anticonceptionale riscuri

•  
    • 2 mesaje
    19 Sep 2007, 22:56
    0 0
    Am o mare dilema..kre sunt efectele kre le pot avea anticonceptionalele dk le iei p operioada mai amre d timp(peste 1an)? adk am auzit cva d cancer la ovar sau la san nimeni nu shtie exact..sau am mai auzit k iti pot afecta si fertilitatea si sa nu mai ai copii..
  •  
    • 142 mesaje
    19 Sep 2007, 23:23
    0 0
    faza cu fertilitatea nu am auzito dar am auzit ca pot provoca cancer dar ideia este ca si avorturile multiple pot provoca cancer pe linga pacatul infaptuit asa ca tu alegi
  •  
    • 52 mesaje
    20 Sep 2007, 10:04
    0 0
    daca ti-l recomanda medicul poti sa-l iei. daca incepi sa te ingrasi, sau ai alte stari ...e clar, nu ti se potriveste. du-te la el din nou si schimba-l.

fa-ti la o jumatate de an analize(colesterol, fier...mai erau unele ce tin de ficat. nu mai stiu exact cum se numesc)
  •  
    • 52 mesaje
    20 Sep 2007, 10:07
    0 0
    n-am auzit ca ar afecta fertilitatea si nici ca ar fi motiv de cancer.
    vorbeste cu medicul despre toate astea daca esti nesigura.
  •  
    Yul
    • 9 mesaje
    20 Sep 2007, 10:22
    0 0
    Eu am auzit ca pastilele te protejeaza impotriva cancerului de col uterin.
    Dar daca nu te simti bine de la ele trebuie schimbate.Oricum cel mai bine este sa-ti faci un control inainte sa vezi care ti se potrivesc.
  •  
    • 427 mesaje
    20 Sep 2007, 16:19
    0 0
    uite ce a raspuns doctorita de pe forumul aniconceptionale. ro cu privire la legatura dintre anticonceptionale si cancer:
    Se face foarte multa discutie pe tema asocierii dintre utilizarea anticonceptionalelor orale si cancerul(fie el de sin,de col uterin sau hepatic).In realitate lucrurile stau astfel:
    1.Anticonceptionalele nu produc cancer de sin dar pot accelera dezvoltarea unui astfel de cancer daca el exista deja.
    2.Anticonceptionalele sunt considerate a fi factor de risc suplimentar in aparitia cancerului de col uterin prin doua mecanisme principale:nu ofera protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala care sunt un factor de risc pentru cancerul de col si permit se pare inceperea vietii sexuale la virste tinere precum si existenta partenerilor multiplii(factori importanti de risc pentru cancerul de col)
    3.Folosirea timp indelungat a contraceptivelor orale,in special a celor cu dozaj crescut de hormoni(nu se mai folosesc astazi) si in special la femeile cu antecedente de hepatita B, poate predispune la carcinom hepatocelular.
    4.Utilizarea indelungata de anticonceptionale combinate este factor de protectie pentru cancerul de endometru si pentru cel de ovar(riscul de cancer scade cu 40-50%la 5 ani de utilizare)"
  •  
    • 427 mesaje
    20 Sep 2007, 16:22
    0 0
    uite ce scrie si pe prospectul de la pastilele mele (yasmin):
    Contraceptivul şi cancerul
    Cancerul de sân a fost diagnosticat puţin mai frecvent la femeile care utilizează contraceptive orale, faţă de femeile de aceeaşi vârstă care nu utilizează contraceptive orale. Această creştere uşoară a numărului de cazuri de cancer de sân diagnosticate dispare gradat în următorii 10 ani de la întreruperea administrării contraceptivelor orale. Nu se ştie dacă diferenţa este determinată de contraceptivele orale. Cauza ar putea fi faptul că femeile au fost examinate mai des, astfel încât cancerul de sân a fost diagnosticat mai devreme.
    În cazuri rare, la femeile care utilizează contraceptive orale s-au raportat tumori hepatice benigne şi chiar mai rar, tumori hepatice maligne. Aceste tumori pot duce la hemoragii interne. Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi dureri abdominale puternice.
    La femeile care utilizează contraceptive orale o perioadă îndelungată s-a raportat mai des apariţia cancerului cervical. Această constatare ar putea să nu fie în legătură cu contraceptivele orale, ci cu comportamentul sexual şi alţi factori.