candida..din nou
-
0 0buna evelor!am si eu o problema cu aceasta nenorocita de boala..se pare ca am contactat-o eu in urma cu cateva zile, dar am folosit un ovul pe nume lomexin si mi-a trecut.prietenul meu abia acum a inceput sa dea semne ca ar fi luat-o si el.stiti cumva care este tratamentul ce trebuie urmat de barbati in acest caz? multumesc!
-
tb sa mergi la un medic ginecolog, iar el iti va da un tratament atat pt tine, cat si pt prt tau...Dca el nu va urma tratam, atunci va veti da unul altuia si nu va va trece niciodata...Asa ca hotarati-va, mergeti impreuna si tratati-va la un medic bun, care va stii cu siguranta ce tb facut!Nu e nimic grav...Trbuie doar sa va tineti de tratament!
-
Mie prima data mi-a aparut candidoza din cauza anticonceptionalelor,mi-au dereglat flora vaginala.Oricum si pielea de pe maini si picioare devenise foarte uscata,era clar ca ceva e in neregula de la anticonc...si eram asa de incantata de ele la inceput.Acum nu mai iau!Nu-mi mai trebuie pastile!!!
-
hai mai ca eu am luat anticonceptionale ani de zile si nu am avut nimic!!
sunt multe conditii ca , candida sa nu recidiveze
1. lenjeria sa fie din bumbac, bine spalata si dezinfectata( cu clor daca se poate)
2. partenerul sa faca si el tratament
3. folosirea prosoapelor individuale
4. evitarea tuturor detergentilor( sapun, gel intim sau de dus) si spalarea excesiva a zonei
5. mare atentie la antibiotice ... la mine a recidivat dupa un tratament puternic cu antibiotice -
Ginecologul care m-a tratat mi-a zis ca e f. posibil sa fie de la anticonceptionale,aveam 2 luni de cand incepusem sa iau.In rest nimic nou,nu avea de la ce...partener stabil,igiena personala bine pusa la punct si tot asa.Doctorii se feresc sa zica partea nasoala a anticonceptionalelor.Asta e parerea mea...sunt patita! Numai bine!
-
lardia am avut o rana pe col acum cateva luni, am facut cauterizare si atunci mi-a spus doctorita ca voi avea o scurgere maronie (dupa cauterizare) din cauza substantelor, ceva de genul asta.
acum stiu ca am candida si abia sapt viitoare ajung la doctorita, sper sa fie bine!
saptamana trecuta aveam mancarimi accentuate si am facut infuzie si spalaturi cu ceai de musetel, acum ma simt mult mai bine. vreau sa ajung cat mai repede la doctor, sa imi dea tratament si sa scap. -
nu am gresit cand am scris....daca cititi eticheta de pe domestos o sa vedeti ca are o gama larga de intrebuintari printre care inalbire la rece!
pt rufe colorate folosesc SNOW dar pt a inbunatati puterea de curatare a detergentului nu pt a dezinfecta
eu folosesc domestos pt ca e mai diluat ca un clor obisnuit si pot pune o cantitate mica si pe chiloteii colorati!
daca nu doriti sa folositi clor puteti sa va calcati lengeria pt ca si la temperaturi inalte microbii sunt distrusi (asa se recomanda de ex la bebei)! -
fetelor, am fost l tara la cineva , la toaleta, si m-am sters cu hartia igienica de acolo>>> NU faceti asta! luati-va SERVETELE pt astfel de cazuri, dk nu sunteti l voi acasa. Mi s-a umflat vulva si am inceput sa am scurgeri abundente si in cheaguri albe, plus mancarime insuportabila. facusem candida. m-am spalat cu sapun si seara inainte de culcare am pus argila inmuiata in apa (consistenta cat o crema). in 2 zile nu am mai avut deloc mancarimi. si simptomele au disparut in intregime. Argila (se gaseste la farmacie/ plafar) are efecte antibiotice si antimicotice. eu folos argila algo bocan. atentie la igiena pt k probl sa nu recidiveze, deasemenea fiti atente k lichidul sa nu-si modifice culoarea sau mirosul!! sanatate!