cum "ajut" medicamentele?

•  
    • 151 mesaje
    24 Sep 2007, 13:13
    0 0
    am luat o luna Claritine, la sfatul medicului, pentru suspiciuni de alergie la praf, fiind expusa in propria casa, de la zugravit. am ajuns la urgenta alaltaieri noapte pentru febra, senzatie ca imi arde pieptul, tremuraturi, batai fff rapide de inima. abia la spital am aflat ca temperatura mea era normala, de 36 cu 5, dar eu tot tremuram si simteam ca frig.
    am o radiografie f recenta pulmonara, facuta pt la serviciu, radiografie fff curata. tot curata aveam si o radiografie la sinusuri.
    In acest caz, medicul de la urgenta mi-a prescris medicamente ca pentru gripa, paracetamol sinus, nurofen forte si vitamina C in doza f mare (1000 mg).

am facut de curiozitate un exudat faringian, nu am alti microbi decat o ciuperca in gat. pana se intoarce alergologul meu din concediu sa imi spuna exact ce alergii am si pana aflu ce e cu disconfortul din piept- presiune persistenta de ani de zile, si fierbinteala in piept la orice raceala si la efort, ce stil de viata m-ar ajuta?

odihna multa, iaurt pentru ciuperca din gat, gimnastica moderata? ... am o jena in piept dar plamanii si sinusurile sunt curate, am tensiunea mica, inima sanatoasa...am avut infectii renale superficial tratate acum cativa ani si micoze genitale recurente... ce sa mananc si ce sa evit ca stil de viata?
  •  
    • 48 mesaje
    24 Sep 2007, 17:31
    0 0
    Disconfortul din piept trebuia sa te ingrijoreze si sa mergi la doctor de cand a aparut.Nu sunt medic dar presupun ca ar fi cauze multiple .Cel mai bine ar fi sa te internezi ,sa faci un control complet.Si eu folosesc Claritine. Este adevarat ca dupa ce isi face efectul am o senzatie stranie in respiratie timp de 1 ora apoi dispare singura.Am si dureri de cap,irascibila, stari de oboseala(citeste prospectul la reactii adverse).Mi-am facut singura tratamentul in sensul ca iau numai jumatate si beau o cafea slaba sau ceai rosu.Tremuraturile se poate sa le ai de la glicemia scazuta .Bea cafeaua de dimineata(ai si tensiune mica) mai dulce sau un suc natural indulcit.Cel mai bine e sa mergi sa te internezi sa-ti faci analizele .Te linisteste si psihic,nu-ti mai faci ganduri la ce poti avea.
  •  
    • 151 mesaje
    26 Sep 2007, 12:46
    0 0
    deocamdata imi tratez alergia si ciuperca din gat- pt ciuperca mi s-au prescris gargara cu musetel si bicarbonat de sodiu, bandijonari cu glicerina boraxata cu stamicin si trebuie sa intreb medicul laborant care mi-a descoperit ciuperca daca aceste "levuri" sunt sensibile la Nizoral.
    Si mi s-au interzis lactatele 2 saptamani! In schimb , cica n-ar fi nici un risc cu zaharul si painea alba, dar eu tot le evit.
    discomfortul din piept... l-am tot examinat, nimic, radiografia pulmonara e curata, nu am streptococi, stafilococi, penumonie... am facut la pneumolog o proba de respiratie si s-a observat o "obstructie la nivel pulmonar". Mi-a prescris un spray pt astm, Ventolin, doar la nevoie, dar am renuntat la el, fiindca imi da stari f puternice de agitatie, anxietate... ce sa-i faci, afecteaza sistemul nervos.

Discomfortul din piept apare la efort, cand car greutati de exemplu, dar ciudat, imi dispare la mers pe jos mai mult si in perioadele in care alerg in parc zilnic. Am un program de gimnastica pt insuficiente respiratorii, ma gandesc ca n-are ce rau sa-mi faca... Pneumologul mi-a dat voie chiar sa alerg, cu conditia sa nu fac asta pe caldura (m-a consultat imediat dupa canicula din august)
    Altcineva a mai obtinut ameliorari cu efort fizic moderat, cu o anumita alimentatie?
  •  
    • 24 mesaje
    26 Sep 2007, 13:37
    0 0
    Referitor la schimbarea stilului de viata pot sa-ti comunic schimbarile pe care le-am facut eu si care mi-au schimbat complet starea de sanatate. Din pacate nu pot sta mult pe forum ca sa iti scriu aici, dar putem coresponda pe mail daca vrei. Contacteaza-ma pe adresa podasca_diana@yahoo.com
    Pana atunci sanatate si bucura-te de viata!