Rinita alergica..
-
0 0Buna..De vreo 2-3 ani am o rinita alergica care ma chinuie extrem de mult..Mi se infunda nasul foarte des, desi folosesc diverse solutii: biorinil, rhinxyl, olinth, pinosol..si tot asa..A inceput sa ma doara nasul de la atatea picaturi . Am consultat si un doctor orl care mi a dat tratament cu un antialergic (ALERID) precum si Calciu. ok, am urmat tratamentul..am luat 2 luni ALERID..asta fiind in luna mai-iunie..acum insa nasul meu se infunda mai des..nu stiu ce sa mai iau..Mi s-a mai administrat o crema intranazala..dar nu are nici un efect..ba chiar imi da niste stari de greata...Nu mai zic k respir greu..si adorm greu seara pt k nu pot respira cum trebuie..Si in timpul zilei am aceeasi problema care imi da stari de voma mai mereu.. ..Imi puteti da un sfat?
-
Din ce oras esti?
Si eu am rinita alergica hipertrofica si am facut cauterizare. Problema nu se rezolva doar prin cauterizare. Tebuie sa faci 5 zile pe saptamana, o saptamana pe luna, timp de 3 luni, aerosoli. Aerosolii se fac la medic, dupa recomandarea lui. Dar este necesar si un consult specializat al unui alergolog, care sa iti spuna daca esti sa nu alergica la ceva. Daca esti alergica, in aerosoli se vor pune medicamente si pt respectia/respectivele alergii.
Vezi ca s-a discutat mai multe despre subiectul asta in cadrul topicului "nas infundat". Vezi in arhiva.. -
Daca esti din piatra incearca o concultatie la Micromedica la doctorita Petrila(ORL).E foarte buna,cu ajutorul ei am reusit sa scap.Ar fi ideal daca ti-ai face si niste teste alergice sa vezi exact la ce si cum esti alergica.La mine surpriza a fost ca nu eram alergica la nimic,in ciuda diagnosticului pus de zeci de doctori.Au fost indusi in eroare de cornetele mari care le aveam din nastere si toti s-au gandit la o alergie.Am inghitit degeaba antialergice si diferite pastile luni de zile care mai tare mi-au uscat mucoasa si imi infundau nasul.dupa ce am renuntat la ele si la diverse picaturi de nas am trecut pe aerosoli si pe o solutie cu apa de mare.mi-am revenit.de atunci nu am mai avut probleme cu nasul.
-
eu am o alergie ingrozitoare care imi termina nasul si ochii pe perioada verii.
am luat si pastile antialergice dar nu au efect deloc...singurul lucru pe care-l fac ...folosesc Nostamine..niste picaturi antialergice pt. ochi si nas. imi ia cu mana si nu are nici o contraindicatie..le fol. de ani de zile si nu am nimic. din pacate un tratament nu am gasit care sa ma ajute...asa ca astea cel putin imi amelioreaza starea pana trece vara. -
va multumesc mult pt sfaturi!! Am sa merg la Micromedica..maine cred..k nu se mai poate cu nasul meu
pana acum mergeam la Dr Chirileanu..care desi e batran, cand eram mai mica, tratamentele dansului dadeau roade. In ceea ce priveste tratamentul homeopat..am luaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat..si degeaba..mi am pierdut increderea in el. Va multumesc inca o data!!! :*:* -
Trebuie sa mergi la alergolog sa-ti depisteze la ce esti alergica. Dupa o discutie cu medicul, el stabileste ce teste sa-ti faca. Testele sunt ca acelea de le faceam in scoala pt plamani, se fac subcutanat si se inflameaza doar cele care contin alergenii la care esti sensibila.
Dupa asta se face tratament de desensibilizare, un soi de vaccin. Adica iti introduce in corp exact alergenii, dar in concentratii din ce in ce mai mari.
Am avut si eu rinita alergica la praf de casa si polen. Acum, dupa 20 de ani de la declansarea ei, vara iau clorfeniramin cand simt ca ma gadila in nas.
Succes! Oricum, medicii spun ca asta e o boala "nu mori din ea, dar mori cu ea", adica nu e niciodata vindecata 100%.