un sampon costa cam in jur de 400 000. poate gasesti in unele farmacii si mai ieftin, nu stiu.
-
Delphina incearca sa cumperi de la farmacie crema "blue cap" care este produsa in Spania si este foarte eficienta. Oricum, in cazul meu a dat rezultate.
O poti gasi si la pliculete, nu numai la tub (costa cam 500.000 lei tubul)
Trebuie sa fii atenta si la felul in care te alimentezi, si sa inlaturi dulciurile sau grasimile, pentru ca in mod contrar problema ta se va accentua. -
Ma confrunt cu aceasta problema de un an de zile si am tot incercat diverse tratamente care,desi m-au ajutat, nu au indepartat definitiv problema.Trebuie sa recunosc insa ca nu mi-am schimbat regimul de viata(mananc multe dulciuri si nu fac sport)atat de important pentru vindecare. V-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea da mai multe detalii despre dermatita seboreica. Multumesc.
-
Da delphina, se gaseste si la pliculete, si trebuie folosita timp de 3 saptamani.
Oricum de dermatita seboreica nu te vindeci complet, ci doar pentru o anumita perioada de timp, dupa care trebuie reluat tratamentul.
Oricum eu pentru aceasta problema am consultat 2 medici specializati in dermatologie, care mi-au recomandat crema "blue cap" (inainte se numea skin cap) -
Ce prostie, si bolile astea de piele...Eu am tot fost la doctori, si toti m-au diagnosticat cu dermatita seboreica. Pe cap n-am nimic, slava Domnului, insa pe mijlocul obrazului mi-a aparut acum doi ani, o pata rosie, care a tot evoluat, s-a extins; in plus, in acelasi loc apar sub piele tot felul de cosuletzte care nu se vindeca cu nimic. M-am documentat cu privire la derma sebo, ma rog, mi se pare ca manifestarile bolii mele sunt altfel...da sigur doctorii stiu mai bine...cred ca...oricum, mi-i lehamite de doctori, de nu va spun...
E ok Blue cap crema? am citit pe net ca crema e indicata tenurilor extrem de uscate, descuamate...La mine nu-i cazul, am tenul gras. Mi-ar fi mai bun sprayul, dar oricum am sa incerc crema pentru inceput. Daca mai aveti idei si tratamente, ziceti si mie, ma exaspereaza povestea asta... -
Fetelor, ia uitati ce am aflat:
Batrafen
Forma de prezentare: Batrafen crema: tuburi a 20 g, continind 10 mg, Ciclopiroxolamina/g în emulsie hidrouleioasa; Batrafen solutie: pentru uz extern-flacoane a 20 ml, continind 10 mg Ciclopiroxolamina/g în solutie hidroalcoolica.
Actiune farmacologica: Antimiotic topic din clasa piridonelor cu actiune completa, uniforma, cu spectru foarte larg, impotriva fungilor patogeni ai pielii (peste 200 studii internationale au demonstrat ca practic nu exista fung patogen uman rezistent la tratamentul cu Batrafen) si impotriva germenilor grampozitivi si negativi de suprainfectie, a mycoplasmelor, Chlamydiilor, Trichomonasului vaginal. Ca mecanism de actiune se deosebeste de celelalte antimiotice din grupul azol - si allilamin - prin actiunea sa primordial fungicida (la celelalte actiunea primordiala este de inhibare a sintezei peretelui celular). Batrafen inhiba pe de o parte preluarea elementelor vitale pentru cresterea si metabolismul celulelor fungice si pe de alta parte determina modificari ale membranei celulare, care au drept consecinta un aflux masiv de astfel de elemente, producindu-se astfel rapid liza celulara. Alt avantaj remarcabil al produsului Batrafen il constituie efectul sau sporicid (se reduce pina aproape de zero frecventa recidivelor).
Indicatii: Toate infectiile cutanate provocate de dermatofiti, infectii cutanate mixte fungi+bacterii sau fungi + mycoplasme/chlamydii, erytrasma, pitiriasis versicolor, tinea versicolor, tinea pedis, eczeme interdigitale macerative, eczema seboreica, candidoze etc.
Despre asta ce stiti? -
dermatita seboreica
Este o forma de eczema determinata de efectul iritant al secretiei sebacee, eventual agravata de suprainfectia cu Pytirosporum ovale.
Leziunile sunt zone rosii, relativ bine delimitate, acoperite pe alocuri de depozite alb-galbui, care pot fi însotite de prurit persistent.
Regiunile afectate sunt pielea paroasa a capului, fruntea, nasul, obrajii, zona presternala, datorita bogatiei acestora în glande sebacee.
Efectul iritant al secretiei sebacee este rezultatul schimbarii compozitiei chimice, lipidice a acesteia, induse, alaturi de exagerarea metabolizarii steroizilor în conditii de stres, de infectii, tulburari digestive.
Tulburarile digestive cele mai întâlnite, cauzatoare ale dermatitei seboreice, sunt gastritele, dischineziile biliare, alterarile tranzitului intestinal cu sau fara modificari ale florei intestinale.
Aspectul leziunilor este influentat de tipul de piele (gras, uscat, mixt, normal), de factorul cauzator, de suprainfectia lor si nu în ultimul rând de maltratarea leziunilor initiale.
Astfel de la aspectul simplu, usoara înrosire a pielii, eventual însotita de prurit, se poate ajunge la aspectul de scuame uscate sau grasoase groase, aderente inestetice, care se populeaza foarte usor cu flora fungica si bacteriana din zona.
Tratamentul, alaturi de efectele antiseboreice, trebuie sa fie si adecvat, în masura posibilitatilor, cauzelor declansatoare.
De asemenea, trebuie stiut ca dermato-corticoizii (cortizonice topice), desi sterg rapid aspectul inflamator, în timp pot agrava dermatita seboreica, determinând si alte complicatii (dilatatii persistente vasculare, atrofii etc.). Factorul infectios supraadaugat nu trebuie neglijat, fiind de cele mai multe ori explicatia esecului terapeutic.
Un regim de viata mai relaxant, aplicarea de apa termala de 2-3 ori pe zi, o dieta de protectie digestiva, creme antiseboreice de întretinere pot preveni reaparitia bolii, iar pentru zona paroasa folosirea îndelungata a sampoanelor contra dermatitei seboreice, de asemenea, poate rezolva pe termen lung probleme.