Orice fel de raceala se transmite?

•  
    • 159 mesaje
    26 Sep 2007, 11:08
    0 0
    La mine in casa este frig si am si stat in curent un timp. Ca urmare, m-am trezit cu ochii putin umflati si imi curge nasul. Mai si stranut din cand in cand. Nu tusesc si nu am febra.

Am venit insa la serviciu, iar un coleg s-a alertat ca voi transmite raceala tuturor, pentru ca orice fel de raceala se transmite. Asa este? Chiar si cand la baza nu este un virus, cum se intampla in cazul gripei?
  •  
    • 1166 mesaje
    26 Sep 2007, 11:33
    0 0
    pai daca nu e virus ce anume sa se transmita? cum adica...daca racesti putin in gat de ex. se transmite? eu asa ceva n-am auzit...nu e logic...
  •  
    • 1037 mesaje
    26 Sep 2007, 11:51
    0 0
    Nu-i transmiti nici o raceala.Chiar si in cazul gripei,daca cineva are sistemu' imunitar bun,nu prinde gripa.
    La colegu',mai degraba i-ai transmis virus de criza
  •  
    • 159 mesaje
    26 Sep 2007, 12:03
    0 0
    Eu am avut si TBC si nu s-a transmis la nimeni (ma rog, s-a dovedit ca, in cazul meu, nu a fost transmisibil).

Insa am insistat sa isi faca toti controale (ca, la urma urmei nu se putea sti cine de la cine a luat) si sa vezi atunci balamuc. S-a dovedit ca nu are nimic, dar m-a acuzat ca l-am facut sa "se iradieze" degeaba.
  •  
    • 1225 mesaje
    26 Sep 2007, 21:04
    0 0
    Daca nu e vorba de un o tulpina de gripa, "raceala" se poate transmite doar daca e provocata de un streptococ sau stafilococ. Chiar si simplul guturai pe care il faci din cauza frigului din casa, poate fi declansat de un asemenea microb care traieste in stare latenta in organismul tau si la o slabire a imunitatii isi face de cap. Asa ca, unele temeri ale celor din jur pot fi justificate. Cel mai ok e sa faci un exudat naso-faringian, sa stii cum stai si sa tratezi cauza. Asta doar in cazul unor raceli repetate.
  •  
    • 2 mesaje
    26 Sep 2007, 21:23
    0 0
    Orice raceala se transmite, deoarece orice raceala este provocata de un virus (ca si gripa, care insa este provocata de niste virusi mai "rai") Partea buna este ca insa ca raceala nu se transmite asa de usor cum se crede. Atunci cand ne este frig sistemul nostru imunitar devine vulnerabil, si , daca avem deja virusul, se manifesta. De asta ni se pare ca am racit de la frig, dar de vina este virusul.
  •  
    • 159 mesaje
    26 Sep 2007, 21:39
    0 0
    Si se poate transmite asa, intr-o conversatie tinuta la cel putin doi metri unul de celalalt?
    Cred ca trebuie sa te afli ceva mai aproape de sursa. In fine, sper sa imi treaca repede, dat fiind ca nu am febra, nu tusesc, nu ma doare gatul...