urocultura

•  
    • 1166 mesaje
    1 Oct 2007, 20:21
    0 0
    va rog mult..daca imi puteti da un raspuns cat mai rapid la 2 intrebari:
    1) urocultura e bine sa fie facuta doar intr-o perioada de criza sau chiar si dupa ce durerile au incetat? (ma chinuie o infectie urinara de 2 ani si pana acum toti medicii m-au tratat dupa ureche. acum am gasit unul care mi-a recomandat sa fac inainte urocultura si ghinionul meu e urmatorul.. vad ca au cam inceput sa-mi treaca durerile si mi-a mai venit si ciclul) asa ca urmatoatea intrebare era...
    2) se poate recolta proba de urina si in perioada menstruatiei?
  •  
    • 162 mesaje
    1 Oct 2007, 20:37
    0 0
    Dupa menstruatie.
  •  
    • 392 mesaje
    2 Oct 2007, 09:02
    0 0
    Si eu am probleme cu o infectie urinara, care ma chinuie de vreo 6 luni. Am facut tratamentul numai pe baza antibiogramei, dar dupa ce terminam tratamentul si repetam urocultura dupa cateva saptamani imi iesea alt germen si bineinteles sensibil la alt antibiotic. Acum sunt dupa al treilea tratament (penicilina+gentamicina) si urmeaza sa repet urocultura dupa 10 zile.
    E foarte important cum recoltezi proba pentru urocultura. Dimineata iti faci toaleta locala cu apa si sapun, fara sa te stergi (nici macar cu hartie igienica). Lasi primul jet de urina, apoi recoltezi (la mijloc sa zicem) si apoi sfarsitul il lasi in afara probei.
    Multa sanatate!
  •  
    • 1166 mesaje
    2 Oct 2007, 16:04
    0 0
    va multumesc mult de tot pt. raspuns