ma doare dar "nu am nimic"
-
0 0Va rog ajutati-ma, am dureri persistente in piept, si in fata, si in spate, plus o jena sub coaste de nu pot dormi pe stanga, uneori imi amortesc cateva secunde mainile pana la antebrat, in special cea stanga. Am avut febra cu frisoane si senzatie ca imi arde pieptul acum vreo 5 zile de am dat fuga la urgenta. am luat un paracetamol putin inainte sa plec spre spital si acolo surpriza, aveam 36 cu 5, dar pieptul tot imi ardea. Mi-au dat medicamente pt febra doar , pt k niste radiografii f recente la plamani si la sinusuri erau bune.
citind tot felul de forumuri medicale, m-am speriat putin cand am vazut comentariul unui om la simptome descrise similar. el zicea "sper ca nu v-ati jucat cu exercitii pranayama"... ei bine, eu m-am "jucat" cu exercitii pranayama, dar le faceam rar, poate de 2 ori pe luna in ultimii 4-5 ani, nu mai mult de 10-15 min odata. problema e ca la aparitia simptomelor de alergie si infectie in gat, am incercat sa fac zilnic pranayama, crezand ca o sa imi usureze respiratia, in special senzatia de nas infundat. Acum nu am mai facut de vreo zi si nici ca mai am curaj. Am dureri persistente in piept cam de cand cu canicula, la plamani nu am nimic, la inima nu am nimic, dar durerile le simt si in fata, si in spate, uneori completate de o jena ca o intepatura in stanga sub coaste. O infectie in gat cu levuri o tin sub tratament, dar nu stiu daca infectia sau o gripa sau exercitiile astea nefericite mi-au dat febra si dureri la efort (jogging)si febra cu frisoane de acum o saptamana. dupa febra cu frisoane m-am simtit slabita cateva zile ca la o gripa.
oare cu multa odihna o sa imi revin mai repede ? Se intelege ca nu mai fac nici o pranayama, nu mai vreau sa ma joc daca are o cat de mica legatura cu simptomele mele.
Sunt ingrijorata fiindca am doar 24 de ani, tot timpul am stiut ca am o inima sanatoaas, plamanii sunt sanatosi, nu e normal ce mi se intampla...
-
Faza cu amortitul mainilor ar putea fi o lipsa de calciu.. Si eu in perioada caniculei am avut simptome asemanatoare cu ale tale (durere in piept+spate, amortit de maini/picioare, dar fara febra) si doctorita cardiolog mi-a dat calciu sirop si pastilute de MagneB6. Dupa vreo saptamana mi-a trecut.
Zic si eu, merita incercat.. dar nu sunt doctor
-
merci mult pentru incurajari si sugestii. Nu am facut yoga propriu-zis, imi placea doar sa culeg din carti si din auzite fiecare zona a globullui cate un exercitiu sau cate o tehnica- chi gong, pranayama etc. Dar de pranayama nu ma mai apuc in veci, iar de discutat cu vreun guru nici nu poate fi vorba, sunt prea putini de incredere in lume, darmite in romania asa ca ma las pagubasa

Am reusit sa ma linistesc aseara fara sa mai iau paracetamol pentru febra si am adormit cu muzica de la itsy Bitsy FM
ma simt asa de usurata ca am reusit sa ma linistesc si sa depasesc crizele de ieri! Si acum mai simt o usoara presiune in piept, dar e mult redusa fata de ce simteam aseara. Si o sa intreb medicul de ceva calciu, magneziu, poate si de vreun ceai calmant... si intre timp, mai astept si parerile voastre bineinteles. -
Eu de la astfel de senzatii am facut atac de panica si de un an fac psihoterapie. Calciu si magneziu ajuta si de asemenea poti prepara un ceai combinat din : sunatoare, tei, rozmarin si busuioc. Totodata iti recomand sedocalm V, un medicament pe baza de plante (un fel de distonocalm), daca ai probleme cu somnul.
