Ecografie endovaginala sau transvaginala

•  
    • 2 mesaje
    24 Sep 2007, 15:28
    0 0
    Buna ziua doamnelor si domnisoarelor,
    daca ati trait experienta acestui fel de ecografie, rogu-va spuneti-mi si mie cum v-ati simtit cand ati facut-o si daca este deranjanta. Sunt usor deprimata caci de dimineata medicul ginecolog mi-a spus, in urma palparii, ca am chist ovarian sau mai rau, o trompa plina cu lichid. Tocmai de aceea trebuie sa si fac aceasta frumusete de ecografie.
    Va multumesc in avans!
  •  
    • 1021 mesaje
    24 Sep 2007, 15:52
    1 0
    Ecografia transvaginala e o procedura foarte simpla, nu presupune nici o pregatire speciala prealabila. Vei sta intinsa pe spate si doctorul iti va introduce in vagin "telescopul" (nu stiu cum se cheama, e chestia care "vede" in interior ), acoperit cu un prezervativ si lubrefiat cu gel. Nu e dureroasa, nu provoaca nici un fel de disconfort si nu exista "urmari". Se vede mult mai bine decat la abdominala.
    Cam atat cred ca ar fi de spus.
    Multa sanatate!
  •  
    • 2 mesaje
    24 Sep 2007, 17:18
    0 0
    Draga Distress, multumesc mult pt raspunsul prompt, e o binecuvantare dupa starea jalnica pe care o am de cand am iesit din cabinetul doctorului! Ma ingrijoreaza extraordinar posibilitatea de a avea o trompa plina cu lichid (dracu' stie de care) avand in vedere ca am 31 de ani si inca nu am copii. O zi buna iti urez!