Reducerea colesterolului

•  
    • 693 mesaje
    22 Sep 2007, 17:48
    0 0
    Evelor...Stiti cumva vreun tratament de reducere a colesterolului?
    Mama mea tocmai si-a facut analizele si i-a iesit valoarea colesterolului cam mare...Pana ce analizele vor fi interpretate de medic, ma gandeam ca ne puteti ajuta voi cu sfaturi...
  •  
    • 1122 mesaje
    22 Sep 2007, 18:17
    0 0
    buna, acum cativa ani am avut si eu probleme cu colesterolul.
    mi-am facut analizele si a iesit mare, dar nu ma durea nimic.

mama ta sa incerce sa evite prajelile, grasimile (eu nu mananc deloc grasimi).
    varza este buna pt scaderea colesterolului, salata de varza si cu piept de pui la gratar.
    kiwi sa manance ca sunt f bune.
    sa evite si dulciurile.

sa nu manance banane ca sunt uleioase. eu zic intai sa faca un regim alimentar, dupa care repeta analizele si vede ce si cum si abia apoi daca e nevoie de medicamente.
    colesterolul marit poate fi si din cauza stresului.
    daca merge la medic sigur o sa ii dea ceva medicamente (gaseste doctorul niste medicamente) dar eu zic cel mai bine sa aiba grija la alimentatie.

ceapa la mancare f putin undita in putin ulei, cartofii pai sa ii mai rareasca.
    kiwi si grepfruit sa manance, dupa ce a stat la masa desertul sa fie un kiwi sau jumatate cat poate ea.
    multa sanatate!
  •  
    • 601 mesaje
    22 Sep 2007, 23:21
    0 0
    Buna....si eu am avut asemenea problema...in primul rand, regim alimentar, iar mai apoi eu am luat cu recomandarea doctorului niste pastile care contin tinctura de vasc, usturoi si paducel...tratamentul se tine 3 luni, cate 3 pastile pe zi....
  •  
    • 43 mesaje
    23 Sep 2007, 00:00
    0 0
    Buna! uite iti dau o reteta naturista 100% sigura! Bun..deci iei o capatana de usturoi pe care o zdrobesti ca la mujdei. Separat iei 3 lamai decojite pe care le fierbi intr-un litru de apa. Zeama se amesteca cu usturiul; dupa racire le pui la frigider . In fiecare dimineata pe stomacul gol mama ta rebuie sa bea un paharel din acela mic de tuica cu accest amestec. Cura dureaza trei luni cu pauze de 8 zile intre ele. Dupa aceea mama ta isi poate reface analizele. Rezulatatele trebuia sa fie bune.
    Numai bine sanatate!!!
  •  
    • 488 mesaje
    23 Sep 2007, 01:33
    0 0
    Capsulele de aloe,si silimarina.Dar trebuie sa faca si o dieta alimentara.
    Ceaiurile de papadie si salvie sunt bune.
  •  
    • 3528 mesaje
    23 Sep 2007, 09:10
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 693 mesaje
    23 Sep 2007, 12:54
    0 0
    Va multumesc mult pt raspunsuri...Mi-ati fost de mare ajutor!
    Deja am cautat peste tot, pe Net mai ales...diete, alimente interzise si permise si i le-am scris pe niste foi, cu caractere mari...I le-am lipit pe peretii din bucatarie, ca sa stie de ce tb sa se fereasca si ce ii este permis...

Cred ca mai mult dulciuri mananca, deoarece mama nu e innebunita dupa grasimi, unt, lactate grase....etc....

Mananca si mlte fructe si legume in general, si de aceea mi se pare ciudat ca are colesterolul mare...Ce-i drept s-a mai ingrasat ceva in ultimul timpDar cred ca de la dulciuri, de la cafea si tigari (fumeaza rar, dar totusi..), stres...si mancatul dezordonat!
  •  
    • 693 mesaje
    23 Sep 2007, 12:56
    0 0
    Credeti ca medicamentele pt reducerea colesterolului sunt nocive din vreun punct de vedere?
    Ca sa stiu...Sa ii spun sa incerce singurica si abia apoi sa mearga la medic...Oricum va tb ca medicul de familie sa vada analizele pt ca sunt acelea obligatorii....

Si in ceea ce priveste miscarea, mama e o tipa activa, care munceste mult si "deretica" prin casa intr-una...Si am o casa destul de mare, asa ca are multeee de facut...