Daca ai posibilitate mergi la un psiholog. Cred ca ai ceva probleme interioare: frustrari, remuscari, teama.... Se spune ca ceea ce psihicul nu mai poate suporta se reflecta pe plan fizic.
Multa sanatate! -
eu de-asta am zis sa discuti cu cineva care stie yoga, ca se citea panica in mesajul tau... am presupus ca un expert ar putea sa-ti explice daca ai gresit ceva la exercitiu, cum sa-ti remediezi greseala, si sa-ti spuna ca nu patesti nimic, Doamne fereste. Calmeaza-te, e un exercitiu fizic, nu in blestem!!
imi pare rau sa aud ca nu ai incredere in experti, te inteleg dupa asa scandaluri... dar sunt sigura ca exista si oameni cu capul pe umeri care-si fac meseria si-atat. stii engleza? te-as putea ajuta sa gasesti pe cineva online, dar nu vorbitor de romana. -
pranayama nu ar trebui practicata de persoanele care nu fac yoga, iar publicatiile care nu atrag atentia asupra riscurilor ar trebui date in judecata.
de fapt, pranayama se preda incepatorilor abia dupa 1-2 ani de practica yoga zilnica, deoarece energia pranica este atat de puternica, incat poate provoca tulburari fizice sau psihice persoanelor al caror organism nu este obisnuit cu aportul masiv de prana. chiar si yoghinii avansati executa cel putin cateva exercitii de hatha yoga inainte de a face pranayama.
exercitiile pranayama sunt mult mai elaborate decat se poate citi in revistele sau cartile de popularizare a yoga. fiecare muschi contractat sau relaxat conteaza intr-o masura foarte mare, atentia trebuie sa fie focalizata intr-un anumit fel, iar succesiunea inspiratiilor, expiratiilor, retentiilor pe plin sau pe vid trebuie executata cu o extrema acuratete.
atunci cand neinitiatii incearca sa practice pranayama pe cont propriu, sperand sa obtina efecte rapide, dar fara efort, de cele mai multe ori isi declanseaza atacuri de panica. asta se intampla din cauza faptului ca pur si simplu organismului lor nu a beneficiat de metodele si ragazul necesar pentru a invata sa faca fata aportului crescut de oxigen. in atare situatie, corpul reactioneaza la exercitiile pranayama exact ca in cazul hiperventilatiei, rezultand atacul de panica. (de fapt, exista unii psihoterapeuti care induc in acest fel atacuri de panica anumitor pacienti, pentru a-i invata cum sa le stapaneasca pas cu pas.)
fleur, daca tot esti interesata de yoga, cred ca cel mai bun lucru pe care il poti face in aceasta situatie ar fi sa te inscrii la un curs de yoga si sa incepi sa practici in mod corect, pas cu pas.
PS am facut yoga timp de vreo 6-7 ani. la curs ni s-a spus sa evitam sa facem pranayama cand suntem raciti si mai ales cand avem febra. pentru narile partial infundate ni se recomandase sa astupam nara desfundata (presand usor aripa narii) si sa cautam sa respiram, in ritm normal, prin nara semi-infundata. uneori se desfunda, alteori nu... -
Sotul meu a avut simptome asemanatoare cu ale tale acum vreo 5 ani. Am fost atat de speriata, ma gandeam ca face infarct. La spital i-au pus diagnosticul de nevralgie intercostala si a facut un tratament usor cu calmante si un unguent (nu mai stiu exact cum se numea). A stat in pat la caldurica vreo trei zile si a inceput sa se simta mai bine. Insa de cate ori sta in frig sau raceste simptomele revin. Nu stiu daca are vreo legatura chestia asta cu tine dar orice idee constructiva cred eu ca e bine venita. Sanatate!
-
ma bucur mult pentru mesaje. am incercat sa ma odihnesc mai mult, cred ca trebuie si mai mult pentru ca dimineata ma simt ok dar dupa vreo jumatate de zi sunt obosita ca dupa o saptamana de munca...
iau calciu si magneziu acum- dupa sfatul medicului, nu dupa capul meu.
Si am mai observat ca aceste dureri se intensifica la stres, cand ma agit, cand fac efort fizic- chair si sta mult in picioare- de exemplu stat vreo ora in supermarket...
si ieri m-au suparat rau niste membri ai familiei si iar m-am simtit rau... cand ma calmez incepe sa-mi treaca
of , cumva trebuie sa ma fac "de fier" fata de oamenii care incearca sa ma calce pe nervi sau sa ma calce in picioare... si cred tot mai mult ca resimt fizic niste presiuni sufletesti... ce pacat insa ca o sedinta la psihoterapeut costa de la 60 de RON in plus...
macar sunt multumita ca am avut si eu tupeul sa ridic tonul si sa-i contrazic pe cei acre m-au suparat, poate am evitat in felul asta sa ma apese ecva neexprimat... -
fleur, din ceea ce spui reiese ca esti devitalizata, pe fond de suprasolicitare. (cred ca exercitiile de pranayama nu prea au legatura cu starea ta - dar e bine sa le eviti, oricum.)
in ayurveda, aceasta situatie este descrisa ca "agravare a lui Vata Dosha". asta inseamna: epuizare, uscare, sensibilitate excesiva a organelor de simt, anxietate, foc digestiv scazut, rezistenta scazuta la stres si efort fizic.
remediile sunt:
- in plan fizic: somn suficient, relaxare fizica, activitate fizica de intensitate medie si de scurta durata, alimentatie usor asimilabila, nutritiva.
- in plan mental: cultivarea unor stari de relaxare si optimism, transformarea tensiunii mentale in actiuni placute si creatoare (scris, desen, crosetat etc), rezolvarea conflictelor cu ceilalti prin EXPRIMAREA trairilor si opiniilor in mod armonios, echilibrat, bine cugetat.
am retinut, din ceea ce ai scris, ca ai repetat sintagma "ceilalti incearca sa MA CALCE pe nervi/in picioare".
cred ca e nevoie sa constientizezi mai bine faptul ca oamenii te trateaza asa cum le arati tu insati ca meriti tratata. nici unul dintre ei nu si-ar permite sa "te calce", daca atitudinea ta le-ar arata din start ca esti o persoana care n-ar permite asa ceva.
cu alte cuvinte, daca tu crezi ca oamenii TE POT CALCA, vei transmite acest gand atat prin cai verbale, cat si prin cai non-verbale (mimica, gestica, postura corporala, tonul vocii), iar ceilalti il vor inregistra (atat la nivel constient, cat si la nivel subconstient) si vor ajunge sa creada si ei acelasi lucru.
aminteste-ti ca nu trebuie sa fii prietena cu toata lumea si apoi traseaza limitele. fa asta cu calm, zambind sincer si fara sa faci reprosuri. dupa ce vei stabili regulile jocului tau, aceia pe care nu-i deranjeaza sa le respecte iti vor ramane prieteni. ceilalti se vor indeparta.
uite-asa se cerne faina si se arunca pleava... in final, vei avea mai mult self-esteem si mai putine relatii toxice, stresante. -
merci mult donna. sunt in jurul meu si multi oameni care, cand sunt linistita si modesta, isi inchipuie ca sunt fraiera, dar de multe ori nici eu nu am stat dreapta/vorbit ferm etc etc iar cand eram bolnava sau obosita era destul de greu

ma simt mai bine azi, si fizic , si psihic.
exista si consultatii care costa mai putin de 50 de RON, in policlinicile private de cartier, gen Batistei si chiar la spitalul Central universitar, dar astea numai pt "medicina corpului". pentru psihoterapie nu am gasit nicaieri tarife mai mici si nicidecum nu imi permit mai devreme de 6 luni si atunci o data pe luna.pur si simplu, la bugetul meu de acum ar fi o extravaganta nebuneasca
gandirea optimista se pare ca e cea mai ieftina psihoterapie, dar cea mai greu de aplicat, pentru ca sunt comoda, ca multi alti oameni
dupa cum vedeti, zambesc mai des